Arama

Janet Jackson

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 25.606 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ünlü bir ailenin en yetenekli kız çocuğu Janet Jackson, yüzyılın en başarılı ve en çok kazanan kadın pop şarkıcılarından. Geçtiğimiz günlerde radyolarda yayımlanmaya başlayan All For You adlı parçası, daha single olarak piyasaya sürülmeden, ABD radyolarının en fazla istek alan şarkısı ünvanını aldı. Janet Jackson, Virgin Plakçılık ile yaptığı kontratla, dünyanın en çok kazanan kadın pop yıldızlarından biri olmuştu.

Sponsorlu Bağlantılar
Şarkıları kadar klipleri, seksi dansları ve film çalışmalarıyla da dikkat çeken Janet Jackson, sanat hayatına çok genç yaşta atılmış. Bu durumun pek çok zorluğu olduğunu sık sık belirten Janet, pop müziğin en başarılı erkek şarkıcılarından biri sayılan ağabeyisi Michael Jackson ile sık sık kıyaslanıyor. Müzik kariyerine pek çok önyargı ve kıyaslama ile başlayan Janet, sonunda istediği yere gelmiş gibi görünüyor. Ablası LaToya Jackson’ın aksine, özel hayatını pek deşifre etmek istemeyen Janet, kariyeri üzerine yoğunlaşmış durumda.

Janet müzikteki yeteneği çok iyi bilinen Jackson ailesinin dokuzuncu ve son çocuğu. 16 Mayıs 1966’da doğdu. İlk kez 7 yaşındayken kardeşleriyle birlikte sahneye çıktı. 10 yaşında Good Times adlı TV dizisinde evlat edinilmiş Penny adlı bir çocuğu canlandırdı. Ardından Diffirent Strokes ve Fame gibi çok ilgi gören yapımlarda rol aldı. Ağabeyleri müzikle uğraşırken, o kamera karşısında olmayı tercih ediyordu. Babasının iknasıyla müziğe yöneldi. O günlerde ağabeyi Michael Jackson müzik dünyasında tek başına yükselmeye başlamıştı.

Janet’ın ilk albümü1982 yılında, A&M Records’dan çıktı. Soyadı sayesinde, albümü ilgi gördü ve çok sattı. Ama müzik eleştirmenleri bu albüme iyi notlar vermediler. İki sene sonra çıkan ikinci albümü Dream Street de ilki gibi pek başarılı olamadı. Janet 1984 yılında müzik dünyasından bir isimle, DeBarge ile birlikte olarak ailesi ile arasını açtı. Bir yıldan az bir sürede biten bu birliktelik Janet’in ailesinden bağımsız olmasını sağladı. Bu süre zarfında imaj çalışmaları yaptı ve kendini değiştirmeye çalıştı. Daha hareketli ve daha seksi bir imaja büründü.

1985 yılında Jimmy Jam ve Terry Lewis ile Control adlı albümün prodüksüyonu için anlaştı. 1986 yılında çıkan albüm Janet’e başarıyı getirdi. 4 milyon satan albümden "When I Think of You" gibi liste başı şarkılar çıktı. Albüm hemen her yerden övgü alıyor, pop dinleyicileri Janet’i övgü mektuplarına boğuyordu. Artık ağabeyi Micheal’ın gölgesinden kurtulmuştu. Koreografisini Paula Abdul’un gerçekleştirdiği videolarla seksi imajını ve dansçı yönünü öne çıkardı. 1987 yılında menajerlik görevini babasının elinden aldı. Daha bağımsız olmak, soyadının getirdiği baskılardan kurtulmak istiyordu. Bir sonraki albüm Rhythm Nation 1814 daha da başarılı oldu. "Miss You Much," "Escapade," ve "Black Cat." gibi bir çok hit bu albümde yer alıyordu. Albümün tanıtımı için büyük bir turne düzenlendi. Janet, sahnede de çok iyiydi. Konserlerdeki performansı onu müzik basınının manşetlerine çıkardı.

