Arama

Toygar Işıklı

Güncelleme: 2 Şubat 2012 Gösterim: 4.824 Cevap: 7
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
17 Haziran 2010       Mesaj #1
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
TOYGAR ALİ IŞIKLI

Sponsorlu Bağlantılar
Hayatı...

Gölcük doğumlu müzisyen, ilk-orta-lise eğitimimi Karamürsel ve Gölcük’te tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversiesi Müzik Eğitimi Bölümü Şan anadalından mezun olarak tamamlayan besteci, ardından Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Kompozisyon ( Bestecilik ) master programından mezun oldu. Halen İ. T. Ü . Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora programına devam etmekte olan müzisyen, tüm bu eğitim dönemimde, Klasik Batı Müziği, 20. yy müziği, Caz, Klasik Türk Müziği üzerine Hasan Uçarsu, Kamran İnce, Pieter Snapper, David Osbon, Şehvar Beşiroğlu, Nail Yavuzoğlu gibi önemli besteci ve hocalar ile çalışmalarda bulundu.
Televizyon ve Sinema sektörüne 2003 yılında giren besteci; sırasıyla Gece Yürüyüşü ( tv dizisi ) Çeşm-i Bülbül ( tv dizisi ) Türev ( Sinema filmi- 42.Altın Portakal fesivali – En iyi film – En iyi Kadın oyuncu ödülleri ) 21 ( Kültür Sanat programı ) Rengahenk ( Kültür Sanat programı ) Yaprak Dökümü ( tv dizisi ) Kırık Kanatlar ( tv dizisi ) Kadınlar ve Erkekler ( show programı) Tutsak ( tv dizisi ) Eksik Etek (tv dizisi ) Dudaktan Kalbe ( tv dizisi ) Menekşe ile Halil ( tv dizisi ) Hoşçakal Güzin (tv filmi ) Aşk-ı Memnu (tv dizisi ) Aşık Veysel " Küçük Dünyam " ( belgesel ) Ezel ( tv dizisi ) Samanyolu ( tv dizisi ) isimli yapımların müziklerini yaptı. Müzisyenin Gölcük Depremi icin bestelediği “Gölcük’te Sessizliğin Sesi” adlı eseri yurtdışındaki birçok web sitesinde editör’lerin ilk 10 sıralamalarında yer aldı.
2007 Aralık ayında Yaprak Dökümü soundtrack’ini çıkartan müzisyen, Dudaktan Kalbe albümünüde 2008 Ekim ayında çıkartmıştır...

Çalışmaları...
  • Gece Yürüyüşü (tv dizisi)
  • Çeşm-i Bülbül (tv dizisi)
  • Türev (Sinema filmi)
  • 21 (Kültür Sanat programı)
  • Rengahenk (Kültür Sanat programı)
  • Yaprak Dökümü (tv dizisi)
  • Kırık Kanatlar (tv dizisi)
  • Kadınlar ve Erkekler (show programı)
  • Tutsak (tv dizisi)
  • Eksik Etek (tv dizisi)
  • Dudaktan Kalbe (tv dizisi)
  • Menekşe ile Halil (tv dizisi)
  • Aşk-ı Memnu (tv dizisi)
  • Ezel (tv dizisi)
isimli yapımların müziklerini yaptı.
Ayrıca bircok solist ile (Sibel Tüzün, Yonca Lodi, Emre Altuğ, Harun Kolçak, Gülay, Hazal, Suavi, Edip Akbayram) bas gitarist, söz yazarı, besteci ve aranjör olarak çalışmalarda bulundu.

Ödülleri...

  • Yaprak Dökümü (30 Kasım 2007, DMC)
  • Toygar Işıklı - Sonunda

    Kaynak...

    TOYGAR IŞIKLI “SONUNDA” ALBÜMLENDİ!!!

    Dizi müziklerinin vazgeçilmez ismi başarılı müzisyen Toygar Işıklı, “SONUNDA” yaptığı ilk solo albümüyle müzik severlerle buluştu...

    Önce dizi müziklerinin starı oldu, şimdi sıra sahnelerde...

    “Yaprak Dökümü”, “Ezel”, “Aşk-ı Memnu”, “Menekşe ile Halil” ,”Samanyolu” ve “Dudaktan Kalbe” gibi televizyonlarda izlenme rekorları kıran dizilerin efsane müziklerine imza atarak müzikseverlerle buluşan ve bu alanda çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan Toygar Işıkl şimdide merakla beklenen ilk solo albümü “SONUNDA” ile “sonunda” müzikseverlerin karşısına solist kimliği ile çıktı...

