Arama

Ceren Aksan

Güncelleme: 21 Kasım 2015 Gösterim: 2.137 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Kasım 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  cerenaksan.jpg
Gösterim: 901
Boyut:  272.6 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BİYOGRAFİ
Keman sanatçısı Ceren Aksan, balerin bir anne ve tonmaister bir babanın kızı, ünlü besteci Muammer Sun'un torunudur. 9 yaşında başladığı Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'ndaki keman eğitimini, aynı üniversite mezunu olarak tamamlamış, eğitimine master seviyesinde devam etmiş ve Üniversitenin Akademik kadrosunda 6 yıl görev almıştır. Klasik müzik kariyeri boyunca dünyaca ünlü bir çok şef ve solist ile yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce konser vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Bale Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, 2000 yılında kadrosuna girdiği ve 14 yıl boyunca görev aldığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestraların tüm yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde, albüm kayıtlarında ve turnelerinde çalışmıştır.

Elektro kemanı ile dünyaca sevilen (pop, rock, klasik, jazz, dans, elektronik) hit parçaları yorumlayarak canlı olarak seslendiren ve kendi tarzını oluşturan Ceren Aksan, ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da alanında öncü olarak tanınan ve beğenilen bir sanatçıdır. 1999'dan beri bir çok yabancı ve Türk sanatçının ve gurubun albümlerinde, çeşitli single, complation, reklam, film, belgesel, dizi müziği kayıtlarında yer almıştır. Yabancı ve yerli bir çok sanatçı, DJ ve grup ile; eventlerde, konserlerde, festivallerde, kliplerde ve turnelerde solo keman sanatçısı olarak çalışmıştır. Sahnede ve albümlerinde birlikte çalıştığı sanatçılar arasında; Vanessa Mae, Brazzaville, Mario Frangoulis, Sertab Erener, Teoman, Hande Yener, Yüksek Sadakat (Eurovision) ve çalıştığı bazı DJ'ler arasında; DJ Can Hatipoğlu, DJ Funky C, DJ Murat Uncuoğlu, DJ Doğuş Çabakçor gibi isimler vardır.

Ceren Aksan elektro keman şovunda; Solo olarak veya grubu EVA ve Dansçıları ile birlikte sahne almaktadır. Aranjörler tarafından Ceren Aksan için özel olarak düzenlenen, pop, rock, klasik vb. eserlerin elektronik soundla buluşan modern yorumları, herkes tarafından bilinen dünyaca ünlü hit parçaların remix ve coverları, Ceren Aksan’ın etkileyici stili ve canlı keman performansıyla sahnede hayat bulmaktadır.
Çarpıcı müziklerini ve enerjik sahne performanslarını özel tasarım kemanları (Swarovski taşlı, transparan, vb.) ünlü modacıların hazırladığı özel kostümleri ve koreografileri ile renklendirmedir. Elektro enstrümanlardan oluşan grubu EVA (duo, trio, quartet), Dansçıları, koreografileri ve enerjisiyle her zaman izleyicisine farklı ve etkileyici bir şov sunan ve bu yönde devamlı yenilikler yapan Ceren Aksan, keman şovlarıyla yurtiçi ve yurtdışında bir çok kişinin ilgisini çeken ve alanında tanınan bir elektro keman virtüözüdür.
Eventler, lansmanlar, özel düğünler, defileler, şovlar, kongreler, partiler, konserler, VIP geceler, festivaller, açılışlar gibi özel davetler ve çeşitli organizasyonlara uygun olan Ceren Aksan’ın keman performansları, her etkinliğin ihtiyacına göre; repertuar, kostüm, zamanlama, koreografi ve konsept olarak farklı şekillerde yeniden tasarlanabilmektedir.
Ceren Aksan’ın sahne kıyafetleri kendine ait özel kostüm kataloğundan seçilebilmektedir. Sahneye her çıktığında farklı bir kostüm giymekte, bu şekilde her setinde etkinliğe yeni bir renk katmaktadır. Aynı şekilde müzikal olarak da çeşitlilik sunmatadır. (Örneğin; Kokteyl sırasında lounge, jazz ve klasik eserleri seslendirirken uzun bir tuvaletle sahne alan Ceren Aksan, gecenin ilerleyen saatlerinde sahnede gerçekleştireceği şov bölümünde; enerjik ve çarpıcı müziklerini seslendirirken daha hareketli ve pırıltılı kostümleriyle canlı performansına etkileyici bir görsellik katmaktadır.) Bu şekilde Ceren Aksan’ın keman performansları aynı event içerisinde bir kaç farklı konseptte kullanılarak tüm etkinliği renklendirebilmektedir.

''kaynak: cerenaksan.com''


Biyografi Konusu: Ceren Aksan nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

3 Kasım 2009 / KisukE UraharA Sinema tr
26 Mart 2013 / Jumong Basın/Magazin tr
25 Kasım 2006 / Mystic@L Edebiyat tr
9 Ağustos 2015 / LaSalle X-Sözlük