Arama

Eko Fresh

Güncelleme: 18 Temmuz 2008 Gösterim: 15.716 Cevap: 0
eXcaLLaNT - avatarı
eXcaLLaNT
Ziyaretçi
18 Temmuz 2008       Mesaj #1
eXcaLLaNT - avatarı
Ziyaretçi
Eko Fresh
gheddo cover
Sponsorlu Bağlantılar

Eko Fresh (Asıl adı Ekrem Bora) (d. 1983, Mönchengladbach, Almanya) Türk asıllı Alman vatandaşı bir rapçidir. Elektro Eko adıyla da bilinir. Bir şarkısında geçen sözlerden ailesinin Sivaslı olduğu anlaşılmaktadır.
Müziğe başlamadan evvel Mönchengladbach'da ayakkabı mağazasında çalışmıştı. Rap müziğine 1998 yılında başladı. Bu tarihte Berlin'de katılıdığı bir konserde Kool Savaş'ın dikkatini çekti. Kool Savaş'ın kendisini Berlin'e davet etmesinin ardından Kool Savaş ile birlikte ”König von Deutschland” adlı bir EP yayımladı. Ardından Savaş ile arası açıldı.
Asıl adı Ekrem Bora olan Eko Fresh 1983 Mönchengladbach doğumludur. Rap hayatına 1998 yılında başlayan rapçi için Royal-Bunker ve Kool Savas büyük işler yapmıştır. Her fırsatta Türk olduğunu belirten Eko Fresh bunu belirten hareket ve giysilerden asla kaçınmamış. Aslını unutmamış inkar etmemiştir. Bir şarkısında …adım ekrem bora ama artist değilim superstarım memleketim sivas… diyor..5 yaşından itibaren röpörtajlarinda rapi hayata olan bağlılığı olarak değerlendirdi.Mönchengladbach da ayakkabı dükanınında çalışmaya başladığı çok isşne yaramışdı, çünkü o zamanlar cok ünlü bi rapçiyle tanışmişdı.Kool Savaş...1998 yılında berlinde ekrem ünlü rapçilerin katıldığı bi konserdede yer aldı.O konserde kendi sahneye çıkdığı anda yeteneğini herkese göstermişdi.O günden beri kool savaş ekremin yeteğinden etkilenmişdi ve onu berline davet etti kool savas ekrem le birlikte ” könig von deutschland” adlı parçayla optic records da ilk ses duyan parçalardan biri oldu bu şarkının remix i bile Eko fresh i ilk 15 e yükseltmeyi başardı bu parça eko freshin ilk büyük basarılarından biriydi, fakat bu başarı kool savas ile arasında sık sık atışmalara sebeb oldu kool savas a göre eko fresh kendini acıyodu ve bunu kool savas sevmedi ekrem ise bi röpörtajinda kool savaşın başarısının önünde durdugunu belirtti 2002 senesinde optic records u terk etti.Eko freshin in “ich bin jung und vrauche das geld” parcası ise Kool savas ile aralarındaki bağın tamamen kopmasına sebeb oldu,soradan eko fresh SONY BMG şirketinle sözleşme imzaladi ve solo albümünün calışmalarına orda devam etti iki albüm daha çıkardı “Dünya dönüyor” l.O.V.E. 2004 senesinde eko fresh kendi plak sirketini kurdu..” German Dream Entertainment” bu şirkettede eko freshin yanı sıra Kay One Summer Cem capkekz ve Kingsizein sözleşmeleri bulundu.Eko fresh 2004 senesinde comment icin önerildi ama ödül rakibi Sido ya gitti.Eko fresh bundan ayrı şarkı sözü yazarlığıyla da tanınmışdır..Popçu yvonne catterfeld icin ” du hast mein herz gebrochen” adlı parçayı yazmışdır.Anti Garanti grubunun ( eko fresh, summer cem) in solo albümünde de bu parca geçmişdir.Albümün adı Make Y´all bounce. 1 mayıs 2005 yılında bi konserinde kafasına şişe atan bi fan'ı kool savas fanı olarak çıkmışdır.Eko fresh bu olaydan dolayı dövme tasıyor..Konserin devamında kavgada vardı.Valezka ve eko fresh 2005 senesinin sonunda uzun süren bi ilişki sonrası ayrıldılar.2006 senesinde ekrem bushidonun Nemesin, vendetta parçalarında da yer almıştır..2 haziranda bushido ile feat. i olan single calışmasını Gheddo yu, 23 haziranda da Hartz IV albümü cıkmıştır.18 ocak 2006 senesinde ersguterjunge ile sözleşme imzalamiıştır.German Dream Entertainment sirkesi Eko Fresh tarafından devam ettirilecektir ve son olarak Kasım 23'te yeni albümü Ekaveli müzik piyasasına çıkacaktır..

Biyografi Konusu: Eko Fresh nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

21 Aralık 2006 / BARIŞ Müzik tr
13 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük