Arama

Ferdi Özbeğen

Güncelleme: 24 Ağustos 2014 Gösterim: 8.434 Cevap: 3
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
14 Temmuz 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Ferdi Özbeğen

Sponsorlu Bağlantılar
portoi


Ferdi Özbeğen, Doğumu, 1941, İzmir
Özellikle, yakın dostu Ülkü Aker'in, dönemin yabancı şarkılarına yazdığı Türkçe sözleri kendine has bir üslupla okumasıyla 80'lere damgasını vurmuş piyanist- sanatçı.

Ferdi Özbeğen 1941 yılında İzmir'de doğdu. 11 yaşındayken ortaokulla birlikte özel müzik öğrenimine başladı. 1960 yılında Özel İzmir Koleji'ni bitirdikten sonra İstanbul'da İktisat Fakültesi'ni kazandı fakat 1963 yılında babasının vefat etmesi üzerine eğitimini yarıda kesmek zorunda kaldı. Bu andan itibaren Ferdi Özbeğen, ilgi alanı olan müziğe yöneldi. 1965 yılında düzenlenenHürriyet Gazetesi Altın Mikrofon yarışmasına Ferdi Özbeğen Orkestrası olarak katıldı; yarışmada Kes Kes ve Sandığımı Açamadım şarkılarını seslendirdi. Yarışmadan sonra orkestra 1967'de Okay Temiz'i, 1968'de de Esin Engin'i bünyesinde bulundurmuştur. 1974 yılına kadar orkestrası ile çeşitli lokal ve eğlence merkezlerinde konserler verdi ama en son çalıştığı Çınar Oteli'nin greve gitmesiyle orkestrası dağıldı, Özbeğen'de Şefik Uyguner'in orkestrasında çalışmaya başladı.

1977 yılında ilk uzunçaları olanFerdi Özbeğen ile 45 Dakika'yı çıkardı. Acaba tutar mı endişesiyle yapılan bu albüm kısa sürede büyük bir satış rakamına ulaştı. 1978 yılında Orhan Gencebay'ın plak şirketi Kervan Plak'a geçerekFerdi Özbeğen ile Sohbet, 1979 yılında Teşekkürler ve 1980 yılında da Mutluluklar albümlerini hayranlarına sundu. Sohbet albümüyle Altın Plak kazanan Özbeğen, Mutluluklar albümüyle de Platin Plak ve Altın Piyano kazandı. Bu yıllarda geniş hayran kitlelerine ulaşan Ferdi Özbeğen, kendi yorumuyla orkestralar dönemini, halk yorumuyla da tavernalar dönemini açmış oluyordu.

Ferdi Özbeğen, 80'lerin sonu ile 90'ların başına kadar çıkarttığı albümlerde gene alaturka ve taverna tarzı şarkılar söyledi. 90'lar yeni müzik türleriyle tanışırken kendisi de yavaş yavaş inzivaya çekildi.

2006 ve 2009 yıllarında da Albüm çıkarmaya devam eden Ferdi Özbeğen, hayranlarına seslenmeye devam etmektedir.

45'lik Plakları :

Albümleri :
Kaynak: Vikipedi, FERDİ ÖZBEĞEN :: Piyanistin Hikayesi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Ferdi Özbeğen nereli hayatı kimdir.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Ocak 2013       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ferdi Özbeğen yoğun bakımda
Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Ferdi Özbeğen, solunum yetmezliği şikayetiyle yoğun bakıma alındı. Özbeğen'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Sponsorlu Bağlantılar

012813 ferdiozbegenwidec

Sanatçı Ferdi Özbeğen, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sanatçının tedavisine uyutularak devam edildiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
72 yaşındaki Özbeğen, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda 12 yıldır kanser tedavisi gördüğünü açıklamıştı.
Özbeğen özellikle 80’li yıllarda 'Eskimeyen Dost', 'Seni Terkedeceğim', ‘Bir Gülü Sevdim’ gibi şarkılarla müzikseverlerin beğenisini kazandı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
29 Ocak 2013       Mesaj #3
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Ferdi Özbeğen Vefat Etti

Ferdi Özbeğen
12 senedir kanser tedavisi gören Ferdi Özbeğen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Türk müziğinin güçlü seslerinden piyanist-şantör Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam 72 yaşında hayata veda etti.

İki gündür uyutuluyordu
Solunum yetmezliği tanısıyla geçtiğimiz Pazar günü Okmeydanı Hastanesi’ne kaldırılan Özbeğen, temel yaşam destek ünitesine bağlı olarak uyutuluyordu. 12 yıldır prostat kanseri tedavisi gören sanatçının doktorlarından Doç. Dr. Aymen Türkmen, “Tansiyonu ve nabzı normal. Bilinci açık. Tedaviye olumlu yanıt verdiği takdirde yavaş yavaş uyandırılacak” dedi. Ancak Özbeğen bir daha uyanamadı.

Saat 21.15’te gözlerini yumdu
Özbeğen’in vefatıyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Okmeydanı Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ferdi Özbeğen yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef akşam saat 21:15’te hayatını kaybetmiştir” denildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
..
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Ağustos 2014       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
17 Ağustos 1941 doğumlu, Türk piyanist ve şarkıcı.

Gerçek Adı: Ferdi Özbeğen
Doğum Yeri: İzmir
Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1941

Hakkında:
- Müziğe Ferdi Özbeğen Orkestrası'nı kurarak başladı.
- İlk albümünü 1977 "Ferdi Özbeğen'le 45 Dakika" ismiyle yayınladı.
- 1978 yılında piyasaya çıkan "Ferdi Özbeğen'le Sohbet" albümüyle altın plak kazandı.
- 80'li yıllarda yayınladığı "Mutluluklar", "Nice Yıllara", "Yaşadıkça" ve "Bir Sır Gibi" albümleriyle kariyerinin zirvesine çıktı.
- Birçok yabancı şarkıyı Türkçe yorumlayarak büyük beğeni topladı.
- 1998 yılında çıkan "Kandil" ve 2001'de piyasaya sürülen "Ayrılmayalım" albümleriyle yeni kuşak tarafından da tanındı.
- Son albümünü 2009 yılında "Nerelerdeydiniz" ismiyle yayınladı.

İlk Albüm: Ferdi Özbeğen'le 45 Dakika


Karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Mystic@L Müzik tr
13 Kasım 2006 / INIFERNO Siyaset tr
5 Ocak 2011 / ener Sinema tr
7 Haziran 2013 / Efulim Müzik tr
15 Nisan 2012 / Jumong Tiyatro tr