Arama

Tarkan - Sayfa 2

Güncelleme: 5 Haziran 2012 Gösterim: 99.840 Cevap: 21
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
25 Aralık 2007       Mesaj #11
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Tarkan
1084497280943 Tarkan

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçekçi ol imkansızı iste...
SdrX - avatarı
SdrX
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #12
SdrX - avatarı
Ziyaretçi
TARKANIN HAYATI Tarkan, 17 Ekim 1972;de Almanyanın Alzey kasabasında, altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğdu. Müzik aşkı daha 3 yaşlarında başlayan Tarkan, 6. sınıfa geçerken, 14 yaşında Türkiyeye döndüğünde, müziğe duyduğu bu büyük ilgi onu lise eğitiminin yanısıra Türk Sanat Müziği dersleri almaya yöneltti. 1990-92 yılları arasında devam ettiği Üsküdar Musiki Cemiyetinde, kendisini müzik dünyasına katılma konusunda cesaretlendiren, Türkiyenin saygın bestekarları ile çalışma fırsatını buldu.

Sponsorlu Bağlantılar
Lise yılları bitip, üniversite sınav sonuçları açıklandığında Almanyaya dönüş kararı alan Tarkanın, tam bu sırada Mehmet Söğütoğlu ile tanışması kaderini büyük ölçüde değiştirdi ve müzik dünyasına profesyonel anlamda girişinin temellerini atan ilk albümü Yine Sensiz, 1993 yılında İstanbul Plak tarafından çıkarıldı. Konserleriyle ilk olarak sevenleriyle buluşan Tarkan kısa sürede 700 bin albüm satarak müzik piyasasına sağlam bir temel attı.

Tarkan ikinci albümünün hazırlık aşamasında, Türkiyenin en önemli seslerinden Sezen Aksu ile tanıştı. Müzikal anlamda ilk kez buluşan iki sanatçının çalışmaları sonucunda Şıkıdım şarkısı ikinci albüme dahil oldu.

1995 yılında çıkan ikinci albümü Aacayipsin ile Türkiye ve Avrupada tam 74 konser verdi. Bu konserlerin 25 tanesi, o ana kadar ulusal çapta gerçekleştirilen en büyük sponsorlu turne kapsamında, Tarkanı Türkiyenin farklı illerinde yaklaşık 750 bin seyirci ile buluşan stadyum konserleriydi. Bunlarla birlikte Tarkan çok önemli bir başarıya daha imzasını attı ve albüm 2.5 milyona yakın sattı.
Bunun ardından dil eğitimi almak üzere New Yorka gitti. Bu dönemde tanıştığı Ahmet Ertegün ve Atlantic Recordsla yeni projeler üzerinde çalışmaya başladı.

1994-97 yılları arasında İsviçre, Hollanda ve Almanyada toplam 12 şehri kapsayan 3 büyük Avrupa turnesine çıktı. 1995 yılında New York Palladiumda verdiği konser, Türkiyede canlı yayınlandı.

Tarkan, 1997 yılının Temmuz ayında, üçüncü albümü Ölürüm Sana ile müzik dünyasında yine bir Sezen Aksu parçasıyla büyük bir çıkış yaptı. Bu albüm için yaklaşık 2 yıl boyunca hazırlanan Tarkan, Sezen Aksunun da katkılarıyla istenilen başarıya ulaştı ve ilk kez uluslararası müzik sektöründe kendini tanıttı. Üçüncü albümüyle tüm dünyaya sesini duyuran Tarkanın bu albümü 3.5 milyon sattı.
Tarkan bu başarının ardından hiç ara vermeden konserlere başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalyada verilen stadyum konserlerini, 10 ili daha kapsayan bir Türkiye turnesi izledi.

Güney Amerikada verdiği konserlerde, seyirci Tarkana şarkılarında eşlik ederek büyük bir coşkuyla izledi.

Tarkan, yine 1997nin Aralık ayında bu kez 17 ayrı şehirde 18 konserden oluşan yeni bir Avrupa turnesine çıktı.

Bu sırada, sanatçılarla yapılan çalışmaların albüm ve kliplerle sınırlı kalmaması vizyonu ve kendine ait bir müzik prodüksiyon şirketine sahip olma hedefi, Hitt Müzik projesinin çıkış noktası oldu.

