Arama

Aykut Kuşkaya

Güncelleme: 5 Mart 2007 Gösterim: 15.736 Cevap: 0
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
2 Aralık 2006       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  ust.jpg
Gösterim: 2083
Boyut:  22.1 KB

1967 yılında, serbest meslekle uğraşan bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü ve son çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelmişim.
Sponsorlu Bağlantılar
İlk ve ortaokulu Göztepe'de okuduktan sonra, liseyi Kabataş Erkek Lisesi'nde bitirdim. M.Ü.İktisat Fakültesi'nde İktisat bölümünden mezun olarak, yine M.Ü.'ne bağlı Ortadoğu ve İslam Ülkelerinde Ekonomi bölümünde iki sene lisansüstü eğitimi aldım.

"Geleneği bozmayarak" müzik yaşamıma, ailemin de desteği ile küçük yaşta başladım. Babam -merhum- Feridun Kuşkaya, TRT Radyosu'nda çeşitli korolarda saz ve ses solistliği yapmıştı. Aile meclislerindeki fasıl ortamlarında büyüyerek; ilkokulda -hemen her Türk genci gibi- flüt, trampet, mandolin çaldıktan sonra ortaokulda büyük usta Orhan Dağlı'dan ders alarak bağlama öğrendim; lise yıllarımda da gitar çalarak ilk bestelerimi yaptım.

Kabataş Erkek Lisesi'nde okurken, aralarında İskender Paydaş'ın da bulunduğu grupta gitar çalıp solistlik yaparak liselerarası çeşitli yarışmalarda çeşitli ödüllere sahip oldum. Yine aynı yıllarda ilk sahnemi Ortaköy Deniz Park Cafe'de aldım. Sonrasında Bağdat caddesi, Bahçelievler, Kadıköy ve Taksim'de çeşitli mekanlarda çalıp söyledim.

İlk söylediğim şarkılar, rahmetli Barış Manço ve Fikret Kızılok, MFÖ, Bülent Ortaçgil, Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray, Modern Folk Üçlüsü, Üç Hürel vb. Anadolu Folk Müzigi'nin öncülerine aitti. Yine o yıllarda dinlediğim yabancı müzikler; Elvis Presley, Pink Floyd, Beatles, Dire Straits, Santana, Simon&Garfenkel, Joan Baez, Bob Dylan, Chris de Burgh'ün şarkılarıydı. Bütün bu melodiler, sonrasındaki tarzımı belirlemede birer yapı taşı oldular.

1988-94 yılları arasında çeşitli albümlere söz, beste verdim ve yorumcu olarak katıldım.
(İlk Cemre, Erol Büyükburç, Bir Güneş Doğuyor, Dört Halife Serisi, Abdulbaki Kömür, Yeşil Aşk, Taha, İbrahim Sadri vb)
1995 yılında yapımcılığını Esra Film, yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptığı "Ölümsüz Karanfiller" adlı filmde oyuncu olarak rol almamın yanı sıra, tem müziklerini de besteleyip, okudum.

1994 yılında ilk solo albümüm olan Umut Sancısı'nı çıkardım. Bunu;
1996 - Ağlarken Gülebilmek
1996 - Nereye Kadar
1999 - Yalnızım
2001 - Ne Olur Anla
2003 - Uyan Ey Gözlerim
ve yeni çıkan SELAM albümleri takip etti.

Müzik ve reklam müziği çalışmalarımdan başka, yaklaşık on beş yıldır grafik-tasarım, reklam-tanıtım ve organizasyon işleriyle ilgileniyorum.

Nihayetinde; yüzlerce söz yazıp beste yaptım; yurdumuzun hemen her yerinde ve yurt dışında sayısız konserler verdim; binlerce imza dağıttım; on binlerce şarkı söyledim; milyonlarca kez sevdim, düşündüm, sustum.

....Ve şarkılarım, yüreğimden yüreğinizedir.


Ad:  giris.jpg
Gösterim: 1787
Boyut:  130.5 KB
aykutkuskaya.com

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NihLe; 5 Mart 2007 11:22
Biyografi Konusu: Aykut Kuşkaya nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

9 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Siyaset tr
24 Kasım 2006 / Mystic@L Siyaset tr
15 Nisan 2009 / Sivoy Spor tr
4 Mart 2012 / woltka1001 Bilim tr
24 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr