Arama

Ben Harper

Güncelleme: 8 Eylül 2014 Gösterim: 3.816 Cevap: 2
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ben Harper, 28 Kasım 1969'da ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Los Angeles'ın 80 km doğusundaki Inland Emire'da dünyaya geldi. Aile üyeleri müzikle yakından ilgiliydi; dedesi flüt, ninesi gitar, babası davul çalıyordu. Annesi hem gitar çalıyor, hem de şarkılar seslendiriyordu. Bütün bunların sonucunda, "Son House ile "Skip James"ten "Bob Marley" ve "Bob Dylan"a gençliğinde bir çok akımdan etkilendi.

Sponsorlu Bağlantılar
Gitarı ilk eline aldığında altı yaşındaydı, on ikisinde dinleyenlerine ilk konserini veriyordu. Büyük halk müziği ve blues sanatçılarının tarzını gitarına yansıtmayı çok iyi başarabiliyor, kimi zaman da ismini yaratıcısı Herman Weissenborn'dan alan 1920'lerin ortalarında icat edilmiş dar boyunlu bir çeşit yöresel çalgı "Weissenborn" ile çalışıyordu.

1992'de Harper hem onu çok derinden etkileyecek Taj Mahal ile birlikte çalıştı, hem de blues sanatçısı Brownie McGee'nin yanında çaldı. Virgin Records etiketiyle 1994 başlarında piyasaya çıkan ilk çalışmasına övgü dolu inceleme ve eleştiriler geliyordu. LA Times şöyle yazıyordu: "Artık bunun gibi albümler yapmıyorlar... Halk blues ezgilerinin çekiciliği, duygularının derinliği, nota bilgisi ile daha da güç kazanmış...".

Martin Luther ve Rodney King'e onların siyahi mücadelesi ile doğrudan bağları bulunan "Like A King" albümünün taşra kokan tarzı en etkileyici olandı. Daha sonra ünlü film yıldızı Morgan Freeman ile, Harriet Tubman'in yaşamöyküsü niteliğindeki bir çocuk filmi "Follow The Drinking Gourd"da rol aldı, Freeeman'ın seslendireceği parçalar yaptı. Kendisini dışavurmanın ve özgürlüğün yollarını aradığı ikinci albümü "Fight For Your Mind"deki "By My Side" ile de onun kendi duygusal bakış açısıyla ne denli derin şarkılar yazmaya yeteneği olduğunu kanıtlıyordu.

Hem "The Will To Live" hem de "Burn To Shine" çalışmalarında daha sert, sivriltilmiş Harper'in çok beğenilen parçalarını yeni ve alışılmadık bir çerçeveye sokan bir tarz geldi. Ülkesi dışında henüz çok fazla tanınmamış, olması gerektiği yere gelememiş, çok sesli rock müziğin geleceğinin emin ellerde olduğunun bir kanıtı olan Ben Harper'ın genç yaşında yakaladığı olgunluk ve deneyim ile hakettiği başarılara yenilerini ekleyememesi için hiç bir neden yok.

Diskografi
  • 2001 - Live From Mars
  • 2000 - Ben Harper (Toplama)
  • 1999 - Burn To Shine
  • 1998 -The Will To Live
  • 1995 - Fight For Your Mind
  • 1994 - Welcome To The Cruel World

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 27 Mayıs 2009 17:21
Biyografi Konusu: Ben Harper nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
6 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Ben Harper 3

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
8 Eylül 2014       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ben Harper
Karnaval.com

Welcome to the Cruel World albümü ile tanınan, Amerikalı müzisyen

Gerçek Adı: Ben Harper
Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD
Doğum Tarihi: 28 Ekim 1969

Hakkında:
- Gençliğinde arkadaşı gitarist Tom Freund ile birlikte (Pleasure and Pain) isimli Gramophone record|LP albümünü çıkarmıştır.
- Bu albüm denemesinden sonra, Harper Virgin Records ile bir kayıt anlaşması yapmış ve böylece Welcome to the Cruel World (1994) adlı albümü ortaya çıkmıştır.
- 1999 yılında Santa Barbara Bowl'da, Harper o zamana dek tanınmayan ve henüz kayıt yapmamış olan Jack Johnson ile tanışmıştır. Harper Johnson'ın 12 adet demo parçasının olduğu kaseti yapımcısı olan J.P. Plunier'a iletmiştir ve böylece Johnson da ilk albümünü çıkarmıştır.

İlk Albüm: Welcome to the Cruel World
🌘 🚀

Benzer Konular

8 Eylül 2014 / ThinkerBeLL Anime Sanatı
17 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
8 Haziran 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
28 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat ww