1998de ise İstanbul Plakın, Ölürüm Sana albümünün Avrupadaki lisans haklarını ünlü Fransız firması Polgrama devretmesi ile Tarkanın Avrupadaki tanınırlığı önemli ölçüde arttı.

Böylece Tarkan, başta Şımarık singleı olmak üzere, ;Ölürüm Sana albümü ile tüm Avrupaya Türkçe şarkı söyletmeyi başardı. Ve yine aynı albümle, Meksika;da Platin, Fransa, Hollanda, Almanya, Belçika, Lüksemburg, İsveç ve Kolombiya&da da Altın Plak ödülleri kazandı.

1999 yılının baharında başlayan ve Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Portekiz, Ukrayna, Fas, Avustralya ve Tunus gibi pek çok farklı ülkeyi kapsayan bir başka turne ise, aynı yılın yaz aylarında son buldu.

2000 yılının Şubat ayında askerliğini yapmak üzere Türkiye&ye dönen Tarkan, teslim olmadan hemen önce 14 Ocak&ta, 17 Ağustos depreminde zarar görmüş depremzedeler yararına İstanbul Mydonose Showlandde Türkiyede ilk kez özel bir ses ve ışık sisteminin kullanıldığı bir konser verdi.

Dünya çapında bir sanatçı olmasıyla, sorumluluğunu daha da artan Tarkan, askerlik dönüşünde yeni albümünün çalışmalarına iyice hız verdi. 2 yıl süren titiz çalışmaların ürünü olan Karma albümü, Amerika, Fransa ve Mısırdaki stüdyolarda kaydedildi ve Mayıs 2001de Kuzu Kuzu singleı 5 değişik versiyonuyla tüm müzik marketlere sunuldu.

Kuzu Kuzunun hemen ardından Ağustos ayı başında çıkan Karma albümü, 7 Ağustosta İstanbulda başlayan bir konserler zinciri ile seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.
Son düzenleyen SdrX; 15 Şubat 2008 22:26 Sebep: renk siz olduğu için
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Haziran 2008       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tarkan

1862dz0
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
29 Ağustos 2008       Mesaj #14
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
tarkan456 tarkan25B15D
tarkan poster
tarkan kuzukuzu 102
Son düzenleyen KisukE UraharA; 21 Nisan 2009 18:40 Sebep: Sayfa Düzeni
T_walkeR - avatarı
T_walkeR
Ziyaretçi
21 Nisan 2009       Mesaj #15
T_walkeR - avatarı
Ziyaretçi
]TaRKaN METAMORFOZ....
tarkan2cx8

TaRKaN Moscow...

tarkanpicturesimarikmos
Son düzenleyen KisukE UraharA; 21 Nisan 2009 18:39 Sebep: Sayfa Düzeni
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #16
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
tarkan201
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #17
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Tarkan'a Uyuşturucu Gözaltısı

Yayına Giriş: 26.02.2010 02:18:39

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında şarkıcı Tarkan'ın da bulunduğu on kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında bazı işadamları ve gazetecilerle, sanatçı Tarkan’ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.
Narkotik polisi, bazı kişilerin uyuşturucu temin edip sattıkları bilgisi üzerine operasyon başlattı.
Operasyonun ilk aşamasında gözaltına alınan zanlıların verdikleri ifadeler doğrultusunda, sanatçı Tarkan’ın Ömerli’deki villasına baskın yapıldı.
Villada bir miktar uyuşturucu bulunurken, Tarkan da gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında bazı işadamları ile magazin dünyasından isimler ve gazeteciler de bulunuyor.
Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor.

trt.net
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
28 Şubat 2010       Mesaj #18
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Narkotik Şube'de Tarkan şarkıları
Uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan megastar Tarkan, Narkotik Şube’ye getirildiği dakikalarda bir sürprizle karşılaştı. Bazı polislerin bilgisayarlarında yüksek sesle şarkılarını dinlediğini gören Tarkan, polislere tebessüm etti.

tarkan 3701 460 5704 334

Geçen perşembe gece yarısı 23.30’da Beykoz Ömerli’deki çiftlik evinde gözaltına alınan ve evinde 12.5 gram esrar bulunan Tarkan, kapıdan içeri girdiğinde Narkotik Şube’nin bilgisayarlarında şarkıları yankılanıyordu. Bazı polisler çalışma odalarının bilgisayarlarında yüksek sesle Tarkan dinliyordu. Şaşkınlık yaşayan Tarkan, polislere tebessüm etti ve polislerin dinlenme odasına alındı.

