Arama

Juan Luis Guerra

Güncelleme: 4 Haziran 2012 Gösterim: 1.630 Cevap: 0
Princess_Seo - avatarı
Princess_Seo
Ziyaretçi
4 Haziran 2012       Mesaj #1
Princess_Seo - avatarı
Ziyaretçi
Juan Luis Guerra
Vikipedi,özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
7gd2h

Juan Luis Guerra Kimdir?

Haziran 1957, Santo Domingo) Dominikli şarkıcı, gitarist, sözyazarıdır. Juan Luis Guerra ABD'de almış olduğu eğitimin ardından ülkesinde çıkardığı ilk albümü Soplando'dan (1984) son albümüLa Llave de Mi Corazón'a (2007) kadar 11 albüm çıkarmıştır. Bu albümler onu dünyaca tanınan bir sanatçı haline getirdi.

Juan Luis Guerra Hakkında,

Eğitim

Juan Luis Guerra Santo Domingo'da doğdu ve orada gençliğini geçirdi. Universidad Autonama de Santo Domingo ünversitesinde 1 yıl filozofi ve edebiyat okudu. Daha sonra Conservatario Nacional de Musica müzik okuluna geçti ve burada 4 yıl okudu. Santo Domingo'daki yüksek öğreniminden sonra Boston'daki Berklee College of Music konservatuvarında burslu olarak beste ve aranjman eğitimi gördü. Bu okul dünyanın önde gelen müzik okullarındandır.

Kariyer

Amerika'daki eğitim hayatından sonra ülkesine geri döndü. Burada ilk albümü olan Soplando'yu çıkardı(1984). Bu albümunü 440 grubuyla yaptı. Daha sonra yine 440 grubuyla birlikte Mudanzo y Acerreo adlı 2. albümü çıkardı. Bu albüm Guerra ve 440 ı dünyaya tanıtamasada kendi ülkelerinde iyice popüler olmalarını sağladı. Juan Luis Guerra ve 440 ın 1988 yılında çıkan Ojala que Llueva café (inşallah kahve yağar) albümü onları dünya çapında tanınan bir grup haline getirdi.Ayrıca bu albüm Latin Amerika listelerinde en üst sıralara yerleşti. Juan Luis Guerra ve 440, albumun adını taşıyan şarkıya bir klip çektiler.Ardından turneye çıktılar. Ama o sene Juan Luis Guerra, Maridalia Hernandezden ve 440 grubundan ayrıldı. 1991 yılında Juan Luis Guerra Bachata Rosa'yı çıkardı. Bu albüm Juan Luis Guerranın o zamana kadarki en başarılı albumu oldu ve ilk Grammy ödülünü bu albümle kazandı.
Juan Luis Guerra Bachata Rosa adlı albümünden sonra Areito (1992) ve Fogaraté albümlerini çıkardı. Bu iki albüm onu ülkesinde tartışmalı bir figür haline getirdi. Juan Luis Guerra hayatında hiç fakirlik çekmemesine rağmen bu iki albümünde ülkesinde kötü şartlar altında yaşayanların durumunu dile getirmiş ve protesto etmiştir. Fogaraté albümünden 3 yıl sonra Ni es lo Mismo ni es Igual'i (1998) çıkardı. Bu albüm eleştirmenlerden tam not aldı. O kadar ki Juan Luis Guerra bu albümle 3 Grammy ödülü birden kazandı. 2004 yılında çıkaracağı Para ti albümüne kadar Guerra en güzel şarkılarını türlerine göre albümlerde toplamış ve bunları satışa sunulmuştur.
2004 yılında çıkardığı Para ti albümünde klise müziğinin etkisi hissedilecek kadar fazladır. Bu albümden ilk klibi Las avispas çekmiştir. 2007 yılına geldiğimizde Guerra EMI prodüktörlüğünde La Llave de mi corazon albümünü çıkarmıştır. Bu albüm ona 2007 Latin Grammy ödüllerinde 5 Grammy kazandırmıştır ki bunların arasında yılın albümü ve yılın şarkısı ödülleri de yer almaktadır. 2007 yılı Guerra için ödüller açısından mükemmel sayılabilecek bir yıl olmuştur.


7gd9q

Juan Luis Guerra


7gdcj

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Juan Luis Guerra nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

29 Temmuz 2008 / eXcaLLaNT Spor ww
17 Aralık 2015 / Jumong Moda ww
24 Ağustos 2015 / Safi Siyaset ww
5 Aralık 2015 / Harry Kewell Spor ww
8 Temmuz 2015 / Safi Felsefe ww