Arama

Ankaralı Yasemin

Güncelleme: 22 Kasım 2014 Gösterim: 103.064 Cevap: 1
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
27 Nisan 2009       Mesaj #1
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Ankaralı Yasemin

Sponsorlu Bağlantılar
Ankaralı Yasemin

BİYOGRAFİ

1979 Dikmen doğumlu olan Ankaralı Yasemin, Ankara Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde öğretimini tamamladı. Dört çocuklu bir ailenin tek kızı ve ilk çocuğu olan Ankaralı Yasemin sanat hayatına 1995 yılında amatörce ilk adımını attı. Ailesinin maddi sıkıntılarından dolayı öğrenimin bırakmak ve çalışmak zorunda kanal Ankaralı Yasemin, bir süre garsonluk ve kasiyerlik yaptı. 1995 yılında amatör müzik hayatına başlayan Ankaralı Yasemin düğün salonlarında sahne çalışması yaptı. 1997 yılında profosyönel anlamda ilk albümü olan " Bende İsterem" i müzik piyasasına sunan Ankaralı Yasemin 11 yıldır profosyönel anlamda çalışmalar yapıyor.

SANAT GEÇMİŞİ

Ankara Müizğinin içinde büyüyen ve beğeniyle dinleyen Ankaralı Yasemin, müzik piyasasına profosyönel anlamda geçmeye karar verince beğeyiyle dinlediği Ankaralı Turgut'un firmasını arayarak yardım istedi. 1996 yılının son ayında Ankaralı Turgut ve yapımcısı ile tanışan Ankaralı Yasemin albüm çalışmalarına başladı. 1997 yılının Mart ayında da Ankaralı Turgut'un düet yaparak desteklediği ilk albümü " Bende İsterem" i müzik severlere sundu.

1998 yılında Ankaralı Turgut'un yönetmenliğini yaptığı, "Sarışın Bombam" isimli albümde istediği başarıyı elde edemeyen Ankaralı Yasemin, Ankaralı Turgut'la ortak çalışmalara son verip müzik hayatına tek başına devam etme kararı verdi. Ankaralı Yasemin, 1999 yılında Ahmet Özgül'ün yönetmenliğini yaptığı "Hop Dedik Abi" isimli albümüyle müzik piyasasında büyük bir başarı elde etti. Ankaralı Yasemin, daha sonra sırayla "Cepten Ara Beni" , "Anlayalım Abi" , "Tantana Yapma" isimli albümleri çıkardı.

Firması ile arasında çıkan anlaşmazlık yüzünden Ankaralı Yasemin müzik çalışmalarına 3 yıl ara vermek zorunda kaldı. Müzik piyasasına 2006 yılında yeniden dönüş yapan Ankaralı Yasemin, "Öpüversin Seni" isimli albümünü hazırladı. "Öpüversin Seni" albümüyle müzik piyasasında iyi bir çıkış ve satış trajı elde eden Ankaralı Yasemin kendi firmasını kurma kararı aldı. Mart 2007 de Arkadas Production isimi ile firmasını kuran Ankaralı Yasemin, çalışmalarına buradan devam ediyor. Ankaralı Yasemin Arkadas Production etiketiyle Haziran 2007 yılında "Sevmiyorsan Kandırma" isimli albümünü müzik severlere sundu.

Biyografi Konusu: Ankaralı Yasemin nereli hayatı kimdir.
Misafir ARIF - avatarı
Misafir ARIF
Ziyaretçi
22 Kasım 2014       Mesaj #2
Misafir ARIF - avatarı
Ziyaretçi
ANKARALI YASEMİN ASIL ADI YASEMİN GÜNEŞTİR ASLI GÜMÜŞHANE ŞİRAN ÇANAKÇI Lİ OLUB AMASYA MERZIFON DOĞUMLUDUR
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

27 Nisan 2009 / Sivoy Müzik tr
28 Kasım 2013 / Jumong Bilim tr
8 Haziran 2011 / Jumong Tiyatro tr
11 Şubat 2010 / BrookLyn Moda tr