    Fenomen olan diziler için en can alıcı sahnelerde hepimizin içine işleyen müzikleri ile hemen her gece evlerimize konuk olan ve dijital alanda müzikleri en çok indirilen sanatçılardan biri olan Toygar Işıklı, hayranlarından gelen yoğun istekleri kıramadı ve ilk solo albümü “SONUNDA” 10 Haziran Perşembe günü SONY MUSIC etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

    “SONUNDA” ile televizyondan sonra müzik dünyasına da damgasını vurmaya hazırlanan Toygar Işıklı’nın 17 parçadan oluşan albümü daha önce “Yaprak Dökümü”, “Samanyolu” , “Menekşe ile Halil” ve “Dudaktan Kalbe” dizilerinde kullanılan şarkılarının yepyeni sözleri ve aranjeli versiyonlarının yanı sıra daha önce hiçbir yerde duymadığınız yeni şarkılarından oluşuyor.

    Çağın Bodur ve Toygar Işıklı imzalı “SEN EŞİTTİR BEN” şarkısına çekilen “SONUNDA” albümünün ilk video klibi önümüzdeki günlerde müzik kanallarında yayınlanmaya başlayacak.

    Toygar Işıklı

    Toygar Işıklı

    Toygar Işıklı

    Toygar Işıklı

    ....

Biyografi Konusu: Toygar Işıklı nereli hayatı kimdir.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
29 Haziran 2010       Mesaj #2
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
TOYGAR IŞIKLI “SONUNDA” ALBÜMÜNÜN İLK VİDEO KLİBİ “SEN EŞİTTİR BEN”'E ÇEKTİ...

Sponsorlu Bağlantılar
TOYGAR IŞIKLI’NIN “SONUNDA” ALBÜMÜNÜN İLK VİDEO KLİBİ “SEN EŞİTTİR BEN”

Geçtiğimiz hafta Sony Music etiketiyle “SONUNDA” albümünü müzikseverlerle buluşturan Toygar Işıklı albümünün ilk video klibini Çağın Bodur, Toygar Işıklı imzalı “SEN EŞİTTİR BEN” şarkısına çekti...

Dizi müzikleri ile hemen hemen her akşam evlerimize misafir olan ve dizilerin en can alıcı sahnelerinde içimize işleyen müzikleri ile kendisine çok büyük bir hayran kitlesi edinen Toygar Işıklı dizilerden sonra sahnelerin de starı olmak için ilk adımı atmış ve ilk solo albümü “SONUNDA”yı müzik severlerle paylaşmıştı. Dizilerde kullanılan şarkılarının yepyeni sözleri ve aranjeli versiyonlarının yanı sıra daha önce hiçbir yerde duymadığınız yeni şarkılarından oluşan “SONUNDA” albümünün ilk video klibi son dönemlerin en başarılı yönetmenlerinden Aşk-ı Memnu dizisininin de yönetmeni olan Hilal Saral tarafından “SEN EŞİTTİR BEN” şarkısına çekildi.

Bihter ile Behlül’ün aşk yuvası klip mekanı oldu...
“Sen Eşittir Ben” şarkısının video klibi yaklaşık 16 saatlik bir çalışma ve 45 kişilik bir ekiple hepimizin Aşkı Memnu dizisinden Bihter ve Behlül’ün gizli buluşma yeri olarak bildiğimiz Riva’da ki Taş Ev’de çekildi. Birbirleriye hiç karşılaşmamış farklı zamanlarda hep aynı yerlerde olan ve bir şekilde birbirleri ile buluşacakları günü bekleyen iki kişinin bekleyişini anlatan klipte Toygar Işıklı’ya Seda Güven eşlik etti.

Toygar Işıklı

kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
30 Haziran 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
toygar isikli izlegec 1249902865
My one regret in life is that I am not someone else.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
3 Temmuz 2010       Mesaj #4
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Işıklı albüm çıkardı...


