Arama

Kerem Görsev

Güncelleme: 14 Şubat 2007 Gösterim: 11.982 Cevap: 1
MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #1
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
28 Haziran 1961'de İstanbul'da doğdu. 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'na girip Rana Erksan'dan piyano dersleri aldı. 1972 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı açılınca bu okulda Gönül Gökdoğan'la keman, Prof. Özer Sezgin'le viola çalıştı.
1981 yılında askerlik görevini yaparken tanıştığı arkadaşı gitar sanatçısı Ercüment Ateş ile Ankara'da Kızılay Orduevi'nde dans ve yemek müziği çalan bir grupta ilk caz denemelerine başladı. Daha sonra yurt dışından gelen pek çok müzisyenlerle çalma imkanına kavuştu. Ed Howard, Rubin Kanyata, Doris Troy, Steve Hall, Vinnie Night, Kenny More, LaVerne Butler, bu sanatçılardan bazılarıdır.
Sponsorlu Bağlantılar

İlk beste denemelerine 1990 yıllarında başlayan Görsev, 1994 yılında ilk albümü olan “Hands and Lips” in kayıtlarını bitirdi. Kerem Görsev'in hayatında yeni bir sayfa sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı. 1996 yılında ikinci albümü “I Love May”, 1997 yılında üçüncü albümü “For Murat'” an sonra dördüncü albümü “Relaxing” 1998 yılında tamamladı.. Bu yıllarda Kerem Görsev, Eric Revis ve Can Kozlu'dan oluşan üçlü konserler ve festivallerle geniş kitlelere ulaşmaya başladı. Bu dönem içerisinde çalıştığı sanatçılar; Allan Harris, La Verne Butler, Harvey Tompson, Clifford Jarvis, Bob Demeo, Eric Revis, Can Kozlu, Ateş Tezer ve Volkan Hürsever oldu.

Kerem Görsev – Allan Harris ortak çalışması “Laid-Back” 1950 ve 1960'ların Broadway film müzikleri ve Amerika'nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999'da bitirdi. 1998 yılında kendi adını taşıyan caz kulübünü açan Görsev 2001 yılına kadar burada Steve Kirby, Keith Hall, Alvester Garnett, Russel Gunn, Anna Lisa, Ron Affif, Claudia Acuna gibi sanatçılarla birlikte çaldı. Wynton Marsalis,Joshua Redman, Kenny Garret, Pat Metheny, Ralph Moore gibi bir çok değerli müzisyenle bir çok defa jam sessionlarda çalan Kerem Görsev, Eskişehir Festivali'deki iki konserde Elvin Jones Jazz Machine grubunda çaldı.

1999 yılında St. Petersburg'a giden sanatçı St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan “November in St. Petersburg” albümünün kayıtlarını yaptı. Orkestrayı Erol Erdinç yönetti, orkastra düzenlemelerini Kamil Özler yaptı. Bu albüm 2000 yılında çıktı. Bu albümün ilk konseri 7. İstanbul Caz Festivali'nde St. Petersburg Philarmony Orchestra ile birlikte gerçekleşti. Daha sonra bir çok konserde farklı orkestralarla sergilenen eserin konserleri devam etmektedir.

Kerem Görsev 2001 yılının sonbaharında çıkan yedinci albümü “Warm Autumn”un kayıtları New York'da yaptı. Müzikal danışmanlığını Eric Revis'in yaptığı albümde Russell Gunn, JD Allen, Jason Jackson, Eric Revis, Alvester Garnett, Kahlil Kewane Bell çaldılar

Haziran 2002'de Kerem Görsev, sekizinci albümü olan “Existence”ı tamamladı. Bu albümde Reyent Bölükbaşı çellosuyla, Volkan Hürsever kontrabasta ve Ateş Tezer davulda yer aldılar. 9. İstanbul Caz Festivali'nde ki “Existence “ konseri gerçekleşti. Kerem Görsev'in kendi bestelerinden oluşan bu albümün teması klasik müzik ile caz müziklerinin buluşması oldu.