Janet, artık çok kazanan ve kendini kanıtlamış bir pop yıldızıydı. Virgin Records Janet’la 30 milyon doların üstünde bir rakamla anlaştı. 1993 yılında ilk filmi olan Poetic Justice’de rapçi Tupak Shakur ‘un karşısında kadın kahramanı canlandırdı. Bu rolüyle bazı övgüler de aldı. Zaten ilk gözağrısı kameraları, sinemayı çok sevdiğini sık sık dile getiriyordu. Aynı yıl Virgin’den çıkan Janet adlı albümü pop ve R&B listelerinde üst sıralarda yer aldı. "If" ve"That's the Way Love Goes" adlı parçalar hitler arasındaydı. Janet yine muhteşem bir dünya turuna çıktı ve sahnede göz kamaştırdı. Ağabeyi Michael Jackson’la yaptığı Scream düeti Grammy ödülüne layık görüldü.

1996 yılında iki yeni single’ı da içeren Design of a Decade adlı toplama albümünü çıkardı. Daha erişkin bir müziksel çizgiye oturduğunu gösteren son albümü The Velvet Rope 1997’de piyasaya çıktı Ailesinin dışında kendi yolunu çizmeyi başaran Janet sonunda bir süperstar olduğunu kanıtladı. Merakla beklenen yeni albümünün de şimdiden başarısı kesinleşmiş gibi. Janet Jackson, önümüzdeki günlerde en çok konuşulan şarkıcılardan biri olacak. Sinema konusundaki yeni projeleri de merak konusu.
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 00:52
Biyografi Konusu: Janet Jackson nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
janet jackson wallpapers 5

Sponsorlu Bağlantılar
ManantiaL - avatarı
ManantiaL
Ziyaretçi
4 Ağustos 2007       Mesaj #3
ManantiaL - avatarı
Ziyaretçi

Janet Jackson


Jackson kardeşlerin en genci 1966 doğumlu Janet Damita Jo Jackson, kardeşlerinin grubu Jackson 5’ın başarısının ardından ailesiyle birlikte Kalifornya’ya taşındı. 1974 yılında Las Vegas’da kardeşleriyle birlikte katıldığı bir konserde yıldızlaşan Jackson, 1976 yılında CBS televizyonunun hazırladığı “The Jacksons” adlı şova katılmaya başladı. 9 yaşındayken ilk bestelerini yazmaya başlayan Janet Jackson’ın ilk şarkısı 1978 yılında kardeşi Randy ile beraber düet yaptığı “Love Songs For The Kids” oldu. 1981 senesinde ablası LaToya Jackson’ın solo albümü “My Special Love”da “Camp Kuchi Kaiai” parçasında yer alan Janet Jackson, 1982 senesinde ilk albümü “Janet Jackson”ı piyasaya çıkardı.

“Janet Jackson” albümüne gelen pozitif eleştirilerden sonra 2. albümü “Dream Street”i 1984 senesinde çıkartan Janet Jackson, albümden çıkan single “Don’t Start Another Chance” ile R&B/Hip-Hop listelerinde 7 numara olmayı başardı. İlk video klibini albümdeki “Dream Street”e çeken Jackson, aynı sene Motown Records’dan James DeBarge ile evlenmeye karar verdi. 1985 senesinde bu evlilikten DeBarge’ın uyuşturucu bağımlılığı yüzünden vazgeçen sanatçı, aynı zamanda ‘Jackson’ soyadının getirdiği ağır bir yükü kaldırmak zorundaydı.

