Arama

Ashanti

Güncelleme: 22 Ekim 2015 Gösterim: 9.778 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mart 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ashanti

Sponsorlu Bağlantılar
Dansçı bir annenin ve müzisyen bir babanın kızı olarak 1980 senesinde New York’da dünyaya gelen Ashanti Shequoiya Douglas yani sahne ismiyle Ashanti, küçük yaşta Bernice Johnson Cultural Arts Center’a giderek burada caz, tap, bale, modern ve hip hop dans eğitimi gördü. Birçok mekanda performansta bulunurak dans yeteneğini sergileyen sanatçı, 12 yaşında ise sesindeki yeteneği gözler önüne serdi. Lisedeyken ilk bestelerini yazmaya başlayan genç müzisyen, 14 yaşındayken Jive, EMI ve Bad Boy gibi plak şirketlerinin dikkatini çekti.

1994 senesinde Jive Records ile anlaşmaya varan Ashanti, ne var ki şirketin sanatçıyı pop müziğe yönlendirmeye kalkmasıyla bu şirketle olan ilişkisini sonlandırdı. 2001 senesinde Big Pun’ın “How We Roll” adlı parçasında geri vokalist olarak yer alarak ilk performansına imza atan sanatçı, aynı sene Cadillac Tah’ın “Pov City Anthem” ve “Just Like A Thug” parçalarında da bulundu. Ayrıca aynı sene vizyona giren “The Fast And The Furious”un soundtrack’ine “When A Man Does Wrong” adlı parçasıyla katılan genç müzisyen, seneyi Ja Rule ile ortak çalışması “Always On Time” adlı parçayla kapattı.

“Always On Time” single’ı ile Amerika listelerinde zirveye yerleşen Ashanti, 2002 senesinde Fat Joe ile birlikte “What’s Luv?” adlı parçada yer aldı. Bu parçanın single’ı ile de Amerika listelerinde 2 numara olan genç sanatçı, Nisan ayında kendi ismiyle aynı ismi taşıyan ilk albümünü Murder Inc. Records etiketiyle yayımladı. Albümün prodüksiyonunda Irv Gotti ve Chink Santana ile çalışan müzisyen, albümüyle Amerika listelerinde zirveye yerleşti. Albümden “Foolish”, “Happy” ve “Baby” parçaları single olarak piyasaya sürülürken, “Foolish” single’ı sanatçıyı listelerde 1 numara yaptı.

2002 senesini şirketi Murder Inc. Records’un patronu Irv Gotti’nin hazırladığı derleme albüm “Irv Gotti Presents: The Inc.”in içine Cadillac Tah ile ortak çalışması “The Pledge” ile katılan Ashanti, 2003 senesindeki Grammy’lerden “Ashanti” albümüyle “En Çağdaş R&B Albümü” ödülüne layık görüldü. Aynı sene Ja Rule ile yeniden biraraya gelerek “Mesmerize” adlı parçada çalışan başarılı müzisyen, parçanın single’ı ile Amerika listelerinde 2 numara oldu.

2003 senesinde “Chapter II” adlı 2. albümünü yayımlayan Ashanti, albümüyle bir kez daha Amerika listelerinde zirveye yerleşmeyi başardı. Albümden “Rock Wit U (Awww Baby)” ve “Rain On Me” parçaları single olarak yayımlanırken, “Rock Wit U (Awww Baby)” single’ı Amerika listelerinde 2 numara oldu. Parçaya çekilen video kliple de göz dolduran sanatçı, albüm sonrasında R. Kelly’nin turnesine dahil oldu. Seneyi “Ashanti’s Christmas” adlı noel albümüyle kapatan müzisyen, albümde noel parçalarının klasik melodilerini kullandı.

2004 senesinde 1997 senesi içerisinde kaydettiği ancak yayımlayamadığı “Can’t Stop” adlı albümünü Stomp Records etiketiyle piyasaya süren Ashanti, aynı sene VH1’ın organize ettiği ‘Divas 2004’te sahneyi Jessica Simpson, Patti LaBelle ve Gladys Knight ile paylaştı. Senenin sonunda “Concrete Rose” adlı 3. stüdyo albümünü hayranlarına sunan müzisyen, albümüyle Amerika listelerinde 7 numarada kaldı. T.I., Lloyd, Ja Rule, 7 Aurelius, Shi Shi, R. Kelly ve Lil’ Kim’in konuk müzisyen olarak katıldığı albümden “Only U”, “Don’t Let Them” ve “Don’t Leave Me Alone” parçaları single olarak piyasaya sürüldü ve “Only U” single’ı Amerika listelerinde 13 numara oldu. Albümle birlikte “Ashanti: The Making Of A Star” adlı DVD’yi de müzikseverlere ulaştıran sanatçı, DVD içerisinde oldukça kapsamlı bir materyal bulundurdu.