'Sonunda' adlı albümüyle şarkıcı kimliğini de öne çıkarmak isteyen Toygar Işıklı: "Dizileri sevdiren adam olmak gerçekten çok güzel bir duygu. İnsanlar benim müziğini yaptığım diziyi daha bir dikkatle izliyor sanki"
'Ezel', 'Aşk-ı Memnu' gibi çok izlenen projelerin müziklerine imza atan Toygar Işıklı; 'Yaprak Dökümü', 'Dudaktan Kalbe' ve 'Samanyolu' gibi dizilerde söylediği şarkıları 'Sonunda' adlı bir albümde topladı. 17 şarkılık albümde yeni bestelerine de yer veren Işıklı, dizilerden önce de beste yaptığını ve insanlara solist kimliğini de göstermek istediği için albüm çıkardığını söyledi.

ÜNLÜLERİN PLAJ ÇANTALARINDA NELER VAR?

'EZEL' BASAMAK OLDU


Müzikal kariyerinde 'Ezel'in çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen genç müzisyen, "Ezel bana basamak oldu. Bu sayede birçok film teklifi aldım" dedi.

bullet Sizi dizi müzikleriyle tanıdık. Dizi müziği yaparken albüm çıkartma fikri nerden ortaya çıktı?
Dizi müziği dışında şarkıcı kimliğimi de yansıtmak istedim. Dizilere hayat vermenin dışında daha farklı bir heyecan yaşıyorum.

AŞİNALIK YARATILIYOR

bulletDizi müziği yapmanızın albüm çıkarmak için bir avantaj olduğunu söyleyebilir miyiz?
Dizilerde sesinizi, bestelerinizi kullanma şansınız oluyor ve belli bir aşinalık yaratıyorsunuz. Onun artısı var ama insanların sizi şarkı da söyleyebilen biri olarak kabullenmesi zor olabiliyor. Şarkıcı kimliğinizi ayırt etmekte zorlanıyorlar. Bu albüm, "Dizi müzisyenliğinden bağımsız bir Toygar Işıklı varmış" dedirtecek. Çünkü ben dizilerden etkilenip beste yapmıyorum.

bullet Albümdeki 17 şarkının 16'sının söz ve müziği size ait. En güvendiğiniz şarkınız hangisi?
İnsanların aşina oldukları 'Kalbimdeki Sancı', 'Yoksun' ve 'Tutsak' gibi şarkıların yanı sıra albümün gizli hitleri var. 'Gönlüm Göçebe' ve 'Ben Hayatın Mağlubuyum' öne çıktı. Bu ikisinden çok umutluyum. İlk klibimizi çektiğimiz 'Sen Eşittir Ben' de güvendiğim şarkılardan biri.

DAHA DİKKATLİ İZLENİYOR

bullet Dizi müziği denince akla gelen ilk isimsiniz. Bu nasıl bir duygu?
Çok güzel bir duygu... Dizileri sevdiren adam olmak çok güzel... Dizi sektöründe bir Toygar Işıklı adı oldu ve insanlar benim müziğini yaptığım diziyi daha bir dikkatle izliyor. "Toygar yapıyorsa iyidir" gibi bir intiba yaratmak, bana da diziye de katkı sağlıyor.

bullet Siz dizilere çok şey katıyorsunuz, diziler size ne katıyor?
Diziler bana müzikal olarak bütün istediklerimi yapma olanağı sağlıyor. Enstrümantal beste de yapabiliyorsunuz, söz de yazıp, solist olarak şarkıyı söyleyebiliyorsunuz. Bir müzisyenin her yeteneğini göstereceği bir alan... O yüzden çok özgür hissediyorum.

bullet Yapımcılarla ters düştüğünüz durum oldu mu hiç?
Uzun zamandan beri Ay Yapım'la çalışıyorum. Bugüne dek hiç öyle bir sorun yaşamadım. Onların benden ne istediklerini az çok biliyorum. Benim müziğimi seviyorlar, yaptığım müziğe inanıp güveniyorlar. O yüzden sorun çıkmadı.

TUTKUYLA BAĞLIYIM

bullet Sizin için ayrı bir anlam ifade eden müzik yaptığınız dizi hangisi?
Sevmediğim bir işi yapmadım hiç. Hepsinin ayrı bir yönü var. 'Yaprak Dökümü' ilk göz ağrım... 'Dudaktan Kalbe'de ise benim şarkıcılığım ön plana çıktı. 'Aşk-ı Memnu', duygusal atmosferden çıkarak gerilim ve tansiyonu yüksek müzikler yapabilmemi sağladı. Ama esas patlamayı 'Ezel' de yaptım. 'Ezel'de farklı bir yönümü gösterme fırsatı buldum. Özetle; 'Ezel' beni çok heyecanlandırıyor. En tutkuyla bağlı olduğum dizi...