19 yaşındayken çıkardığı 2 albümle başarı elde eden Janet Jackson, esas başarısını 1986 yılında çıkardığı “Control” albümüyle yakaladı. Beş hafta boyunca Amerika listelerinde 1 numarada kalan albüm, Janet Jackson’a 5 kez platin plak kazandırırken, albümden çıkan single “When I Think Of You” sanatçının ilk 1 numaralı single’ı oldu. Aynı sene babası ve aynı sırada menajeri olan Joseph Jackson’ı kovan Jackson, bu albümde ilk iki albümünde yaşadığı duygusal olayları hayranlarıyla paylaştı.

1989 yılında 4. albümü “Rhythm Nation 1814” albümünde, “Control” albümünde de birlikte çalıştığı tecrübeli prodüktörler Terry Lewis ve Jimmy Jam ile çalışan Janet Jackson, albümde ‘New Jack Swing’ adındaki müzik türünü kullandı. “Rhythm Nation 1814”, Amerika listelerinde 1 numara olurken, albümden çıkan single’lar “Miss You Much”, “Escapade”, “Black Cat” ve “Love Will Never Do (Without You)”, listelerde zirveye oturmayı başardılar. Bu albümle ilk Grammy’sini kazanan Janet Jackson, aynı zamanda birçok ödüle bu albümle sahip oldu.

1992 senesinde Virgin Records ile anlaşan Janet Jackson, 1993 senesinde “Janet.” adlı 5. albümünü piyasaya sürdü. 22 ülkede 1 numara olmayı başaran “Janet.” albümüyle 1994 Grammy’lerinden “That’s The Way Love Goes” parçasıyla “En İyi R&B Parçası” ödülünü de kazanan Janet Jackson, 1993 Kasım ayında “Janet. Tour” turnesine çıkarak 12 ay boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde konserler vererek 1995 senesinde turnesini bitirdi. Ekim 1995’de ilk derleme albümü “Design Of A Decade 1986/1996”de iki yeni parçaya yer veren Jackson, bu albümle iki kez platin plak kazandı.

1997 senesinde “The Velvet Rope” isimli albümünü çıkartan Janet Jackson, bu albümle müziğinden çok albüm için verdiği pozlarla dikkat çekti. Albümde ‘seks’ ile ilgili birçok konuyu sözlerine yansıtan Jackson, bu albümle Amerika listelerinde yine 1 numara olmayı başardı. Albümden çıkan single’lardan “I Get Lonely” listelerde 3 numara olurken, sanatçı 1998 senesinde içinde Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’yı da kapsayan “The Velvet Rope Tour” turnesine çıktı. Turne sonunda Elton John, Busta Ryhmes, Shaggy ve Blackstreet ile birlikte düetlere katılan Jackson, 2001 senesinde Amerikan Müzik Ödülleri’nce “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

2001 senesinde 7. albümü “All For You” ile hayranlarının karşısına çıkan Janet Jackson, Amerika listelerinde 1 numaraya oturdu. Albüm ilk haftada 605,000’lik bir satış elde ederek sanatçıya 3 kez platin plak kazandırdı. Albümden çıkan single “All For You” 7 hafta boyunca Amerika listelerinde 1 numaraya yerleşirken, parça Grammy’lerden yılın sonunda ödülle döndü.

2002 senesinde Missy Elliot, P.Diddy ve Carly Simon ile düeti “Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You)” single’ı ile Amerika single listelerinde 13 numara olan Janet Jackson, 2004 senesinde yeni albümünü piyasaya sürdü.

2004 senesinde çıkan 8. albüm “Damita Jo” ile Amerika listelerinde 2 numara olan Janet Jackson, ilk haftada 400,000’lik bir satış elde ederek platin plak kazandı. Albümde kendiyle ilgili farklı portreleri sunduğunu dile getiren Jackson, albümden çıkan single “I Want You” ile “En iyi Bayan R&B Performansı” adaylığına gösterildi.





