Arama

Neco

Güncelleme: 5 Eylül 2014 Gösterim: 16.716 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
27 Mayıs 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Neco, yani asıl adıyla Tahir Nejat Özyılmazel müzikle başlayan sanat hayatına oldukça çok yönlü devam etmiştir. TMOK, yani Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesidir ve Beşiktaş Spor Kulübü'nde birçok kez yöneticilik yapmıştır. 1975 yılında 20 Ocak, Oya Germen ile evlenmiştir ve iki kızı vardır. (15 Ağustos 1978 doğumlu Zeynep ve 24 Ekim 1979 doğumlu Ayşe) 2002-2004 tarihleri arasında üç sezon TATLI HAYAT tv dizisinde Türkan Şoray, Haluk Bilginer ve Çolpan İlhan'la oynayan sanatçının ayrıca iki de filmi vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Müzik Hayatı

  • 1964 yılında Altınparmaklar Orkestrası ile müzik hayatı başladı.
  • 1965 - 1966 yıllarında Çizgiler Orkestrasıyla çaldı.
  • 1967 yılında Silüetler Orkestrasında çalıştı.
  • 1967 yaz sonunda Murat Ses – Aziz Azmet ve Aydın Daruga ile birlikte Silüetler Orkestrasından ayrılıp "Moğollar" gurubunu kurdular. Kısa bir süre sonra gruptan ayrıldı.
  • Aynı yılın kış sezonunda Aydemir Mete orkestrası ile çalışmaya başladı. O günlerin ünlü orkestralarından İlhan Feyman'a katıldı. İlk radyo emisyon programını bu grupla gerçekleştirdi. (2 Şubat 1968)
Neco adı İlhan Feyman tarafından ilk defa bu programda gündeme getirilmiştir.
  • 1969 da Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasına katıldı ve Atilla Özdemiroğlu Salim Ağırbaş (sonradan Asım Ekren) Selçuk Başar, Uğur Başar, Şenay Rober ve İhsan Kayral ile çalıştı.
  • 1970 yılı sonlarında Şerif Yüzbaşıoğlu'ndan ayrılan grup ile İstanbul Gelişim Orkestrasının kuruluşunda yer aldı.
  • 1971 yılında ünlü müzikali “ HAİR – SAÇ “ de başrollerden biri olan Berger ile yer aldı.
  • 1974 yılı ortalarında müzik yaşamına geri döndü ve Neco adıyla yalnız çalışmaya başladı.
  • (1974/Kasım) İlk 45 devirli plağı piyasaya sürüldü. (Ne bu Halimiz Böyle/Gülmeyi Unutan Adam)
  • 1975 yılında (Kızmayın Bana/Pembe Panter)- eserin dünyada ilk sözlü yayını -
  • 1989 yılında dünyaca ünlü Evita müzikalinde Che rolü ile büyük başarı kazanmıştır.
  • Bir yıl sonra sanatçının yurtdışı festival, yarışma ve konserleri başladı. Bu tarz tanıtımları oldukça önemsedi. Bu bağlamda Türkiye'yi dış ülkelerde en çok temsil etmiş sanatçılardan biridir.
  • 2000 yılı sonlarında başladığı “SEFİLLER“ müzikali – Levent Kırca ile -sanat yaşantısına bir büyük sayfa daha açmış ve müzikale beste ve sözleriyle de katkıda bulunmuştur.

Ödülleri


Sırası ile ;
  1. 1976 Sopot Uluslararası Müzik Festivali (Polonya) - En iyi şarkıcı ve ikincilik ödülü.
  2. 1976 İstanbul 1.Uluslararası Müzik Festivali birincilik ödülü
  3. 1977 Bratislava Müzik Festivali misafir sanatçı.
  4. 1978 Altın Orfe Müzik Festivali - En iyi şarkıcı ve ikincilik ödülü
  5. 1982 Eurovision Şarkı Yarışması / Hani adlı eser ile İngiltere/Haregate 19 puan ile 15. sırada yer aldı.
  6. 1982 Haziran / Seul Müzik Festivali - En değerli şarkıcı ve üçüncülük ödülü.
  7. 1986 1. Çeşme Uluslararası Müzik Festivali - Birincilik ödülü.
  • Sanatçının katıldığı tüm yurtiçi ve yurtdışı; yarışma, konser, temsil, konferans, panel, tv programları, yardım içerikli konserler ile kulüp ve dernek çalışmaları kendisine 150 nin üzerinde ödül kazandırmıştır.

Eserleri

38 yıllık sanat yaşamı içersinde ;

7 adet 45 devirli plak.
  1. Gülmeyi Unutan Adam / Ne Bu halimiz Böyle ..1974/KASIM
  2. Onlar / Pam Pam 1975
  3. Pembe Panter / Kızmayın Bana 1976
  4. O Sabah / Nefret 1976
  5. Seni Bana Katsam / Kıyamet Günü 1977
  6. Artist / Sen Kimsin 1978
  7. Vay Vay / Vatanım 1979
3 adet LP (Uzunçalar)
  1. Neco “ Mucizesi 1977
  2. Dört Mevsim 1979
  3. Bugün ve Yarınlara 1984
1 adet KASET albüm'
HAYALLERİMİ BIRAK / 1989
1 adet maksi kaset (4 şarkılık)

HAFİF HAFİF / 1991
  1. Hafif Hafif
  2. Sen Olmasan da
  3. Vay Halim Vay
  4. İyi misin
çıkarmıştır.

İlk'leri

  1. 1967 yılında ilk canlı TV yayını ( Silüetler ile TRT Stüdyoları )
  2. 1975 yılında TRT caz orkestrası ile tv de ilk canlı yayın./ Neco adı ile.
  3. Üç ünlü dünya klasiğinde başrol oynamış ilk ve tek sanatçı.”Hair”-“Evita”- “Sefiller”
  4. Dünya Olimpiyat Komitesinden ( IOC ) ödül kazanan ilk sanatçı. 1992- / Türkiye de yılın sanatçısı / spor adamı ödülü.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 3 Mart 2009 07:58
Biyografi Konusu: Neco nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Eylül 2014       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Neco
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

photo30900

1964 yılında Altınparmaklar Orkestrası ile müzik dünyasına giriş yapan, 1948 Yozgat doğumlu Türk şarkıcı ve oyuncu.

Gerçek Adı: Tahir Nejat Özyılmazel
Doğum Yeri: Yozgat
Doğum Tarihi: 1948

Hakkında:
- Pertevniyal Lisesi mezunudur. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesidir ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde birçok kez yöneticilik yapmıştır.
- 1964 yılında Altınparmaklar Orkestrası ile müzik hayatı başlamıştır.
- 1967 yaz sonunda Murat Ses – Aziz Azmet ve Aydın Daruga ile birlikte Silüetler Orkestrasından ayrılıp "Moğollar" gurubunu kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra gruptan ayrılmıştır.
- Aynı yılın kış sezonunda Aydemir Mete orkestrası ile çalışmaya başlamıştır. İlk radyo emisyon programını bu grupla gerçekleşmiştir. Neco adı İlhan Feyman tarafından ilk defa bu programda gündeme getirilmiştir.
- 2000 yılı sonlarında başladığı “SEFİLLER“ müzikali – Levent Kırca ile sanat yaşantısına bir büyük sayfa daha açmış ve müzikale beste ve sözleriyle de katkıda bulunmuştur.

İlk Albüm: Neco Mucizesi


Karnaval.com

🌘 🚀