YENİ SEZONA BAŞLADIM


bullet 'Ezel'in müzikleri için nasıl bir çalışma yapmıştınız?
Ezel bir senelik bir çalışmanın ürünüydü. Yönetmen Uluç Bayraktar, projeye başlamadan diziyi her bölüm bir sinema filmi gibi çekeceğini ve benim de sinema müziğine daha yakın bir müzik üzerinde çalışmamı söyledi. Ben de ona göre hazırlıklarımı yaptım. O yüzden 'Ezel'in müzikleri biraz daha büyüktür. 'Ezel' bana yol açtı... Sayesinde birçok sinema filmi müziği için teklif aldım.

YENİ SEZON MÜZİKLERİ ÇOK İDDİALI

bullet 'Ezel', sezon finaliyle ekrana veda etti. Müzikal anlamda yeni sezonda bizi ne sürprizler bekliyor?
'Ezel' için yeni müziklere başladım. Alışılmış müziklerin yanında hem duygusal anlamda, hem de aksiyon tarzında gerilimli müziklerin çalışmalarına başladım. Yine iddialı çok beğenilen müzikler olacak.

KENAN BİRKAN MEÇHUL

bullet Çok merak edilen 'Kenan Birkan' karakterine göre de bir müzik yapacak mısınız?
Kesinlikle. Zaten diziye ben karakter ağırlıklı müzik yapıyorum. 'Ezel'de çalan müzikleri duyduğunuz zaman ekrana bakmasanız bile hangi oyuncunun sahnesi olduğunu bilirsiniz. Dolayısıyla 'Kenan Birkan' için de özel müzik yapmam gerekecek. Ama onun kim olduğunu henüz bilmiyorum.

bullet Selçuk Yöntem'in adı geçti son olarak..
Öyle dendi ama inanın şu an için kesinleşmiş, hiç kimse yok. Belli olduğunda ilk öğrenenlerden biri ben olurum.

TÜRK FİLMLERİNDE MÜZİK ÜVEY EVLAT

bullet Sinema filmi için aldığınız tekliflerden kesinleşen var mı?
Birçok teklif var ama netleşmediği için paylaşamıyorum. Dizi müziklerinde elde ettiğim başarıyı sinemada devam ettirmek istiyorum. Aslında şu andan itibaren müzikal kariyerimi üç bölüme ayırdım. Dizi sektöründe devam etmek, aralarda solist kimliğimi ön plana çıkaracağım albümler yapmak ve sinemada ilerlemek...

Türk filmlerinde kullanılan müzikleri nasıl buluyorsunuz?
bullet Türk Sineması'nda müzik üvey evlat durumunda. Her şey bitiyor, son dakikada bir müzisyen aranmaya başlıyor. Halbuki müzisyen, o projenin en başından beri içinde olması gereken bir kişi. Sinema sektörünün yüzde 90'ında müziğe ve müzisyene hiç önem verilmiyor.

kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #5
kyle - avatarı
VIP katekolamin
sahne1fs
My one regret in life is that I am not someone else.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
6 Temmuz 2010       Mesaj #6
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
En iyi işim Aşk-ı Memnu, favori dizim Ezel

Milyonları ekrana kilitleyen dizilerin müziklerini hazırlayan Toygar Işıklı “Aşk-ı Memnu’nun jeneriğiyle gurur duyuyorum. Yaptığım en iyi işti” diyor. Müziğini yaptığı bütün dizileri izlediğini anlatan Işıklı, favorisinin ise Ezel olduğunu söylüyor.

Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Ezel son dönemin en popüler dizileri... Yayınlandığı saatlerde adeta hayatı durduran bu diziler sadece konusu ve oyuncularıyla değil müzikleriyle de büyük beğeni topluyor. Bu müziklerin altında Toygar Işıklı’nın imzası var. Geçtiğimiz günlerde Sonunda adlı solo albümünü çıkaran Işıklı, “Binada bir tuğla eksikti, tamamlandı. Devamı da gelecek” diyor.

• Çoğumuz sizi Yaprak Dökümü ile tanıdık. Daha önce ne yapıyordunuz?
Dizi müziklerinden önce birçok şarkıcıyla çalıştım, basgitarla sahnede onlara eşlik ediyordum. Ayrıca solistlik yapıyordum, kendi grubumda... Bir yandan da akademik eğitimime devam ediyordum, halen doktoraya yapıyorum.

