Arama

Aylin Livaneli

Güncelleme: 27 Mayıs 2016 Gösterim: 40.297 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Eylül 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Aylin Livaneli

Sponsorlu Bağlantılar

Müzisyen, yazar, iş kadını
Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli'nin kızıdır.

Ankara'da doğan Aylin Livaneli ilk ve ortaokulu Stockholm'de International School of Stockholm'de okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte Paris'e yerleşti ve liseyi, Ecole Active Bilingue'de bitirdi. Lise yıllarında şan dersleri de alan Aylin livaneli, liseden hemen sonra Türkiye'ye dönerek müzik hayatına atıldı; 20'li yaşlarında 5 albüme imza attı ve albüm satışları yüzbinleri buldu. Aylin Livaneli aynı zamanda bu süre içerisinde, ailesinin kurduğu Interfilm adlı şirkette çalışarak film prodüksyonunun inceliklerini öğrendi. Livaneli daha sonra ilgisini çeken farklı alanlara yönelmek isteyince müziği bırakarak eğitimini sürdürme kararı aldı ve New York Üniversitesi'nde edebiyat okudu. Livaneli, New York'tan sonra Londra'ya yerleşerek London School of Economics and Political Science (LSE)'den mezun oldu.
Üniversite yılları sırasında Hürriyet, Milliyet, Vatan gazetelerinde ve Aktüel dergisinde köşe yazıları yazan Aylin Livaneli ayrıca, Stockholm'de geçirdiği çocukluk yıllarını anlttığı "Sürgün Çocuklar Bahçesi" adlı deneme kitabını çıkardı. Okuyucu tarafından epey ilgi gören bu kitap köşe yazarları tarafından çok beğenildi.
2008 yılında Türkiye'ye dönen Livaneli, Abba'nın prodüktörlerinden Anders Hansson'la Stockholm'de kaydettiği ve kendisi için "müziğe kesin bir veda hediyesi anlamı taşıyan "Love is the Answer” adlı İngilizce albümü çıkarttı.
Livaneli daha sonra, annesiyle ortak sahibi olduğu IDA müzik şirketine, İmaj Entertainment'le birlikte kurduğu Film Factory & Entertainement şirketini ekledi. Livaneli ayrıca ailesinin 1987 yılında kurduğu Interfilm şirketini 2009 yılımda Interfilm Media & Entertainment adıyla yeniden faaliyete geçirdi. Bundan sonra medya, eğlence ve gösteri dünyasında sadece yönetici ve yatırımcı sıfatlarıyla yer alacak olan Livaneli genç bir girişimci ve işkadını olarak ileride farklı yatırım alanlarına da yönelmeyi planlıyor.

Kaynak: aylinlivaneli.com





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 27 Mayıs 2016 14:07
Biyografi Konusu: Aylin Livaneli nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

7 Eylül 2014 / Misafir Müzik tr
15 Nisan 2012 / Jumong Müzik tr
20 Şubat 2015 / Jumong Siyaset tr
7 Şubat 2015 / Jumong Sinema tr