Arama

Fuat Oburoğlu

Güncelleme: 30 Haziran 2010 Gösterim: 3.823 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Fuat Oburoğlu
Sponsorlu Bağlantılar

Kendi anlatımıyla hayatı:

"İstanbul'da doğdum ve bu kentte yetiştim. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum. Yirmi yıldan uzun bir süre mimar ve yönetici olarak olarak çalıştım. Uygulaması yapılmış / yapılmamış mimari tasarımlar ürettim.

Müziğe üniversite yıllarında blok flüt ile başladım. Kurulma aşamasında bulunduğu 1977 yılndan başlayarak zaman zaman müzikal ilişkiler kurduğum Yeni Türkü'ye 1983 yılında katıldım. Bu grubun sekiz albümünde müzisyen ve solist olarak yer aldım. 1997 de grubun fiilen dağılmasıyla ayrıldım.

Dünya halk şarkılarını derleyip seslendirme konusunda çalıştım ve bu dalda geniş sayılabilecek bir repertuar oluşturdum. "Rebetiko" adıyla tanınan ve Ege'nin hem Anadolu hem de Elen yakasına ait şarkıların Türkçe'ye aktarılmasına ve yorumlanmasına dostum Cengiz Onural ile birlikte emek verdim.

1994 yılında "Nar" isimli bir müzikal-şiir albümüm yayımlandı. Bazı sanat gösterileri ve TV programları için jenerik müzikleri yazdım. Uzun yıllardan beri fotograf ile de ilişkimi koruyorum.

1988-1993 yılları arasında "Bizim Şehir Haberleri" adlı aylık bir İstanbul dergisinin yazarlığını ve editörlüğünü yaptım. Bazı sanat ve mimarlık dergilerinde kent kültürü ve mimarlık konularında makalelerim yayımlandı.

1980'lerin başından bu yana mimarlık, mühendislik, tasarım, desen, fotograf ve müzik çalışmalarında bilgisayar kullanıyorum. Temel sazlarım flüt ve klarinet olmakla birlikte başka birkaç sazı da yeterli düzeyde çalmaya çalışıyorum ve şarkı söylüyorum.

2003 yılında "Durup Dururken" adlı müzik grubunu kurulmasına öncülük ettim. Bu grupla; genellikle bana ait sözlerin ve bestelerin yer aldığı "Yeryüzüne Merdiven" adlı albümü yayımladık. Şu sıralarda ikinci albümümüzün kayıtlarını sürdürüyoruz.

2008 yılında genç müzisyenlerle başladığımız hem Türkçe hem Elence Rebetikolar seslendiren bir grup oluşturma yolculuğumuza, Cengiz Onural ve Murat Buket de katıldı. Şimdilerle "Rebetistan Topluluğu" olarak Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Korosu ile ortak bir "Koral Rebetiko" projesinin çalışmalarını sürdürüyoruz...

Fuat Oburoğlu işlerinde; "doğunun ve batının, geleneksel ve modern ruhlarını birleştirmek" olarak tanımlanabilecek bir anlayışı yansıtmakta ve bununla belirginleşmektedir" denilebilir düşüncesindeyim."

Müzik Albümleri:
  • "Film Müzikleri" / YENİ TÜRKÜ İle / 1985 / MC
  • "Günebakan" / YENİ TÜRKÜ İle / 1986 / LP, MC, CD
  • "Dünyanın Kapıları" / YENİ TÜRKÜ İle / 1987 / LP, MC, CD
  • "Yeşilmişik" / YENİ TÜRKÜ İle / 1988 / MC, CD
  • "Aşk Yeniden" / YENİ TÜRKÜ İle / 1992 / MC, CD
  • "Külhani Şarkılar" / YENİ TÜRKÜ İle / 1993 / MC, CD
  • "1. Nar Senfonisi Op. 7" / 1994 / MC
  • "Süper Baba Film Müzikleri" / YENİ TÜRKÜ İle / 1995 / MC, CD
  • "Yeryüzüne Merdiven" / DURUP DURURKEN İle / 2007 / CD
ftg00151
Fuat Oburoğlu ve Yeni Türkü Kadrosu





Biyografi Konusu: Fuat Oburoğlu nereli hayatı kimdir.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
30 Haziran 2010       Mesaj #2
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Ad:  fuat-oburoglu.jpg
Gösterim: 779
Boyut:  6.6 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen kompetankedi; 12 Mayıs 2017 10:47
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

 Fuat
18 Temmuz 2008 / Kral_Aslan Müzik tr
3 Mart 2010 / Misafir Bilim tr
 Fuat I
9 Ağustos 2011 / Daisy-BT Siyaset ww
15 Aralık 2015 / Jumong Siyaset tr