2005 senesinde “Collectables by Ashanti” adlı ilk derleme albümünü yayımlayan Ashanti, albüm içerisinde eski parçalarının remix versiyonlarıyla birlikte 4 tane de yeni parçasına yer verdi. Bu parçalardan “Still On It” parçasında Method Man ve Paul Wall ile birlikte çalışan müzisyen, 2006 senesinde efsanevi rapper 2Pac’in parçalarından oluşan “Pac’s Life” adlı albüme T.I. ile birlikte seslendirdiği “Pac’s Life” adlı parçayla katıldı.

Müzik kariyerinin yanısıra oyunculuk kariyerine de yönelen Ashanti, ilk kez 2002 senesinde “American Dreams” adlı drama dizisiyle ekranlara yansıdı. Şu ana kadar “Bride And Prejudice” (2004), “Coach Carter” (2005) ve “John Tucker Must Die” (2006) filmleriyle sinema perdesinde gözüken başarılı sanatçı, 2007 senesinde vizyona girecek “Resident Evil: Extinction” ve “You’re Nobody Till Somebody Kills You” filmlerinde de rol alıyor.

23 Ekim 2007 tarihinde “The Declaration” adlı 4. stüdyo albümünü yayımlamaya hazırlanan Ashanti, albümün prodüksiyonunda The Neptunes, L.T. Hutton, Jermaine Dupri, Babyface, Dr. Dre, Polow Da Don, Swizz Beatz ve Robin Thicke gibi önemli isimlerle biraraya geldi. Bu albümle ilk kez prodüktör Irv Gotti’den bağımsız çalışan sanatçı, yeni albümüyle oldukça iddialı. Albümden ilk single’ı “Switch” adlı parçasına seçen başarılı müzisyen, parçada Nelly ile çalıştı.

Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 23:52
Biyografi Konusu: Ashanti nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ashanti

Sponsorlu Bağlantılar
ASHANTI

Son düzenleyen Daisy-BT; 9 Kasım 2010 22:14 Sebep: Kırık link.
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
23 Kasım 2012       Mesaj #3
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
ashantismile1024x768
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®
hürrem sultan - avatarı
hürrem sultan
Ziyaretçi
23 Kasım 2012       Mesaj #4
hürrem sultan - avatarı
Ziyaretçi
Ashanti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Ashanti 220px Ashanti Heart Truth3crop
Şubat 2008'de çekilmiş bir fotoğrafı. Genel bilgiler Doğum adı Ashanti Shequoiya Douglas Doğum 13 Ekim 1980 (32 yaşında)
Glen Cove, New York, ABD Meslekler Şarkıcı, Söz yazarı, Yapımcı, Aktris, Dansçı, Model, Moda tasarımcısı Etkin yılları 2000-günümüze Tarzlar R&B, pop, dans-pop, pop rap Plak şirketi The Inc., Universal İlişkili hareketler Ja Rule, Nelly, Channel 7, Irv Gotti, Christian Keyes, Lloyd, Chink Santana Resmî sitesi www.AshantiThisIsMe.com

Ashanti Shequoiya Douglas veya bilinen adıyla Ashanti (d. 13 Ekim 1980), Amerikan kayıt sanatçısı, albüm yapımcısı, aktris, dansçı ve manken. 2000'lerin başında tanınmaya başlayan sanatçı, özellikle Grammy Ödülü elde etmiş olan ilk albümü Ashanti ile bilinmektedir. Albümdeki "Foolish" yüksek başarılar elde ettiği gibi, albümün kendisi de yayımlandığı Nisan 2002'deki ilk haftasında 503.000 adet sattı. Bu sayı, Soundscan'a göre, yeni çıkış yapan bir bayan sanatçı için bir rekordur. Ashanti bu rekoru Alicia Keys ve Lauryn Hill gibi önemli diğer bayan sanatçıları geride bırakarak elde etti.[1] Albümün yayımlandığı hafta, "Foolish" ve "What's Luv" adlı şarkıları da Amerikan müzik listesinde ilk iki sırada yer alarak, Ashanti'ye bu başarıyı gösteren ilk bayan sanatçı ünvanını kazandırdı. Yine aynı hafta, bir üçüncü şarkı da ilk onda yer aldığından dolayı, bir hafta içinde üç şarkısını listenin ilk on sırasına sokma başarısını gösteren ilk bayan sanatçı oldu. Aynı başarıyı sadece The Beatles göstermiştir.[2] 2008 yılı itibariyle sanatçının albümleri ve teklilerinin dünya çapındaki satış oranı yirmi üç milyonu aşmış durumdadır.[3] Sanatçı ayrıca 2000-09 yılları arasındaki on yıl içinde Alicia Keys ve Beyoncé Knowles'ın arkasından "En İyi Yeni Bayan R&B Sanatçısı" sıfatıyla anılan üçüncü bayan sanatçı oldu.[4]
Ashanti, bunun dışında Jennifer Lopez'in "I'm Real (Murder Remix)" şarkısında arka vokallerde yer aldı. Ayrıca aynı sanatçının "Ain't It Funny" (Murder Remix) adlı bir diğer şarkısının sözlerini yazıp arka vokallerini üstlendi. Her iki şarkı da Amerikan müzik listesinde bir numarada yer aldı. Öyle ki bu şarkılar, sanatçının üç şarkısını birden ilk ona soktuğu hafta ilk onda yer almaktaydı.[5] Sanatçı, bir süre sonra kendi yayın şirketi tarafından "Hip-hop ve R&B'nin prensesi" sıfatıyla tanıtılmaya başlandı.[6][7][8] Yine ilk albümü için sekiz Billboard Ödülü ve iki Amerikan Müzik Ödülü elde etti. Yine kariyerinin ilk yedi yılında ABD listelerinde on beş adet ilk kırka giren şarkı yayımladı.
Ashanti, örnek aldığı isimler arasında Mary J. Blige, Ella Fitzgerald, Yolanda Adams, the Clark Sisters ve Blue Magic gibi oluşumları göstermektedir.[9][10] Sanatçı ayrıca çoğu şarkısındaki sözleri kendi yazmıştır. Yine günümüzde Written Entertainment adını verdiği kendi dağıtım şirketinde çalışmaktadır. Ancak bunun yanında kayıtlara devam eden Ashanti, dördüncü albümü olan The Declaration'ı 3 Temmuz 2008 tarihinde yayımladı ve beşincisi üzerinde çalışmaya başladı.[11] Bunun yanında kanser araştırmalarına yardım etmek adına on dört diğer bayan sanatçıyla beraber "Just Stand Up" adlı şarkıyı söyleyerek yüz milyon doları bu alana bağışladı.[12]
Konu başlıkları


Diskografi

Ana madde: Ashanti diskografisi
Stüdyo albümleri

Diğer albümler

DVD

  • 2004: Ashanti: The Making of a Star
Filmografi

Filmler

  • Bride and Prejudice (2004)
  • The Muppets' Wizard of Oz (2005)
  • Coach Carter (2005)
  • John Tucker Must Die (2006)
  • Resident Evil: Extinction (2007)
  • You're Nobody till Somebody Kills You (2008)
  • Baller (2008)
Televizyon

  • American Dreams (2002)
  • Sabrina, the Teenage Witch (2002)
  • WrestleMania XIX performed America The Beautiful (2003)
  • The Proud Family (ses) (2003)
  • Buffy The Vampire Slayer (2003)
  • Pepsi Smash (2003)
  • Punk'd (2004)
  • Oxygen: Custom Concert (2004)
  • Las Vegas (2005)
  • All That (2005)
  • Oprah Winfrey's Legends Ball (2006)
  • 2007 World Series (Opening: 'God Bless America') (2007)
  • NFL Thanksgiving Classic CBS (Opening: 'National Anthem') (2007)
  • BET Ödülleri Nomination Special "I Wanna Thank My Mama" (Host) (2008)
Kaynakça

  1. ^ Margena A. Christian (June 9, 2008). Ashanti returns more empowered with 'The Declaration'. Accessed September 7, 2008.
  2. ^ Guinness World Records 2005: Special 50th Anniversary Edition (2005). pg. 196. UK: Guinness Publishing Ltd. ISBN 1-892051-22-2.
  3. ^ Ashanti is On Top of the World
  4. ^ Chart Watch Extra: The Top 20 New Acts Of The 2000s | Chart Watch - Yahoo! Music
  5. ^ "Billboard Chart Rewind". Billboard.com. Retrieved April 2007.
  6. ^ "Ashanti Means War". RollingStone.com. Retrieved May 15, 2007
  7. ^ Ashanti Returns With Newfound Independence - The Boombox
  8. ^ Murder Inc.s Princess of Hip Hop And RB --Ashanti-- Debuts At 1 On the Billboard Top
  9. ^ "Ashanti". Murderinc-Online.com. Retrieved March 2007.
  10. ^ "Hip-Hop Princess Lives the Dream". Clarksonintegrator.com. Retrieved November, 2007.
  11. ^ Pak, Eudie (2009-06-01). "Ashanti On Her Starring Role in The Wiz and R&B Kids These Days". The Village Voice. Erişim tarihi: 2009-06-01.
  12. ^ Female Stars Team For Cancer Charity Tune | Billboard

Dış bağlantılar

[gizle]

Ashanti
Diskografi
Stüdyo albümleri Ashanti · Chapter II · Concrete Rose · The Declaration · Braveheart

Diğer albümler 7 Series Sampler · Ashanti's Christmas · Can't Stop · Collectables by Ashanti · The Vault

Singlelar "Foolish" · "Happy" · "Baby" · "Rock wit U (Awww Baby)" · "Rain on Me" · "Only U" · "Don't Leave Me Alone" · "Don't Let Them" · "Still on It" · "Hey Baby (After the Club)" · "The Way That I Love You" · "Good Good" · "The Woman You Love"

Düet singlelar "Always on Time" · "What's Luv?" · "Wonderful · "Pac's Life" · "Put a Little Umph in It" · "Body on Me" · "Just Stand Up" · "Want It, Need It"

Filmografi Bride and Prejudice · Coach Carter · The Muppets' Wizard of Oz · John Tucker Must Die · Resident Evil: Extinct