Kerem Görsev, “Meeting Point”i 18 Kasım 2003'te New York'da kaydetti. Albümdeki dokuz beste de sanatçıya ait. Albümde Eric Revis kontrabas, Alvester Garnett davul, Russell Gunn trompet, Marcus Strickland tenor ve soprano saksafon ve Kerem Görsev piyano çaldı. Bu albüm Mart 2004 müzikseverlerle buluştu.

Konser çalışmalarına devam etmekte olan Kerem Görsev, 2004 – 2005 yılında aralarında Trabzon, Antalya, Malatya, Isparta, Bodrum , Çeşme ve İzmir olan bir çok şehirde yurtdışında da Bakü, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Stuttgart , İslamabad olmak üzere bir olmak üzere bir çok festival, üniversite konserleri ve organizasyonlarda yer aldı. Kerem Görsev Trio , 11 Kasım 2005'de Litvanyta'da Uluslarası Vilnius Jazz Festivali'nin açılış konserini verdi.

Son projesi olan “Orange Juice”' adlı albümünün kayıtları Mayıs 2005'de MİAM stüdyolarında gerçekleşti. Bu albümde Kerem Görsev'le birlikte Volkan Hürsever kontrabas, Cengiz Baysal davulda yer aldılar. Albüm Ekim ayında dinleyicileriyle buluştu

Kerem GörsevKerem Görsev
Son düzenleyen MaTTo; 13 Şubat 2007 11:04 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Biyografi Konusu: Kerem Görsev nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kayıtta çalan müzisyenler:
Kerem Görsev - Piano
Sponsorlu Bağlantılar
Russel Gunn - Trumpet
J.D. Allen - Tenor Saxophone
Jason Jackson - Trombone
Eric Revis - Bass
Alvester Garnett - Drums
Kahlil Kwame Bell - Percussions
Cazın Sesi Kerem Görsev Warm Autumn'u New York'ta kaydetti.Albümde çalan müzisyenlerin hepsi Amerikalı, ama ev sahibi Kerem.
Caz, New York'un sesi.Kerem bu sesi iyi tanıyor.Bu albümdeki parçaları İstanbulda yazdı.
Kerem İstanbl'da oturuyor. Ama cazın sesini çok iyi duyabiliyor. Duyargaları güçlü...
Sürekli araştırıyor, düşünüyor ve üretiyor.Warm Autumn cazın sesi. Doğrudan; hiç bir yan ya da alt bildirisi yok. Keremin caz duygusunu taşıyor. Bazen günlük yaşamından yansımlara öne çıkıyor. Ama hiçbir kişisel meselesi yok Keremin .
Hiç birşeyi yeniden keşfetmeye ya da altını çizmeye kalkışmıyor.Yerel sorunları yok. Müziğin kendisi ile uğraşıyor.
Uzun süredir birlikte çalıştığı Erci Revis, genç kuşağın en parlak basçılarından.Trompetçi Russel Gunn, Tenorcu J.D. Allen, Troımboncu Jason Jackson, Davulcu Alvester Garnett ve perküsyonda Kahlil Kwame Bell ise; New York'un bugünkü sesleri.
Kerem'in geniş, hem çalanlara, Hemde dinleyenlere soluk aldıran besteleri içinde rahatça geziniyorlar. Caz elden el, kuşaktan kuşağa akıp gidiyor. Kerem Görsev'in İstanbulda duyduklarını nNew Yorkta paylaşabileceği müzisyen dostları var. Ama onun müziğini paylaşabilmek için müzisyen ya da New York'lu olmak gerekmiyor. Soluk almak yeterli.

Sadettin Davran

Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Mayıs 2008 16:21

Benzer Konular

30 Ağustos 2008 / KisukE UraharA Müzik tr
2 Temmuz 2010 / LaSalle Müzik tr
9 Mart 2009 / Sivoy Spor tr
11 Şubat 2011 / Daisy-BT Sinema tr
13 Şubat 2010 / Misafir Sinema tr