BEŞ YILDA YEDİ DİZİ MÜZİĞİ

• Dizi müziği yapmaya nasıl başladınız?
2004’te Lale Mansur ve Tarık Akan’ın rol aldığı Gece Yürüyüşü ile başladım. Sonra bir, iki diziye daha müzik yaptım ancak reyting yüzünden yayından kaldırıldılar. Gece Yürüyüşü’nün yönetmeni Mesude Erarslan Yaprak Dökümü’ne başlayınca Ay Yapım’a beni önermiş. Son beş yılda yedi diziye müzik yaptım.
• Sizin için “İkinci Kıraç vakası” diyorlar. Müzikleriniz birbirinin eşiymiş...
Her müzisyenin müzikleri birbirine benzer, bu genel olarak müzisyenin tarzıdır. Duyunca ‘Aaaa bu Toygar Işıklı’ demeniz için bilinçli yapılan bir şey. Müziğinizi insanların kulağına aşina hale getiriyorsunuz. Bir de aynı duyuları olan dizilerin benzemesi normal. Ama Ezel’de diğer dizilerden bağımsız bir nokta var çünkü hikaye farklı. Ama müziklerimin birbirine benzetilmesinden gocunmuyorum.

KIZIM ŞARKISI KIZI İÇİN

• Şimdiye kadar yaptığınız işler içinde en iyisi hangisi?
Gerçekten çok farklı hissettiğim Ezel. Aksiyon, intikam müziği de yapabiliyorsunuz, aşk da var. Sinema tadında bir yapım, bütün o müzik tarzlarını ve farklı bir yönümü gösterebildiğim için önemli. Aşk-ı Memnu’nun jenerik müziğini de ayrı bir yere koyarım, kendi adıma gurur duyduğum bir iş. Benim hayatımda yaptığım en iyi işlerden biridir. Her dinlediğimde ‘İyi ki bunu yapmışım’ diyorum.
• Yaprak Dökümü’nün şarkıları çok sevildi. Bu kadar başarılı olmasında sizin de bir kız babası olmanızın rolü var mı?
Yaprak Dökümü’nün çıkışıyla kızımın doğumu arasında bir, iki ay var. Bir aile hikayesi anlatırken biz de tam bir aile olmuştuk, doğal olarak o duygusallık yansıdı. Örneğin Kızım şarkısını baba kız sahnesinden etkilenerek yaptım. Sonuçta sizinde bir evladınız var. O duyguları anlıyor, baba kız ilişkisini daha farklı görebiliyorsunuz.

O nasıl bir final müziğiydi!

• Telefon melodileri dışında dizi müzikleriyle ilgili yaşadığınız ilginç bir olay var mı?
Ezel’in final bölümünü tüm ekip beraber izledikten sonra eve dönüyordum. Benzin almaya girdim, benzin istasyonuna. Kasanın önünde bir adam kasiyerle konuşuyordu: ‘Ezel’in finali harikaydı. Hele kapanıştaki müzik beni bitirdi.’ Ardından bana dönüp ‘Çok iyiydi değil mi abi?’ dedi. “Evet, çok iyiydi çünkü o müziği ben yaptım’ dedim. Adam çok şaşırdı.

Fikret Kuşkan hayranıyım

• Neden albüm yaptınız? Dizilerdeki popülerliğinizi kullanmak için mi?
Şarkı söylemeyi seviyorum. Beni milyonlarca kişi tanıyor ama sokakta kimse tanımıyor. Telefon melodisi benim müziğim olan kaç kişi gördüm ama ‘Toygar Işıklı buymuş’ dedirtmek için yapmadım. Yaptığım dizi müziklerini tek bir albümde toplamamı isteyen çoktu. Bir tuğla eksikti binada, tamamlandı. Devam da edecek. Birkaç ay içinde Aşk-ı Memnu, Aralık’ta Ezel albümü çıkaracağım.
• Müziğini yaptığınız dizileri izliyor musunuz?
Müziği yaparken zaten izliyorum ama yayınd, son haliyle izlemek ayrı bir zevk. Ezel favorim. Eski dizilerden Bıçak Sırtı’nı hem dizi hem müzikler olarak çok beğenmiştim. İçinde olmayı çok isterdim. Fikret Kuşkan hayranıyım, rol aldığı bir filmin müziğini yapmak istiyorum.

