Arama

Ahmet Şafak

Güncelleme: 25 Mart 2009 Gösterim: 54.372 Cevap: 2
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
AHMET ŞAFAK
Ahmet Şafak
Sponsorlu Bağlantılar

Kısa Müzikal yaşamına 4 albüm sığdırdı. Kendi şiirlerini besteledi, yorumladı. Yüzlerce bestesi ile yüreklere köprü kurdu.
Şahin Özer Müzik etiketiyle çıkardığı "Yalnız Kurt" albümü, yüzbinlerce müziksevere ulaşarak adeta bir slogan oldu.
Kısa zamanda gösterdiği yükseliş, onu Kanal D de 2001 yılında gösterime giren, Toprak Sergen, Yasemin Kozanoğlu ve Nefise Karatay'la "AVCI" adlı dizi de başrol oynaması tesadüf bir başarı olmadığının göstergesi olmuştur.
Daha sonra, 2002 Yılında TGRT de 13 programdan oluşan "SÖZ-MÜZİK AHMET ŞAFAK" adlı müzik-söyleşi programının sunuculuğunu ve hazırlığını üstlendi. Bu programda her hafta konukları oldu, ama bir ilki gerçekleştirip, “HAFTANIN BESTESİ” köşesinde programa özel beste yaparak, canlı olarak seslendirmiştir.2004 yılında Kanal 7 ekranlarında 13 bölümden oluşan Balaban (Rabia) adlı dizide ve 90 dakikalık bir filmde başrol oynadı.Son olarak çekimleri devam etmekte olan ve Azarbeycan Televizyon tarihinde ilk kez gerçekleştirilen ve yine Ahmet Şafak ın başrol oynadığı bir dizi çekimi gerçekleştirilmektedir.
Polemiklerden daima uzak durdu. Hala "KAFA SANATÇI" değil, ama kafalı olmanın önemini çok iyi biliyor.
Bir kitap Kurdu olan Ahmet Şafak, sahnedeki canlı performansı ile rakipsiz, bu yüzden Türkiye'nin en fazla halk konseri veren sanatçısı hala o.
Şimdi yepyeni albümü “Adam Gibi” ile yeniden sevenleriyle buluşuyor. Aranjörlüğünü Osman İşmen gibi bir Müzik ustasının yaptığı albümde, sözü ve bestesi Ahmet Şafak'a ait 10 beste bulunuyor. Hazırlığı yaklaşık 1 sene süren albümün ilk klibi, Hakan Yonat yönetiminde “Adam Gibi” isimli parçasına çekildi.
Biyografi Konusu: Ahmet Şafak nereli hayatı kimdir.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
AHMET ŞAFAK KİMDİR? İstanbul'da doğdum.
Bütün öğrenim hayatımı İstanbul'da sürdürdüm.İşletme eğitimi aldım ama bitiremedim.Şu an Bakü Devlet İnce sanat( Devlet Konservatuarı) Üniversitesinde kompozitörlük bölümü öğrencisiyim.
Sponsorlu Bağlantılar
Ahmet Şafak
Daha önce gazeteciydim.Yayınlanmış 6 adet kitabım var.Kitaplarımın ilk üçü sosyal-politik inceleme eserleridir.Diğerlerinin ikisi roman biri de sanat ve kültür alanında ki görüşlerimi içerir.Yazmak hayatımın vazgeçilmezidir,artık gazeteci değilim,edebiyatla her gün biraz daha fazla haşır neşir durumdayım.Her tür kitap okurum,seçmem.Kitap okuyuşumda her hangi bir görüş saplantım yoktur.Öğrenme kavramını bir bütün olarak kabul ederim,ayrımı bilgim ve kriterlerim çerçevesinde yaparım. Ben bir sanatçıyım.Dünyaya sanatın geniş,duygusal,hoşgörülü,renkli ama bir o kadar da sorumluluk isteyen penceresinden bakarım.Ben bu ülkenin sanatçısıyım.Gayem ulusal kültüre eserler kazandırarak hizmet etmektir.
Biri anonim eserleri yorumladığım türkü albümü olmak üzere toplam Sekiz albüm yaptım.Şarkılar tamamiyle şahsıma aittir.Bir iki anonim esere de yer verdim. Yalnızkurt isimli eserimi bilmeyen yoktur.Bu eserin sözü de müziği de sonundaki şiiri de bana aittir. TGRT'de SÖZ-MÜZİK AHMET ŞAFAK adıyla şov programı sundum.Her perşembe akşamı renkli konuklarla değişik bir program örneğiydi.Bu programda her hefta orijinal-yeni besteler yaptım seslendirdim.
Dizi filmler gerçekleştirdim.Başrolünde yer aldım.Bunlardan ilki AVCI idi.Kanal D'de gösterildi.Sonra Kanal 7'deki RABİA filmi.Ardından KIYAN TEPESİ EFSANESİ adlı televizyon filmi.Bu film çok anlamlı bir anadolu efsanesini konu ediyordu.Severek oynadım,Kıyan'ı canlandırdım.Türkiyemizin pek çok yöresinde sayısız konserler verdim.Sadece Türkiyemiz 'de değil,Avrupa'da ve Türk dünyasında..

Kırgızistanda ve Azerbaycanda verdiğim konserleri unutamam.Azerbaycan'ın görkemli müzik abidesi Devlet Flormania salonunda ilk kez konser veren Anadolu Türkü olarak tarihe geçtim.İkibin altı yılının sonlarına doğru Kasım'ın 28'inde Haydar Aliyev sarayında verdiğim konserle Azerbaycan'daki sevgim zirve yapmıştır. Azerbaycan'da verdiğim konserlerden sonra yine bir ilki gerçekleştirerek bir sinema filmi çalışması yaptım.Çeşitli sebeplerle yarıda kalan filmin çalışmalarına fırsat bulduğumda devam etmeyi umuyorum. Ve Kral Tv ödülü. 2006 yılında özgün müzik dalında erkek kategorisinde Sarıkamış isimli eserimle Kral Tv ödülü aldım.


son kitap

Quo vadis?
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #3
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
imagers1iv4

Benzer Konular

5 Eylül 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
25 Ekim 2011 / Kral_Aslan Edebiyat tr
27 Aralık 2012 / Misafir Cevaplanmış
5 Nisan 2015 / Jumong Siyaset tr
27 Nisan 2006 / GusinapsE Edebiyat tr