Arama

Cemali

Güncelleme: 24 Eylül 2008 Gösterim: 11.486 Cevap: 0
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
24 Eylül 2008       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
cemali

Cemali “Duymak Istiyorum” isimli ilk albümleriyle 1995 yilinda Türk dinleyicisiyle bulustu. Müzik tarzlari ve anlatim üsluplariyla bir anda dikkatleri üzerlerine çeken ikili müzigimizde yeni bir alternatif olarak tanindilar. “Cilali Tas Devri Bitti simdi Cemali Vakti” diye baslik atan bir köse yazari Cemali’nin müzik sektöründeki yenilikci önemini vurguladi. Daha simdiden klasikleslmis olan “Duymak Istiyorum”, “Simdi Hayallerdesin” ve “Sever Misin O Zaman” parçalari, Dj ve Vj lerin vazgeçemedikleri favorileri arasinda yer aliyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Cemali, 1996 yilinda Amerika’da dünya müzik marketlerinde satisa giren “WHIRL” isimli albümlerini piyasaya sundular. Amerikan medyasinda “Dünya müzigine açilan ilk modern Türk müzigi sanatçilari” olarak tanimlandilar. Cemali’nin Amerika’da verdigi konserler, katildigi festivaller, gazete, radyo ve tv programlari yabancilar tarafindan büyük ilgi toplamakta. “WHIRL” albümü Dünya Müzigi tarzinda yayin yapan radyo ve tv lerde devamli yayinlanmakta.

1997 yilinda “Yuh Yuh” ismini verdikleri ikinci albümlerini piyasaya sürdüler. Albümdeki bütün söz, müzik, beste ve aranjeler Cemali imzasini tasiyor. Bu albümde Cemali alternatif üsluplariyla, Asik Mahzuni Serif’in yillar önce yazmis oldugu, “Yuh Yuh” parçasini yeniden yorumladi. Neden yuhalayan bir parça yaptiniz sorusuna Cemali, “Radyo ve Tv lerde çogunluk vur-patlasin yaparken birden araya ‘Yuh-Yuh” girsin istedik çünkü memleketimizde ve dünyada yuhalanacak çok sey var” diye cevap veriyor.

Demo-Şimdi Hayallerdesin Süre=45 Sn

Dünya Müzigine merakli olan ikili uzun süreler bu konuyla ilgili çalismalar yaptilar. Ayrica bu tarzda calisma yapan bircok gruplarla beraber çok sayida konserler ve kayitlar yaptilar. Bu çalismalar dünyanin büyük yapimcilarindan biri olan Emusic sirketinin ilgisini çekti ve Cemali’nin “Whirl” isimli albümünü bünyesine katti. Ayrica “Terra Mundi” isimli bir compilation albümü hazirlayarak Cemali grubunu dünyanin önde gelen müzisyenleriyle biraraya getirdi.

2003 de çikan “Hayat?” isimli albüm modern hayati Cemali duyarliligiyla anlatan bir çalisma. Içerik ve teknik anlamda dünya standartlari baz alinarak hazirlanmis olan “Hayat?” slow baladlari ve ritmik remixleriyle duygusalligi farkli bir boyuta tasiyor. Yerli ve yabanci basinda birçok müzik yazari ve elestirmeninin övgüyle bahsettigi bu albüm daha simdiden klasikler arasinda yerini almaya basladi.

Kaynak: MsXLabs & Cemali Resmi Web Sitesi

Biyografi Konusu: Cemali nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif