Arama

Osman Öztunç

Güncelleme: 30 Kasım 2010 Gösterim: 6.758 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Osman Öztunç
Doğum : 1968
Sponsorlu Bağlantılar

Biyografi'si

Aslen Erzurumlu Olan Ozan Şah ZeMahşer´in Adı Osman Soyadı Öztunç olup Tokat´ın Çamlıbel Nahiyesi Yunus Emre Mahallesinde ,Yağmurlu bir 23 Nisan Bayramı´nın sabah namazı vakitlerinde 1968 Senesinde Dünyaya Geldiği Bilinmektedir.Ebesinin Adı Minadiye Nine,Babasının Süleyman,Annesininki Leyladır.
Babası ,Namı Değer Demirci Süleyman Yirmi Yaşında Vefat Eden en büyük Ağabeyinin Adını Vermek ister yedi Nüfuslu Ailenin en Sonuncu Ferdine ve Ebesi olan Minadiye Ninenin Eşi ve Nahiyenin en Yaşlı Kamili Tevvik Dede Ezanla Birlikte Muhammed Osman der Kulağına.

Osman ; Enbiyanın ,Evliyanın ,Dede Korkutların,Şeyh Ahmet Yesevilerin , Şeyhlerin, Mürşit’lerin,Pirlerin Hikayeleriyle büyütülür.bu sebepten Şiirlerinde ,Mevlana,Yunus,Pir sultan,etkilenmeleri çok belirgin olarak fark edilir.O ,bir Mana Ozanı´ dır deyimi yerindedir.



Ancak O ,aynı Zamanda Bir Başkaldırı Ozanıdır da,Haksızlara Bile Hakkani Duruşuyla Dikkatleri Çekerken,Dönemin Başbakanı Tarafından Dava Açılan Hapis Cezasına Çarptırılan ALP-EREN Ozandır.

Ve Ne Hazindir ki ;Bu sıkıntılı Dönemlerinde Gözüyle Gördüğü Eliyle Tuttuğu Siyasi ve Sanat cenahınca Yalnız Bırakılırken Sivil Toplum İçindeki ,Hainlerin Akla Hayale Gelmeyecek İftiraları ,Amerika , İngiltere ve İsrail İşbirlikçilerine Bile PES Dedirtecek Duruma Gelmiştir. Birkaç Dostu Tarafından Terk Edilmemiştir. (Şah ZeMahşer )Osman Öztunç Şu Günlerinde Uydu Yayını Yapan Bir TV De DELİ-DOLU Programı yaparak Siyasetten muaf Ancak Siyasete muhalif ,Milli ve Manevi Anlamda Her Zamanki AŞK Adamı duruşuyla Gönülleri Titretmektedir.

O Hiç Siyasetin İçinde Olmadı,Lakin Milli ve Manevi Oluşumun Temsilcisi İddiasında Olan Siyasiler Onu Bırakmak İstemediler.Çünkü Halk İle, Siyasi Kuruluşlar Arasında Muhakkak Bütün İnsanları Sanatı Ve İlahi Hitabetiyle Mıknatıs Gibi Kendine Çeken Bir Köprüye İhtiyaç Duyuluyordu,İşte bu Durum Yalancı ,Talancı ,Dolandırıcı Ve satılmış Zihniyetin , Şah ZeMahşer Osman Öztunç´a Karşı İştahını Kabartıyor onu, Kendi Kurdukları Ağa Düşürme hesabını Yaparak İnsanları Kendi Cehennemlerine Yönlendirmek İstiyorlardı.

Şah Zemahşer )Osman Öztunç ,Olanların Farkındaydı .Ancak; bu durum Karşısında Bile Bile Lades Demesi Kaçınılmaz Bir Gerçek Halini Almıştı.Çünkü Milli ve Manevi Donanımlı İnsanların Karşısına Artık Onların Direk Nefislerine Hitap Edecek Sanatçılar En Şirin Kisvelerle yalancı Söylemlerle Hazırlamış Büyük Değişim Dönemi Başlatılmıştı



Artık İnsanların Karşısına Büyük Konserler Yaparak Adeta Yalancı Melekleri Çıkartarak Manevi Alemden ,Madde Alemine Doğru Saptırmaların En İvedi Biçimde Stardı Verilmişti.