SESİMLE TİPİM BAĞDAŞMIYOR

Toygar Işıklı, sesi ve yüzü arasında büyük tezat olduğunu söylüyor: “Beni görenler ‘Kendi halinde gözlüklü bir tip hayal etmiştim’ ya da ‘Sizi bebek suratlı biri sanıyordum’ diyor. Ben de sesimle tipimi bağdaştıramıyorum.”

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
24 Ocak 2011       Mesaj #7
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Toygar Işıklı Röportajı...

Neredeyse her akşam evlerimize misafir olan sevilen dizilerin bir o kadar ilgiyle takip edilen müziklerine imzasını atan Toygar Işıklı, ilk solo albümü "Sonunda"yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Geçtiğimiz sene Haziran ayında dinleyicilerle buluşan, başta "Sen Eşittir Ben" olmak üzere, albümde yer alan pek çok şarkısıyla dinleyicilerin takdirini kazanan ve olumlu tepkiler alan sanatçı, müzik listelerine de hızlı bir giriş yapmıştı. Önümüzdeki günlerde albümün ikinci video klibi "Gönlüm Göçebe" ile tekrar ekranlara gelmeye hazırlanan Toygar Işıklı, bu hafta sorularımızı yanıtladı.

Dizi müzikleri ile elde ettiğiniz büyük başarılar sonucu sizi tanıyorduk. Peki albüm fikri nasıl oluştu?
Dizilerde zaten bestelediğim şarkıları seslendiriyordum. Bu şarkıların sayısı arttıkça, tümünü tek bir albümde dinlemek isteyenlerden yoğun istekler gelmeye başladı. Aslında yıllardır yapmayı planladığım solo albümü; dizi, belgesel ve film müziği çalışmaları yüzünden hep erteliyordum. Gerçek anlamda hiç duyulmamış parçalardan oluşan bir solo albüm öncesi, dört yeni şarkıyı ve dizilere yaptığım tüm parçaları içeren bir albüm yapmayı tercih ettim ki; ileride dizilerden bağımsız albüm çıkartma konusunda bir geçiş olsun istediğim için bu yeni parçalara da yer verdim.

Albümünüzde yer verdiğiniz dizi müziklerinin söz ve aranjelerinin değiştiğini görüyoruz. Dinleyiciye var olan dışında yeni bir şeyler mi sunmak istediniz?

Evet. Zaten 3-4 yıldır televizyonda duydukları, ayrıca film müziği albümlerinde de yer alan hallerini sunmak istemedim. Yeni sözler ekleyip, dizilerdeki daha minimal aranje formundan çıkarıp, albüm mantığında, daha yoğun ve güçlü hale getirmeyi düşündük. Farklı bir hava yaratabildiğimizi düşünüyorum.

Albümdeki çoğu şarkıda söz ve müzikler size ait. Peki, çıkışınızı Çağın Bodur ile ortak çalışmanız olan "Sen Eşittir Ben" şarkısıyla yapmanızın sebebi neydi?

Açıkçası ben birkaç istisna dışında şarkılarımı kendim yazıp besteliyorum. Bu albümde daha çok solist kimliğimle ön plana çıkmak istedim. Çağın Bodur'un bu şarkısını dinlediğimde çok beğendim ve içimde "Bu parçayı söylemeliyim" hissi doğdu. Benim için farklı bir hava yaratacak, çok güzel bir renk olacağını düşündüm. Zaten çok etkili olan bu şarkının sözlerine de katkıda bulundum ve inanılmaz mutlu olarak albümde seslendirdim. Her şeyiyle kendi üreten bir müzisyen olmam, başka güzel renklerden kaçmamı gerektirmez. Özellikle bunu diğer albümlerimde de denemeyi istiyorum. Tabii ki bu durum solo albümler için geçerli olacaktır. Bazen bir müzisyen için farklılıklar enerji verir, yeni fikirler yaratır. Radyolardan ve dinleyicilerden gelen çok güzel tepkilerle de yanılmadığımı da görmüş oldum.

"Sonunda" ile iddialı bir çıkış yakaladınız. Solo albümünüzün başarısında, yapmış olduğunuz dizi müziklerinin sizce ne kadar payı var?
Mutlaka çok büyük bir katkısı var. Çünkü bu yapımlar, 3-4 sene içerisinde ciddi bir dinleyici alt yapısı oluşturmamı sağladı. Müziğimin samimiyetine ve kalitesine inananlar, albüme de sahip çıktılar diye düşünüyorum. Ortalıkta müzik dışında her şeyle gündemde olan ama aslında içi boş birer objeden farkı olmayanların yanında; beğenilir veya beğenilmez ama sadece müzik yapmak isteyen bir müzisyene inandılar. Bunu, dizi müzikleri sayesinde onlara hissettirebildiğimi düşünüyorum.

