Arama

Meyra

Güncelleme: 26 Kasım 2009 Gösterim: 16.173 Cevap: 3
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
16 Haziran 2009       Mesaj #1
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Meyra

Sponsorlu Bağlantılar
LiveImages5CGC3BCzelim5CMeyra20IlC4B1cak5CResize20of200662327 2

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Meyra'nın müziğe olan yeteneğini 9 yaşındayken ünlü bestekar Avni Anıl keşfetti. Bunun üzerine, Meyra 10 yaşında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda 8 sene sürecek olan akademik müzik eğitimine başladı. Lise yıllarında bazı sanatçılara vokal yaparak kariyerinde ki ilk adımlarını atan Meyra, 18 yaşında yaptığı "Nurtopu" albümü ile müzik sektörüne başarılı bir giriş yaptı ve büyük kitlelere ulaşmayı başardı.

Meyra, ilk albümünden sonra Amerika'da yaşadığı 5 yıl süresince müzik kariyerine New World School of The Arts' ta akademik opera eğitimiyle devam etti. Lirik soprano sesini profesyonel bir arya yorumcusu olarak geliştirmeyi başaran Meyra, aldığı müzik eğitimi ile yetinmeyerek burada ki stüdyolarda Amerikalı müzisyenlerle çalışarak çok güzel İngilizce şarkılar ortaya çıkardı. Özellikle, "Only when I Breath" isimli şarkısı ve gösterdiği performans ile Arif Mardin'in de dikkatini çekmeyi başardı.

2003 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Meyra, Müzik Direktörlüğünü Ozan Çolakoğlu'nun üstlendiği, Sezen Aksu, Aysel Gürel, Ümit Sayın, Zeynep Talu gibi müzik dünyasının başarılı isimlerinin imzasının yer aldığı; Özgür Buldum, Volga Tamöz, Aytuğ Yargıç ve Alper Erinç'in de muhteşem aranjeleri ile fark yarattığı Başka Bir Kadın isimli yeni albümü ile yeniden müzikseverlere merhaba demenin heyecanını yaşıyor.

Uzun yıllar Amerika'da yaşamanın avantajlarını müziğine yansıttığına inanan Meyra, güçlü yorumculuğunun yanı sıra bu kez söz yazarı ve besteci olarak kendi şarkılarını görücüye çıkarıyor. Albümde sözü ve müziği Meyra'ya ait tam 4 şarkı yer alıyor. Meyra; Albinoni'nin 1600'lü yıllarda yarattığı "Adagio" adlı klasik eserini de opera -şan tekniğiyle Türkçe ve İtalyanca olarak yorumluyor. Ajda Pekkan'ın Sana ne Kime ne adlı klasik parçası da yeni düzenlemesi ve Meyra'nın özgün yorumuyla albümde dikkat çeken cover şarkılar arasında yer alıyor.


Aldığı güçlü eğitimle hem Klasik Türk ve Klasik Batı Müziği eserlerini hem de Pop parçalarını ustalıkla yorumlayabilen genç sanatçı Meyra, 20 Mayıs´ta piyasaya çıkacak olan yepyeni albümünün ilk video klibini Burak Kut´la düet yaptığı "Karar Bize Ait" adlı şarkıya çekti. Sözleri Sinan Akçıl´a ait bu muhteşem parçanın klibi için Beykoz Eski Kundura Fabrikası mekan olarak kullanıldı. Yönetmenliğini Candemir Sipahi´ningerçekleştirdiği klip için şarkının sözlerinden esinlenilen bir senaryo hazırlandı. "Karar Bize Ait" aynı zamanda Meyra´nın olağanüstü albümü "Meyra ve Dört Tenor"un da çıkış parçası.

Meyra ve Dört Tenor


Lirik soprano sesini, Klasik Batı müziği eserlerinde bir Arya yorumcusu, Pop eserlerde ise bir pop müzik yorumcusu olarak, iki farklı tarzda rahatça kullanabilen Meyra´nın "Meyra ve Dört Tenor" adlı albümünde sanatçıya müzik dünyasının dev isimleri eşlik ediyor: (Vincero Perdero adlı şarkıda) dünyaca ünlü tenor Mario Frangoulis, (Son Sevdiğim adlı şarkıda) Ferhat Göçer, (Karar Bize Ait adlı şarkıda) Burak Kut ve (Ağladın Ya adlı şarkıda) , Meyra´yla düet yapıyor.

Meyra´nın 3 solo şarkı da seslendireceği bu yeni albüm; pop rock, neo klasik ve klasik etkili etnik pop türlerini bir araya getirecek. Dört büyük tenoru bir araya getirerek Türkiye´de bir ilki gerçekleştiren bu projede Meyra,uluslar arası bir başarıya da imza atıyor. Sanatçının Mario Frangoulis´le düet yaptığı "Vincero Perdero" adlı eser, aynı zamanda dünyaca ünlü star Mario Frangoulis´in on yıl önce seslendirdiği çıkış parçası olma özelliğine de sahip

p 13000 o

Biyografi Konusu: Meyra nereli hayatı kimdir.
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
6 Temmuz 2009       Mesaj #2
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
meyraaa

Sponsorlu Bağlantılar
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Meyra

LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
26 Kasım 2009       Mesaj #4
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
meyrap

Benzer Konular

9 Mart 2010 / Misafir Soru-Cevap