Arama

Cartel

Güncelleme: 26 Aralık 2008 Gösterim: 15.221 Cevap: 1
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
21 Aralık 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Cartel
1995 senesinde Türkiye'de ve Almanya'da büyük ilgi toplayan bir rap grubu. Grup, Almanya'da üç ayrı rap grubun bir araya gelmesiyle doğdu. Carteli oluşturan topluluklar, Karakan, Cinai Sebeke ve Erci E'dir. Karakan'ın üyeleri Alper Ağa ve Kabus Kerim olarak tanınır. Alper Ağa ayrıca ilk Türkçe rap yapan kişi olduğu sanılıyor. Cinai Şebeke'nin üyeleri ise M.Ali, Babalu, Olcay ve InceEfe olarak tanınır.
Sponsorlu Bağlantılar
Grubun "Cartel" adındaki albümü ilk önce Avrupa'da yayınlandı (PolyGram Music). Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini üzerine çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı. Türk müziğinin sesini dünyaya duyuran nadir topluluklardan birisidir.
"Cartel" adlı albümden sonra üç ayrı grup yollarını ayırdı ve solo çalışmaları başladı. Bozuştukları söylense de halen arkadaşları sürdüğü düşünülüyor. 1997 senesinde Karakan ve Erci E solo albümlerini çıkardılar. Özellikle Karakan beklediği ilgiyi bulamayınca Türkiye müzik piyasasından çekildi. Erci E daha sonra bir albüm daha çıkardı ama sesini fazla duyuramadı.


Almanya'dan Karakan, Cinai Şebeke ve Erci-E tarafından oluşturulan Cartel Türkçe sözlü rap müzik yaparak bir ilki gerçekleştirdi. İlk günlerde dinleyenleri inanılmaz bir hayret sarıyordu. Cartel'e olan bu ilgi albüm satışlarına ve konsere gelen kişi sayılarına da yansıdı. Ahmet San'ın menajerliğinde Türkiye'nin her yerinde konserler verdiler. Ancak bu olumlu hava uzun süre devam etmedi. Bir süre sonra grup elemanları arasında anlaşmazlık çıktı ve grup dağıldı. Daha sonra tekrar birleşme çabaları oldu, beraber bir şarkı daha yaptılar ama olumlu bir sonuç alınamadı.
Cartel'in takipçileri

Cartel'in başlattığı Türkçe rap gençler arasında oldukça büyük bir etki uyandırdı. Öyleki rap yapmaya çalışan ilk gençler Almanya'da yaşayan gurbetçi Türkler'in bozuk şivesini bir stil sanmış ve o stilde rap yapmaya çalışmışlardır. Cartel'in etkisiyle yabancı dilde rap yapan isimler de Türkçe rap yapmaya başladılar. Cartel'den sonra Karakan grubu da kendi albümlerini çıkardılar. Nefret, Rapor 2, S.O.S, Silahsız Kuvvet ile mic check sinsilesi devam etti. Şu an Türkiye'de yüzlerce Türkçe rap yapan şarkıcı ve grup bulunmaktadır.
Son düzenleyen BrookLyn; 26 Aralık 2008 02:05
Biyografi Konusu: Cartel nereli hayatı kimdir.
DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008       Mesaj #2
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
"90ların ortasında Rap müziğine duyulan hasreti giderecek bir grup ortaya çıktı kendilerine Cartel ismini takan ve Almanya'da yaşayan türklerin kurduğu bir gruptu,1995 yılında çıkardıkları cartel albümü bir anda patlama yarattı ve kısa sürede cartel akımı Türkiye'yi vurdu,
Grup, Almanya'da üç ayrı rap grubun bir araya gelmesiyle doğdu. Cartel'i oluşturan topluluklar, karakan, Cinai Sebeke ve Erci E'dir. Karakan'ın üyeleriAlper Ağa ve Kabus Kerim olarak tanınır.1992de ilk kez rap albümü çıkaran Alper Ağa ayrıca ilk kez Türkçe rap yapan kişi olduğu sanılıyor. Cinai Şebeke'nin üyeleri ise M.Ali, Babalu, Olcay ve InceEfe olarak tanınır.
Sponsorlu Bağlantılar

Grubun "Cartel" adındaki albümü ilk önce Avrupa'da yayınlandı (PolyGram Music). Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini üzerine çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı. Türk müziğinin sesini dünyaya duyuran nadir topluluklardan birisidir.

Videosu: Video Azbuz ,Cartel - Cartel,Müzik,videoturk,video,videomex,cartel,


mc trojan cartel 1Cartel500
cartel
Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...