Arama

Yıldız Tilbe

Güncelleme: 20 Şubat 2017 Gösterim: 49.060 Cevap: 6
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Mayıs 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

Yıldız Tilbe

Ad:  180px-Y%C4%B1ld%C4%B1zTilbe.jpg
Gösterim: 1008
Boyut:  7.2 KB

Yıldız Tilbe 1966 yılında İzmir'de doğmuş İzmirli bir ses sanatçısıdır. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi tınılarını kullandığı içli şarkılarıyla Türkiye'nin en başarılı şarkıcılarından biri olmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar

1991'de bir gece kulübünde çalışırken Sezen Aksu ile tanışması kariyeri için bir dönüm noktası oluşturmuştur. Bir dönem boyunca yardımcı ses sanatçısı olarak çalışmış, ve pek çok diğer sanatçı ile işbirliği içinde projeler gerçekleştirmiştir. 1994'de piyasaya sürülen Delikanlım albümü ile başarıyı yakalamış ve bu albümü pek çok diğer sükse izlemiştir. Kişisel hayatının dalgalanmaları ve bir dönem yaşadığı uyuşturucu sorunu sanatçıyı yıkmamış, aksine son dönemlerde daha güçlü olarak sevenlerinin karşısına çıkmasına yol açmıştır.

Albümleri

  • Delikanlım (1994)
  • Dillere Destan (1995)
  • Aşkperest (1996)
  • Salla Gitsin Dertleri (1998)
  • Gülüm (2001)
  • Haberi Olsun (2002)
  • Yürü Anca Gidersin (2003)
  • Yıldız'dan Türküler (2004)
  • Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım (2004)
  • Papatya Baharı (2005)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Şubat 2017 23:35
Biyografi Konusu: Yıldız Tilbe nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
6 Mayıs 2006       Mesaj #2
arwen - avatarı
Ziyaretçi
1966 yılının 16 Temmuzu nda İzmir'de doğdu. 6 kardeşten en küçüğü olan Yıldız Tilbe, Gültepe Lisesi'nde okurken eğitimini yarıda bırakarak evlendi. Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra ailesine ve kızına bakabilmek için şarkı söylemeye başladı. Önce düğün salonlarında, ardından gece kulüplerinde şarkı söyledi. Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek vokalisti oldu. İstanbul'da bir süre barlarda çalıştı ve Aydın Oskay'la anlaşarak "Delikanlım" isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan albümüyle müzik piyasasına oldukça iyi bir giriş yaptı. Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı.
İlk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı "Delikanlım" adlı parçaya çekti. Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı. Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı. Yıldız ise söz konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,"Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadı" şeklinde yorumluyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar da müzik yapacağını belirtiyor. Tarkan ve Deniz Seki gibi pek çok ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üst sıralarında olmasına rağmen, bir şekilde "farklı" durmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda. Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar çok seviliyor olmasını belki de bu durumuna yormak gerekiyor.
Kendi deyimiyle, "kara kuru, 45 kiloluk birisi" olan Yıldız'ın sözlerinde ki derin anlamları yakalamak ve notalarında, ondaki insancıllığı duymak, o içten gülüşündeki gerçekliği görmek, okadar da zor değil. Yıldız Tilbe, doğal insancıl ve yaptıklarından gerektiği zaman pişmanlık duyabilen biri. "Delikanlım" albümünden sonra yayınladığı "Dillere Destan" (1995) albümü de iyi eleştiriler aldı ve çok satan bir albüm oldu. Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla "Aşkperest" (1996), "Salla Gitsin Dertleri" (1998), "Gülüm" (2001), "Haberi Olsun" (2002), "Yürü Anca Gidersin" (2003) "Yıldız'dan Türküler" (2004) ve yine 2004 yılında "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" isimli albümleri çıkardı.