Tedavi olacağım

Tarkan Tevetoğlu, narkotik dedektifleriyle sohbeti sırasında uyuşturucuyu bırakmak için tedavi olacağını belirtti. Tarkan, “Esrarı kimden aldın?” sorusuna, “Esrar benim değil, şoförümün. Ben kokain kullanıyorum” yanıtını verdi. Polisler Tarkan’a uyuşturucunun zararlarıyla ilgili bilgi verdi, tedavi olursa uyuşturucuyu bırakabileceğini anlattı. Tarkan da “Uyuşturucu kullandığım için pişmanım. Tedavi olarak bırakmak istiyorum. Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum” dedi.

Sekiz saat ifade verdi

Altı aylık telefon ve fiziki takipte uyuşturucu kullandığı belirlenen Tarkan’ın, ifadesi önceki akşam alınmaya başlandı. Zaman zaman çay ve kahve molasının verildiği ifade yaklaşık sekiz saat sürdü. Tarkan’la ilgili suçlamanın, diğer dokuz kişinin ifadesinin alınmasından sonra netlik kazanacağı belirtildi.

General muamelesi devam etti

Tarkan, Narkotik Şube’deki ikinci gecesini de Balyoz Operasyonu’nda gözaltına alınan emekli generaller gibi polis dinlenme odasında başında bir polis memuruyla geçirdi. Üzerindeki kıyafetleri ağabeyi Hakan Tevetoğlu’nun getirdiği kıyafetlerle değiştirdi. Akşam yemeğinde pizza yedi. Sabah peynir, zeytin, reçel ve çaydan oluşan kahvaltısını yaptı. Kahvaltıdan sonra kahve ikram edildi. Dün sabah erken saatlerde emniyetten gizlice çıkarılarak sağlık kontrolünden geçirildi. Tarkan ve diğer dokuz kişinin, pazartesi günü İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilmesi bekleniyor.

Alman basını haberi böyle verdi
Dünya yıldızı gözaltında

Ünlü yıldız Tarkan, Alman gazetelerine de haber oldu. Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, gözaltı haberini “Türk polisi dünya yıldızını gözaltına aldı” başlığı ile verdi. Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi, “Tarkan’a suçlama” başlığı ile verdiği haberinde, “Tarkan Türkiye’nin en ünlü müzisyeni” yorumunu yaptı. Spiegel Online ise, “İstanbul’da düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu baskınında tanınmış Türk pop sanatçısı Tarkan gözaltına alındı. Tarkan, uyuşturucudan yakalanan ilk Türk müzisyeni değil” bilgisine yer verdi.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
1 Mart 2010       Mesaj #19
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
TARKAN SERBEST
ADLİYEDEKİ SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
01.03.2010

tarkanserbestk

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonu kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 3 kişi adliyedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Tarkan savcılık sorgusunda uyuşturucu madde kullandığını belirterek, 'Pişmanım' dediği ifade edilmişti. Tarkan'ın savcının, "Arkadaşlarına uyuşturucu temin ettin mi" sorusuna ise "Temin etmedim" yanıtını verdiği öğrenildi. Tarkan'ın savcıya 45 dakika ifade verdiği belirtilmişti.

SEVENLERİ TARKAN'I YALNIZ BIRAKMADI
Uyuşturucu operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen Tarkan'ın savcılık sorgusu sürerken hayranları da Tarkan'ın serbest bırakılacağına inandıklarını belirterek, "Tarkan bizim için bir idol. Bu olay, bizim Tarkan'a olan sevgimizi asla azaltmadı. Çıkışını bekliyoruz. Eminiz ki serbest kalacak" diye konuştular. Hayranları, Tarkan'ın "Sabret" isimli şarkısının sözlerini söyleyerek, ünlü sanatçıya destek verdi. Öte yandan, Tarkan'ın yıllardır birlikte çalıştığı şoförü, iddiaların sorulması üzerine, "Öyle bir şey yok. İnanmıyorum" diyerek ünlü şarkıcıya destek verdiler.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Temmuz 2010       Mesaj #20
kyle - avatarı
VIP katekolamin
tarkan5
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

27 Mart 2009 / Ziynet Soru-Cevap