Arama

Hakan Aysev

Güncelleme: 9 Nisan 2015 Gösterim: 4.834 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
12 Haziran 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Hakan Aysev
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Hakan Aysev
Hakan Aysev

Hakan Aysev (1968 Ankara), Türk opera sanatçısı, tenor.
Eğitimine 1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladı. 1987'de 6. Belvedere Şan Yarışması'nda En İyi Genç Şarkıcı ödülünü alarak final konserine katıldı. 1988'de mezun olduktan sonra Viyana'ya gitti ve Mozart'ın Cosi fan tutte Operasındaki Ferrando rolü ile Avusturya,Hollanda ve Almanyada turneye çıktı.
1989 yılının Temmuz ayında Salzburg Festivali kapsamında Haydn'ın Acis ve Galatea, Offenbach'ın Les Bavardes operalarında başrolü seslendirdi. Eylül ayında Viyana Devlet Operası'na giren sanatçı , aynı yıl Aralık ayında R.Strauss'un Rosenkavalier operasındaki tenor rolu ile debut yaptı. 1990 yılında Viyana Devlet Operasının kadrolu sanatçısı oldu. Bu arada Luciano Pavarotti'nin ögrencisi oldu. Zaten Luciano Pavarotti'ye benzediği için Türk Pavarotti olarak anılmaktadır. 1991 yılında Koblenz Devlet Operasına angaje oldu ve bircok eserde rol aldı.
1992'de Katia Ricciarelli ile opera-gala konseri verdi. 1995-1997 yılları arasında Darmstadt Devlet Operasında majör rolleri üstlendi. 1997'nin Mart ayında Norveç'te Rigoletto, Ağustosta Fransa'da Carmen operalarında sahneye çıktı. Sanatçı bugüne kadar Düsseldorf, Texas, Basel, Bern, Heilderberg operalarında da misafir sanatçı olarak yer aldı. Ayrıca 1997'de Verdi/Requiem'in CD kaydını yaptı.
1998'de Frankfurt'ta ikinci CD kaydını yaptı. Fransa'da Wozzec operasında yer aldı. Basel'de Othello operasında yer aldı.Bulutsuzluk Özlemi ile rock-opera konserini gercekleştirdi. 1999'da Nilüfer ile sahneye çıkan Aysev, ayrıca Tiflis Senfoni Orkestrası eşliğinde Ağrı Dağı Efsanesi'nde rol aldı. 5. ve 6. Bilkent Anadolu Müzik Festivali'ne solist olarak katıldı. 2000-2002 yıllarında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği yaptı.
2005 yılında Buenos Aires Teatro Colon'da König Kandaules operasında başrol oynadı. Barcelona Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven'ın 9. Senfoni'sini seslendirdi.
Hakan Aysev halen İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olarak gorevini sürdürmektedir. 2007 yılında Show TV'de yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmda Serap Ezgü'nün koçluğunu üstlenmiştir. Ayrıca 2008 yılından itibaren Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.

Diskografi
  • Aria ve Napolitenler (Bilkent Senfoni Orkestrası, Şef: Maciej Niesiolowsky) (2003)
  • İnci Avcıları (2006)
  • Böyle Aşk Olmaz

Biyografi Konusu: Hakan Aysev nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Nisan 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Türkiye'nin Pavarottisi Hakan Aysev: Annem beğenirse o albüm tutar

Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye’nin Pavarottisi olarak anılan ünlü tenor ve opera sanatçısı Hakan Aysev üç yıl aradan sonra yeni albümü ‘Peki Ne Yapalım?’ ile sevenlerinin karşısına çıktı.

turkiye nin pavarottisi hakan aysev annem begeni

Türkiye’nin Pavarottisi olarak anılan ünlü tenor ve opera sanatçısı Hakan Aysev üç yıl aradan sonra yeni albümü ‘Peki Ne Yapalım?’ ile sevenlerinin karşısına çıktı. Tarzının dışına çıkan Aysev, müzikseverler şaşırtacağa benziyor. İçinde; ‘İnce saz’dan ‘flamenko’ya, ‘slow’dan ‘neoklasik’e müziğin her türünden parçalar seslendiren sanatçı, sadece müziğiyle değil müzik sektörü, telif yasası, televizyon dünyası ve bestelerini ilk kime dinlettiğiyle ilgili söyledikleriyle de çok konuşulacak...

Yusuf Bülbül / Meydan Özel

Bazen kendimden sıkılıyorum
Albümdeki şarkılar yüreğimi sızlattı. Şarkıları üst üste 10-15 kez sıkılmadan dinlemem lazım. Kendimden bile sıkılıyorum bazen. Bestelerimi ilk anneme ve müzikten anlamayan arkadaşıma dinletirim. Onlar olur verirse tamamdır.

Bağını, toprağını satıp albüm yapıyorlar
Müzik piyasası acınacak durumda. Telif yasası çıkmadan kimse kendine gelemez. Kimse hak ettiğini kazanamıyor. Karşılık alamadıkları için şirketlerin çoğu battı zaten. İnsanlar bağını, toprağını, evini satıp albüm yapıyorlar. Onu da doğru dürüst tanıtamıyorlar. Tam bir karmaşa durumu.

Opera, Tijen'in çıkardığı farklı ses değil
Operayı kimse anlatmamış ki insanlara. O yüzden ben anlattım. Ulaşmak istediğim nokta kadınlardı. Bugüne kadar onlarca kadın programına çıktım. Opera konusunda insanların şimdiye kadar kavradıkları tek konu; Kaynanalar dizisinde kocasına kızınca ilginç bir ses çıkartan Tijen karakteri.

İstanbul samimiyetini yitirdi
İstanbul’dan kaçtım. Urla’da yaşıyorum. İstanbul tam bir kaos. Trafiğiyle insanıyla ve samimiyetsizliğiyle. Ve bu şehir gerçekten ağlıyor artık. Dünyanın incisi. Suadiye’deki evimden Kartal’a konsere 2,5 saatte gittim. Normalde yarım saatlik yol.

Eller havaya albümü yapamazdım
Bu dönemde albüm yapmak gerçekten zor. Bir de Türkiye’de bir opera sanatçısı olarak popüler bir albüm yapmak daha da zor. Eller havaya bir albüm yapamam. Opera adına yapılmış birçok işim var. İlk Türk opera albümünü ben yaptım Türkiye’de.

Rafet El Roman’dan şarkı aldı
Elenor Müzik etiketiyle çıkan albümde Gürkan Çakıcı ile çalışan Hakan Aysev, albümde; Her Şey Biter (Gürkan Çakıcı), Şarkılar Aşkları Yaşatır Derler (Gürkan Çakıcı), Peki Ne Yapalım (Perlin İnci), Masal (Kağan Sezai Dinçer) ve Sorma Neden (Rafet El Roman) şarkılarını seslendirdi.

Alıntı
meydangazetesi.com.tr


🌘 🚀

Benzer Konular

18 Ekim 2009 / Daisy-BT Bilim tr
3 Ağustos 2010 / KisukE UraharA Müzik tr
12 Ocak 2010 / KisukE UraharA Tiyatro tr
1 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Basın/Magazin tr
30 Nisan 2016 / Şeb-i Yelda Müzik tr