Diziler için hazırladığınız müziklerin, albümünüzün önüne geçmesi gibi bir endişe yaşadınız mı?
Sonuçta hepsi "Toygar Işıklı" adı altında toplanıyor. Hangisinin öne geçmesi gerekiyorsa, birbirlerini ezmeden kendi yerlerini bulurlar diye düşünüyorum.

Duygusal şarkılarla şimdiden bütünleştiniz. Albümde de slow şarkılar ağırlıkta. İleride "romantik şarkıların sesi" olarak anılmak sizi rahatsız eder mi?
Duygusal şarkılar dizilerden dolayı ağırlıkta oldu. Genelde daha hüzünlü melodiler besteliyorum doğrudur ama ikinci solo albüm ile tam olarak Toygar Işıklı tarzı oturacak ve orada daha hareketli ve tansiyonu yüksek parçalar da dinleyecekler. Beni müzisyen olarak anmaları daha çok hoşuma gider.

Albümle beraber hayatınızda neler değişti? Örneğin, kamera önüne alıştınız mı?

Pek fazla bir şey değişmedi. Zaten solo albüm öncesinde de çok göz önünde değildim. Bu albümle birlikte sadece sokakta sima olarak daha fazla tanınan biri haline geldim. Seçici davrandığım için, müzisyen olarak kendimi ifade edebileceğim programlara çıkıyorum. Birikiminiz varsa, kamera önü veya arkası, kendinizi özgüvenle ifade edersiniz diye düşünüyorum. Bunu da başardığıma inanıyorum.

İkinci video kliple ilgili neler söyleyebilirsiniz?
İkinci klibi "Gönlüm Göçebe"ye çektik. Şu anda montajın son aşamalarındayız. Birkaç gün içinde de klip ekranlarda yayınlanmaya başlayacak. Farklı bir çalışma olduğuna inanıyorum, umarım sizler de beğenirsiniz.

"Ezel" ve "Aşk-ı Memnu" gibi, sadece diziler için yaptığınız şarkıları da bir albümle dinleyicilere ulaştırmayı düşünüyor musunuz?
İki dizide de sadece enstrümantal eserler var ve ikisinin de soundtrack albümlerini çıkarmayı planlıyorum.

Ödül törenleri sezonu yaklaşırken; siz albümünüzü sizinle aynı sene çıkış yapan sanatçıların yapımları arasında nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dizi müzikleriyle ödüller almış ve sektörde belli bir süredir yer alan bir müzisyen olarak, "Çıkış Yapan Sanatçı" tabiri bana biraz yabancı geliyor açıkçası ama ödül her zaman güzeldir. Çıkış yapanı, her dakika televizyona çıkan olarak değil de müzikal anlamda çıkış yapan olarak değerlendiriyorlarsa, ki öyledir sanırım, elbette ödül şansım olabilir. Esas ödül, gece başınızı yastığa koyduğunuzda "Ben iyi şeyler yapmaya çalışıyorum ve başardığıma inanıyorum" duygusudur.

Önümüzdeki dönemlerde belirlenmiş olan planlarınızdan bahseder misiniz?
Şu anda "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinin müziklerini yapıyorum ve önümüzdeki dönemde de ciddi oranda sinema projelerine yönelmeyi düşünüyorum.

Dizi müzikleriyle başlayan ve ilk albümünüz "Sonunda" ile devam eden başarı grafiğiniz dijital platformlarda da etkisini gösteriyor. Yasal dijital ortamların, müzikseverlerin nabzını tuttuğunu ve sanatçılara da yön verdiğini düşünüyor musunuz?

Kesinlikle oradaki ilgi, albümün genel anlamda başarısına da katkıda bulunuyor. Tüm sektörün bunu çok önemsediğini biliyorum ve ben de kesinlikle önemsiyorum.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
2 Şubat 2012       Mesaj #8
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Toygar Işıklı'nın ikinci solo albümünün çıkış parçası "Nergis" çok yakında radyolar ve dijital müzik platformlarında!




Benzer Konular

31 Mayıs 2016 / _Yağmur_ Zooloji
15 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük