Arama

Sait Uçar

Güncelleme: 8 Şubat 2008 Gösterim: 28.174 Cevap: 1
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
SAİT UÇAR
MU9398749UZ624 250
Sponsorlu Bağlantılar




Yaklaşık 23 yıldır profesyonel olarak müzikle iç içe olan Karadeniz müziğinin usta ismi SAİT UÇAR 24. Albümü "YALANCI” Şahin Özer Müzik etiketiyle çıkardı. Her çıkardığı albüm yüzbinler satan SAİT UÇAR , aynı zamanda kemençe çalmada adeta rakipsiz. Kemençeye olan ilgisi çocukluk yıllarında başlamıştır. 24 Albümde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan SAİT UÇAR , ilk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.
Daha sonra TRT nin açmış olduğu ses ve saz sınavını kazandı. Karadeniz de adeta bir kahraman olan SAİT UÇAR kendi tarzını kabul ettirerek, sevenlerinin gönlünde her zaman yer almıştır. İsmail türüt ün birçok albümünde imzası olan sanatçı, daha sonra DAVUT GÜLOĞLU, HÜLYA POLAT, FADİME, BİZİM GÖNÜL ve daha birçok Karadenizli sanatçının albümünde besteleriyle de yer almıştır. İlk klibi "GAVURCUK” isimli parçasına serdar seki yönetiminde çekildi. Klipte kendisine dünyanın en iyi kemençe çalan kadını olan Yunanistanlı "İLEKTRA” da eşilk ederek kendisine büyük destek olmuştur. İLEKTRA 'nın kendisine sorulduğunda, SAİT UÇAR'a olan desteğinin amacı karadeniz müziğini ve özellikle kemençeyi tüm dünyaya tanıtabilmek olmuştur. Resimlerde Ali Eşitmez imzası bulunan bu albüm inanıyoruz ki yine hak ettiği yeri kısa sürede alacaktır.


Biyografi Konusu: Sait Uçar nereli hayatı kimdir.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
8 Şubat 2008       Mesaj #2
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
SAİT UÇAR 03.04.1962 tarihinde Trabzon-Maçka-Hamsiköy'de doğdu.

Sponsorlu Bağlantılar
* ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı.

* Öğrenimine Trabzon Ticaret lisesinde devam etti.

* Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Radyosunda devam etti.

* Daha sonra TRT'nin açmış olduğu ses ve saz sınavına katıldı.

İlk albümü "TÜTMEZDİ BACALARI" 1980 yılında HARİKA MÜZİK YAPIM dan çıkardı.

SAİT UÇAR'ın Kemençeye olan iligisi çocukluk yıllarına dayanmaktadır.

24 albümünde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan SAİT UÇAR , İlk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.
'Askere Gidişin','Almanya Paraları','Vurun Benim Sevdamı','İlacım Var Ellerde','Düşme El Ocağına','Rüyalarım Çok Acı','Gadırga Geceleri', 'Elimde Değil Gülmek','Yorgunum yorgun Deli','Yeşimim','Ben Köyümü Özledim','Benim İlacım Yayla','Davacıyım Yıllara','Evi Yakan Başkası', 'Tubaların Tubası','Madur mudur',son albümü ise 'YALANCI'yı çıkartarak çok iyi bir tiraj elde etti.

YALANCI Albümünün ilk klibini ''Bir Sağdan Bir Soldan '' parçasına YÖNETMEN SERDAR SEKİ tarafından çekmiştir.

Aynı zaman da bu klipde kendisine DÜNYA'ca ünlü kemençe sanatçıların dan Biri olan YUNAN asıllı İLLEKTRA eşlik etmiştir.

Yaklaşık 23 yıldır profesyonel olarak müzikle iç içe olan KARADENİZ müziğinin usta ismi SAİT UÇAR'ın her çıkardığı albümü
yüzbinler sattı.

İSMAİL TÜRÜT,HÜLYA POLAT,FADİME,BİZİM GÖNÜL ve daha birçok Karadenizli sanatçının albümünde besteleri ile de yer almıştır...

''Davalı" adlı kasedi çok iyi bir traj yakaladı. Bugüne kadar ilk defa karadenizli bir sanatçı roman havasıyla kemençeyi bir araya getirdi.



Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...

Benzer Konular

22 Temmuz 2008 / estudiantes Spor tr
29 Haziran 2010 / LaSalle Edebiyat tr
19 Aralık 2011 / AndThe_BlackSky Edebiyat tr
11 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük