Arama

Tuba Önal

Güncelleme: 2 Ocak 2016 Gösterim: 3.275 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Ocak 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  huba huba Tuba.jpg
Gösterim: 1891
Boyut:  41.0 KB

Sponsorlu Bağlantılar
1974 doğumlu Türk şarkıcı.
Gerçek Adı: Tuba Önal
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 1974

Hakkında:
- Reklam filmlerinde seslendirdiği şarkılarla tanınmıştır.
- İlk albümünü 1999 yılında "Onun Adı Aşk" ismiyle yayınlamıştır.
- 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi "Dön Artık" şarkısıyla temsil etmiştir.

İlk Albüm: Onun Adı Aşk

karnaval.com

Tuba Önal (d. 1974, İstanbul), Türk şarkıcı.

Reklam filmlerinde seslendirdiği şarkılarla tanınan Önal, Kudüs'te düzenlenen 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi "Dön Artık" adlı şarkıyla temsil etmiş ve 21 puanla 16. olmuştur.

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biyografi Konusu: Tuba Önal nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Ocak 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  lokumlu.jpg
Gösterim: 1562
Boyut:  6.4 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Onu reklamlarla tanıdık. Sayısız reklam filminin şarkısını seslendirdi. Daha sonra müzik dünyasına transfer oldu. Ünlü şarkıcılara vokalistlik yaptı. Şimdilerde ise kendi kanatlarıyla uçuyor.
Önal ayakları üzerinde durmayı başarmış ama henüz yol alma konusunda yeterli olmadığını düşünüyor. Tek bir hedefi var, o da pop müziğin en iyisi olmak. Sesi kadar, kendi deyimiyle bir Rus kadınını anımsatan fiziğiyle belleklerde yer edinen Önal, dünü, bugünü ve yarınını anlattı.

-Birçok reklam filminde sesinizle varolmanız, profesyonel müzik yaşamınıza nasıl yansıdı?

Reklam filmlerinde şarkıcılık yapmak bana yaradı. Yıllarca reklamlarda sesi duyulan biri olarak müziğe adım atınca insanlara çok tanıdık geldim. Yani halkın, sesime uyum göstermeleri kolay oldu.

-Onlarca sanatçı albüm çıkarıyor ve sonra unutuluyor. Siz, böyle bir süreci yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?

Yapımcıların amacı çok para kazanmak. Bence müzik dünyasına iyi isimler kazandırmak gibi bir amaçları yok. Böyle olunca da kısa dönemde para kazandıracak insanlara ihtiyaç duyuluyor. Müzikal alt yapısı olmayan yakışıklı erkekler ve güzel kızlara albüm yapılıyor. Durum böyle olunca da bu insanların kalıcı bir yer edinmesi imkansız hale geliyor.

-Sizin fiziğiniz tam yapımcı firmaların aradığı güzellikte. Bu konuda firmaların size dayatması oldu mu?

Müzikal alt yapımı güçlendirmek için ilkokuldan sonra konservatuvara gittim. Hala öğreniyorum. Bu yönümle ve fiziğimi ön plana çıkarmama konusunda diğerlerinden ayrılıyorum. Firmamdan güzelliğimi öne çıkarmam konusunda baskı görmedim. Bu biraz da benim tavrımla doğru orantılı olarak gelişti. Ama sektöre baktığımızda magazin dergilerinde erotik poz vermeyen, Etiler’deki gece hayatında boy göstermeyen genç sanatçılar ne yazık ki fazla önemsenmiyor.

-Sizin önemsemediğiniz insanların da sizi önemsememesi gücünüze mi gidiyor?

Tabii ki hayır. Ancak bu ülkede ciddi anlamda üretim yapan sanatçılar desteklenmelidir. Ama böyle olmuyor. Hangi alanda olursa olsun, gayri ciddi hareket edenler daha çok prim görüyor. Pes etmeyeceğim, bu toplumun beni ve benim gibileri sahipleneceğine inanıyorum. Ben müzik yaşamımı bir süreç olarak görüyorum. Kısa zamanda üne ve paraya kavuşmak gibi bir hedefim yok.