KÜRDÜM AMA KÜRTÇE ŞARKI OKUMAM

Türkiye'nin dört bir yanından derlediği 20 türküden oluşan "Yıldızdan Türküler" adlı albümü 15 Nisan'da piyasaya çıkan Yıldız Tilbe, "Suna" adlı uzun havanın klip çekimi için kamera karşısına geçti. Beykoz Fidanlığı'nda çekilen klipte başındaki yazma ile dikkat çeken Tilbe, gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi:
"Çok mutluyum... Ben söylüyorum, insanlar dinliyor, beni seviyorlar. Bundan güzel mutluluk olabilir mi' En güzeli de beni seven insanların verdiği oylarla aldığım ödüller."
Fotoğrafçı Ali Erişmez'e yöresel kıyafetler içinde poz veren Yıldız Tilbe, albümdeki tüm türküleri canlı sazlar eşliğinde okudu. Karacaoğlan'dan Aşık Mahzuni ve Pir Sultan Abdal'a kadar birçok ozandan derlediği türkülerde elektronik saz aleti çaldırmak istemeyen Tilbe, çalışmada hiç Kürtçe şarkıya yer vermemesini ise şu sözlerle açıkladı:
"Annem Tunceli, babam Ağrılı. Ben bir Kürt kızıyım, bunu herkes biliyor. ama albümde Kürtçe türkü okumadım. Anadilimin Türkçe olması bir yana, insanların herhangi bir siyasi anlam çıkarmalarını da istemedim. O yüzden Türkçe okudum. Benim Kürt olduğumu bilmeyen yok. ama bu ülkede yaşıyorum, anadilim Türkçe ve Türkiyemi, insanını çok seviyorum. Albüm eski albümlerim kadar çok beğenilecek ve sevilecek. Genç insanlara türkülerimiz aracılığıyla bizim özümüzü sunmak istedim. Bu türküler de eminim her yerde söylenecek."
Müzik dünyasının pek çok önemli ismine besteleriyle destek veren Yıldız Tilbe'nin en büyük sıkıntısı ise, farklı düzenlemeler nedeniyle şarkılarının tümüyle değişiyor olması:
"Benden eser alan birçok sanatçı var. Şarkılarımı onlardan dinlemek çok hoşuma gidiyor. ama bazen istediğim şekilde olmuyor, üzülüyorum. Çok değişik okuyorlar, değiştiriyorlar. Açıkçası zaman zaman bu zoruma gidiyor." Ailesiyle yaşayan, başarısında en büyük pay sahibinin yine onlar olduğunu söyleyen Yıldız Tilbe, müzik dünyasına damgasını aşk şarkılarıyla vursa da şu sıralar özel hayatında kimsenin olmadığını belirtiyor. Tilbe "Şarkılarımı yaparken yaşadığım aşklardan etkilendiğim doğru. ama şu an hayatımda kimse yok. Yarın ne olur bilinmez. Gerçekten çok seveceğim bir insan olursa evlenirim" diye konuşuyor.


Albümleri

Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım (2004)
Yıldız'dan Türküler (2004)
Yürü Anca Gidersin (2003)
Haberi Olsun (2002)
Gülüm (2001)
Salla Gitsin Dertleri (1998)
Aşkperest (1996)
Dillere Destan (1995)
Delikanlım (1994)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Şubat 2017 23:36
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
6 Mayıs 2006       Mesaj #3
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  yildiz3.jpg
Gösterim: 1272
Boyut:  329.8 KB


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Şubat 2017 23:42
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
28 Mayıs 2006       Mesaj #4
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Yıldız Tilbe'nin Hayat Hikayesi (Biyografisi)