Rüyasında Üç Ermişlerin Pir Olanı Diğer İki Ermişe Burada ZeMahşer Kimmiş Diye Sorar ,İki Ermiş Birden Osman’a Bakarlar, Pirde Osman’a Döner ,Tebessümle ZeMahşer Der , Osman Rüyasını ,Bektaşi Dedelerinden Olan Kara Ozana Anlatır, Kara Ozanda Allah Mübarek Etsin,Gayrı Adın ZeMahşer’dir Olmuştur Deyerek Sevinir.



Türkiye Cumhuriyetini Milyon Kilometreler Dolaşmış ve Avrupa Ülkelerinin Bir Çoğunda İsmine Münhasır Konserler Vermiştir.Repertuarı Hayli Fazla olan Sanatçının,Sahneleri, Modern Halk Müziği,Dergah Şiirleri ve Sohbet Tarzında Oluşur.



Paris´te Eiffel Kulesi´nde Ezan Okuyan İLK Müslüman Türk Ozandır,Hayatı Tümüyle Hareketlidir,Kavgaları ,Aşkları ,Sazı ve Duruşu Şövalyeleri Kıskandıracak,Cengaverleri imrendirecek Hikayelerle Doludur ,Serbest nesir ,Hece ,Divan ,cinas,ve Protest Tarzların Tümünü Yazım ve Müzikal Anlamda işleyip Eskiyi Bozmadan Modernleştiren Küfürsüz,Riyasız ve Kibirsiz Gerçek Bir Ozandır.



Şeyh Ahmet Yesevi,Mevlana,Yunus,Pir Sultan.Kaygusuz Abdal,Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu,Hüseyin Nihal ATSIZ,Arif Nihat Asya,Aşık Yaşar Reyhani,Yavuz Bülent Bakiler´in Şiirlerini Besteleyip okurken ,Kendinden Sonraki Genç Sanatçı Arkadaşlarının İlham ve Gayretlerini Arttırmak İçin onların Eserlerinide Seslendiren En Mütevazı Sanatçıdır.



Eserlerini Bir Çok ÜNLÜ Sanatçının Rica Minnet İstemelerine Ramen Vermemiş,Genç Seslerin Okuması İçin Tavsiye ve Öğütlerde bulunmuştur.Bunlardan Bazıları Mustafa UĞUR.Şemsimah Şener,Benhur,Arif Nazım,Cavit Karabey,Vs.Dir ve albümlerinde Vokalist ve VOKAL olan SESLERİN Bazıları İse, Of Aman NALAN,Fusun Tokyürek,YUDUM,Ezgi MERT,EROL KÖKER,ORHAN HAKALMAZ.ŞÜKRÜ ALKANDIR.



Yirmi iki Yaşında ,İstanbul´a Albüm Hazırlığı İÇİN geldiğinde SANATÇI ARİF NAZIM Vasıtasıyla Akbaş Müzikle Dört Albüm Anlaşması Yapmış, İLK Albüm Hazırlıklarında Arif Nazım Yardımcı Olmuştur.ve Arif Nazımın Konserlerinde Hem Kendini Tanıtma Amaçlı ,şarkılar ,Türküler Söylemiş Hem de Türkiye’nin En GÜZEL SESLİ Sanatçısına Bağlamasıyla Eşlik Etmiştir.



Sanatçımızın Çıkarmış Olduğu Albümler


ZeMahşer ( Son Albümü )
Can Ciğer
Yolların Sonu / Hapishane
Geri Dönmedi
Susmam Ben
Sessiz Çığlık
Birader / Üzerine Alanın
Kendime Bağırdım
Durmuş’un Türküsü
Eyvah Ağlıyor Babam
Adamım
Yan Çizdim/Mehmedim

Biyografi Konusu: Osman Öztunç nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

29 Temmuz 2013 / ThinkerBeLL Dinler Tarihi
2 Ocak 2012 / P.u.S.u Müslümanlık/İslamiyet
17 Ağustos 2008 / eXcaLLaNT Spor ww
20 Mayıs 2008 / Gabriella Asker tr
7 Haziran 2007 / P.u.S.u Müslümanlık/İslamiyet