-Hiç erotik fotoğraflarınızı çekmek isteyen oldu mu?

Oldu. Magazin dergilerinde ve bir televizyon programında seksi pozlar vermem konusunda teklifler aldım.Tabii hiç düşünmeden reddettim. Çünkü ben müzikal kimliğimle var olmak istiyorum. Bu yüzden kliplerimde de erotizme yer vermiyorum. Bir Hilal Cebeci’den farkım olması gerekmez mi? Ayrıca magazin dergilerine seksi poz veren isimler, kendilerine yönelik davranışın türünü belirliyorlar.

-Bu davranış şeklini biraz anlatır mısınız?

Gündemde olmak için erotik poz veren bu kişiler, şöhretlerini sürdürmek pahasına her türlü yoz davranışı kabul edebilir. Bu pozları veren insanlara yönelik cinsel tacizler de böylece bir anlamda meşru hale gelir.

Kimdir? Tuba Önal
  • 1974 İstanbul doğumlu
  • İlkokuldan sonra konservatuvara girdi
  • Mimar Sinan Üniversitesi Nefesli Sazlar Korno Bölümü’nden mezun oldu
  • 1991’de Eurovision Şarkı Yarışması’nda vokal yaptı. 1999’da ise Türkiye’yi temsil etti
  • 100’den fazla reklam şarkısı seslendirdi. Sonuncusu Rama reklamıydı
  • Zuhal Olcay, Erol Evgin, Ajda Pekkan, Sezen Aksu gibi şarkıcılara vokalistlik yaptı
Evliyim Mutluyum
MÜZİĞİN yeni yıldızı Tuba Önal, işadamı Ahmet Mutafçı ile evli. Mutlu evliliğinin müzik çalışmalarını olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Önal şöyle diyor:
“Öncelikle şunu söyleyeyim, evlilik yaşanabilecek en hoş şeylerden biri. Evliliğin üretimi olumsuz yönde etkileyip, sekteye uğrattığı görüşüne katılmıyorum.
Aile içinde görev ve sorumluluklar eskiye oranla ne kadar değişse de profesyonel olmanın gereği ne ise ona göre davranıyorum. Yani müzik yaşamıma da, özel hayatıma da gereken zamanı ayırıyorum.

Nataşa Diye Laf Atıyorlar
1.84 m. boyunda olan Tuba Önal, kıyafet bulmanın dışında pek zorluk çekmiyor. Yeni nesilin boyunun eskilere oranla daha uzun olduğuna dikkat çeken Tuba Önal, bu yüzden son zamanlarda aradığı kıyafeti daha çabuk bulduğunu söylüyor. Ergenlik çağında uzun boyunun yanı sıra kiloları da başına dert olan Önal: “Birkaç yıl öncesine kadar ‘Nataşalara benzediğim için çok laf atılırdı. Tabii bu da benim moralimi bozardı" diyor.

İngiliz Pub İşletmecisi
TUBA Önal’ın müzik dışında en çok keyif aldığı yer Levent’te bir yıl önce açtığı Camelot adlı İngiliz Pub’ının işleriyle ilgilenmek. Öğle saatlerinden işyerine gelen Önal, akşama kadar barda duruyor ve her şeyi denetliyor. Tuba Önal, zamanının büyük bir kısmını geçirdiği Camelot Pub için “Burası benim çocuğum" diyor.


2000

''kaynak: Milliyet & AYKUT AYKANAT''

🌘 🚀

Benzer Konular

2 Temmuz 2008 / thedoctor_611 Sinema tr
28 Mayıs 2011 / thedoctor_611 Sinema tr
4 Ocak 2013 / _KleopatrA_ Sanat
20 Şubat 2010 / Daisy-BT X-Sözlük
2 Ocak 2013 / Jumong Basın/Magazin tr