Her albümü büyük merakla beklenen isimlerden biri Yıldız Tilbe... Sadece kendisinin değil diğer ünlülerin okuduğu şarkılarıyla da ünlenen bir isim Yıldız Tilbe...
Yıldız Tilbe, Türk Pop müziğinin gelişimine katkı yapan en önemli isimler arasında yer alıyor. Çünkü Yıldız Tilbe, pop müziğinin büyümeye başladığı yıllarda ortaya çıkan ve kendi bestelerini yapmasıyla dikkat çeken başarılı bir bayan şarkıcı.
1966 yılının 16 Temmuz'unda İzmir'de doğdu. 6 kardeşten en küçüğü olan Yıldız Tilbe, Gültepe Lisesi'nde okurken eğitimini yarıda bırakarak evlendi. Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra ailesine ve kızına bakabilmek için İzmir’de çeşitli yerlerde şarkı söylemeye başladı.
Önce düğün salonlarında, ardından gece kulüplerinde şarkı söyledi. Bu dönemlerde babasının şarkıcı olmasına karşı çıkmasından dolayı kendi ismi yerine “Tutuk Hazal” ve “Güler Yıldız” gibi takma isimler kullandı. Ancak bir gün gazetede çıkan resmi kendisini deşifre edince kendi ismini kullanmaya başladı... Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek vokalisti oldu.
İstanbul'da bir süre barlarda çalıştı ve 1994 yılında Aydın Oskay'la anlaşarak "Delikanlım" isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan ilk albümüyle müzik piyasasına oldukça iyi bir giriş yaptı. "Delikanlım" şarkısı ve albümü o senenin en büyük hiti oldu. Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı. İlk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı Delikanlım adlı parçaya çekti.
Ondan sonra yayınladığı "Dillere Destan" (1995) albümü de iyi eleştiriler aldı ve çok satan bir albüm oldu. Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı. Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı. Yaptığı iyi işlere rağmen yaşadığı tatsız olaylarla da zaman zaman gündeme gelen Yıldız Tilbe ise söz konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,'Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadı' şeklinde yorumluyor.
Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar da müzik yapacağını belirtiyor.
Tarkan ve Deniz Seki gibi pek çok ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üst sıralarında olmasına rağmen, bir şekilde 'farklı' durmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda. Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar çok seviliyor olmasını belki de bu durumuna yormak gerekiyor.
Kendi deyimiyle, 'kara kuru, 45 kiloluk birisi' olan Yıldız'ın sözlerinde ki derin anlamları yakalamak ve notalarında, ondaki insancıllığı duymak, o içten gülüşündeki gerçekliği görmek, okadar da zor değil.
Yıldız Tilbe, doğal insancıl ve yaptıklarından gerektiği zaman pişmanlık duyabilen biri.
Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla "Aşkperest" (1996), "Salla Gitsin Dertlerini" (1998), "Gülüm" (2001), "Haberi Olsun" (2002), "Yürü Anca Gidersin" (2003) "Yıldız'dan Türküler" (2004) ve yine 2004 yılında "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" isimli albümleri çıkardı.Haberi Olsun" adlı albümü ile 2002 yılında en çok satan on albümden biri oldu.
Şu anda müzik marketlere sunduğu "Papatya Baharı" (2005) adlı son albümü ile hayranlarının karşısında. Ve 2006 Yılında "Tanıdım Seni" adlı single ile 1 Haziran'da Tüm Müzik Marketlerde
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yıldız Tilbe, Türk Pop müziğinin gelişimine katkı yapan en önemli isimler arasında yer alıyor. Çünkü Yıldız Tilbe, pop müziğinin büyümeye başladığı yıllarda ortaya çıkan ve kendi bestelerini yapmasıyla dikkat çeken başarılı bir kadın şarkıcı. Yaptığı iyi işlere rağmen yaşadığı tatsız olaylarla da zaman zaman gündeme gelen Yıldız Tilbe, 1966 İzmir doğumlu. Müziğe ilk kez İzmir'deki gece kulüplerinde başlayan Tilbe, her zaman iyi bir şarkıcı olabilmeyi hedefledi. Biraz şansının yardımıyla biraz da çabasının ve yeteneğinin karşılığında bunu başardı.
1994 yılında çıkardığı ilk albümü "Delikanlım" ve albümle aynı adı taşıyan parça o senenin en büyük hiti oldu. Ondan sonra yayınladığı "Dillere Destan" (1995) albümü de iyi eleştiriler aldı ve çok satan bir albüm oldu. Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla "Aşkperest" (1996), "Salla Gitsin Dertleri" (1998), "Gülüm" (2001), "Haberi Olsun" (2002), "Yürü Anca Gidersin" (2003) "Yıldız'dan Türküler" (2004) ve yine 2004 yılında "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" isimli albümleri çıkardı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ağustos 2011       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Yıldız Tilbe'nin merakla beklenen 15. albümü Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Albüm öncesinde radyolara yollanan "Oynama" adlı şarkı, yaza özel hazırlandı ve çok sevildi. Dünyaca ünlü bas gitarist Marcus Miller'a ait olan "Blast" adlı şarkı, Yıldız Tilbe sözleri ile Türk müzik dünyasındaki yerini aldı ve aynı zamanda "Oynama" Yıldız Tilbe'nin 15. albümünün isim şarkısı oldu.

Yeni albümü için 9 şarkı hazırlayan sanatçı, "Oynama" adlı şarkısının bestesi dışında, her zaman ki gibi yine tüm şarkılarını kendisi yaptı. "Hastayım Sana" adlı bir önceki albümünü 1 sene önce çıkartan ve sevenlerini memnun etmeyi başaran sanatçı, yeni albümüyle çok daha iddialı geliyor!

Albümün çıkış şarkısı olan "Oynama" adlı şarkının klibini ve albüm fotoğraflarını Kemal Doğulu çekti. Yıldız Tilbe, çok farklı bir kliple müzik kanallarındaki yerini aldı ve ekranlara renk getirdi.

Albüm Şarkıları
1- Aynalar
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
2- Oynama
Söz: Yıldız Tilbe / Müzik: Marcus Miller
3- Aklım Hep Sende
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
4- Daha Delikanlı
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
5- Gidecek Misin Yoksa
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
6- Ey İstanbul
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
7- Oynama (Blast)
Söz: Yıldız Tilbe / Müzik: Marcus Miller
8- Kır Çiçekleri
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
9- Yalancı Gönül
Söz-Müzik : Yıldız Tilbe
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Şubat 2017 23:37
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
13 Nisan 2016       Mesaj #7
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Yıldız Tilbe


Yıldız Tilbe

Delikanlım albümü ile kitlelerin sevgilisi kazanmış olan müzisyen ve besteci.

1966 yılının 16 Temmuzunda İzmir'de doğdu. Zaza ve Kürt asıllıdır. Annesinin adı Altun Tilbe, babasının adı Ali Tilbe'dir. Tilbe'nin kendi sözleriyle; babası Ağrı'lı bir Sünni Kürt, annesi ise Tunceli'li bir Alevi Zazadır. 6 kardeşten en küçüğü olan Yıldız Tilbe, Mustafa Rahmi Balaban ortaokulu'nda okumakta iken orta ikinci sınıfta eğitimini yarıda bırakarak evlendi. Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra ailesine ve kızına bakabilmek için şarkı söylemeye başladı.


Önce düğün salonlarında, ardından gece kulüplerinde şarkı söyledi. Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek vokalisti oldu.

İstanbul'da bir süre barlarda çalıştı ve Aydın Oskay'la anlaşarak "Delikanlım" isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan albümüyle müzik piyasasına oldukça iyi bir giriş yaptı. Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı.

İlk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı "Delikanlım" adlı parçaya çekti.
Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı. Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı. Yıldız ise söz konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,"Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadı" şeklinde yorumluyor.

Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar da müzik yapacağını belirtiyor.

Tarkan ve Deniz Seki gibi pek çok ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üst sıralarında olmasına rağmen, bir şekilde "farklı" durmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda. Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar çok seviliyor olmasını belki de bu durumuna yormak gerekiyor.

Kendi deyimiyle, "kara kuru, 45 kiloluk birisi" olan Yıldız'ın sözlerinde ki derin anlamları yakalamak ve notalarında, ondaki insancıllığı duymak, o içten gülüşündeki gerçekliği görmek, okadar da zor değil.

Yıldız Tilbe, doğal insancıl ve yaptıklarından gerektiği zaman pişmanlık duyabilen biri.
"Delikanlım" albümünden sonra yayınladığı "Dillere Destan" (1995) albümü de iyi eleştiriler aldı veÇOK SATAN bir albüm oldu. Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla "Aşkperest" (1996), "Salla Gitsin Dertleri" (1998), "Gülüm" (2001), "Haberi Olsun" (2002), "Yürü Anca Gidersin" (2003) "Yıldız'dan Türküler" (2004) ve yine 2004 yılında "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" isimli albümleri çıkardı.

2010 yılında Kıbrıs Malpas Gazinosu'yla bir yıllık anlaşma yapan Yıldız Tilbe, oradan kazandığı para ile Girne yakınlarında Çatalköy mevkiindeki Sevilla sitesinden bir villa satın aldı.
Yıldız Tilbe, 1984 yılında 18 yaşındayken Güngör Karahan ile evlendi. Sezen Burçin (d.1985) adında bir kız çocuğu oldu.1989 yılında boşandı.

Albümleri :
1994 - Delikanlım
1995 - Dillere Destan
1996 - Aşkperest
1998 - Salla Gitsin Dertlerini
2001 - Gülüm
2002 - Haberi Olsun
2003 - Yürü Anca Gidersin
2004 - Yıldız'dan Türküler
2004 - Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım
2005 - Papatya Baharı
2006 - Tanıdım Seni (maxi single)
2008 - Güzel
2009 - Aşk İnsanı Değiştirir
2010 - Hastayım Sana
2011 - Oynama
2013 - Dünden Bugüne Arabesk

Kaynak:Biyografi.info
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Şubat 2017 23:39

Benzer Konular

4 Nisan 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
6 Nisan 2011 / AndThe_BlackSky Sinema tr
25 Haziran 2015 / _Yağmur_ Edebiyat tr
10 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor tr