20 Y.O. (2006)

1 - Intro 20
2 - So Excited - (with Khia)
3 - Show Me
4 - Get It Out Me
5 - Do It 2 Me
6 - This Body
7 - 20 Part 2 (Interlude)
8 - Daybreak
9 - Call On Me - (with Nelly)
10 - 20 Part 4 (Interlude)
11 - Take Care
12 - Love 2 Love
13 - 20 Part 5



Damita Jo (2004)

1 - Looking For Love
2 - Damita Jo
3 - Sexhibition
4 - Strawberry Bounce
5 - My Baby - (featuring Kanye West)
6 - Islands, The
7 - Spending Time With You
8 - Magic Hour
9 - Island Life
10 - All Nite (Don't Stop)
11 - R&B Junkie
12 - I Want You
13 - Like You Don't Love Me
14 - Thinkin' 'Bout My Ex
15 - Warmth
16 - Moist
17 - It All Comes Down To Love
18 - Truly
19 - One, The
20 - SloLove
21 - Country
22 - Just A Little While



All For You (2001)

1 - Intro
2 - You Ain't Right
3 - All For You
4 - 2wayforyou (Interlude)
5 - Come On Get Up
6 - When We Oooo
7 - China Love
8 - Love Scene (Ooh Baby)
9 - Lame (Interlude)
10 - Trust A Try
11 - Clouds (Interlude)
12 - Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You) - (with Carly Simon)
13 - Truth
14 - Theory (Interlude)
15 - Someone To Call My Lover
16 - Feels So Right
17 - Doesn't Really Matter
18 - Better Days
19 - Outro
20 - Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You) - (Original Flyte Tyme remix, with Carly Sim...
21 - Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You) - (P. Diddy remix, with Carly Simon/Missy El...



Velvet Rope (1997)

1 - Interlude-Twisted Elegance
2 - Velvet Rope - (featuring Vanessa-Mae)
3 - You
4 - Got 'Til It's Gone - (featuring Q-Tip/Joni Mitchell)
5 - Interlude-Speaker Phone
6 - My Need
7 - Interlude-Fasten Your Seatbelts
8 - Go Deep
9 - Free Xone
10 - Interlude-Memory
11 - Together Again
12 - Interlude-Online
13 - Empty
14 - Interlude-Full
15 - What About
16 - Every Time
17 - Tonight's The Night
18 - I Get Lonely
19 - Rope Burn
20 - Anything
21 - Interlude-Sad
22 - Special



Design Of A Decade 1986/1996 (1995)

1 - Runaway - ('95)
2 - Runaway - ('95)
3 - Nasty
4 - When I Think Of You
5 - Escapade
6 - Miss You Much
7 - Love Will Never Do (Without You)
8 - Alright
9 - Control
10 - Pleasure Principle, The
11 - Black Cat
12 - Rhythm Nation
13 - That's The Way Love Goes
14 - Come Back To Me
15 - Let's Wait Awhile
16 - Twenty Foreplay - ('95)



Janet (1993)

1 - Morning
2 - That's The Way Love Goes
3 - You Know...
4 - You Want This
5 - Be A Good Boy...
6 - If
7 - Back
8 - This Time - (with Kathleen Battle)
9 - Go On Miss Janet
10 - Throb
11 - What'll I Do
12 - Lounge, The
13 - Funky Big Band
14 - Racism
15 - New Agenda - (with Chuck D)
16 - Love Pt. 2
17 - Because Of Love
18 - Wind
19 - Again
20 - Another Lover
21 - Where Are You Now
22 - Hold On Baby
23 - Body That Loves You, The
24 - Rain
25 - Any Time, Any Place
26 - Are You Still Up
27 - Sweet Dreams



Rhythm Nation 1814 (1989)

1 - Interlude: Pledge
2 - Rhythm Nation
3 - Interlude: T. V.
4 - State Of The World
5 - Interlude: Race
6 - Knowledge, The
7 - Interlude: Let's Dance
8 - Miss You Much
9 - Interlude: Come Back
10 - Love Will Never Do (Without You)
11 - Livin' In A World (They Didn't Make)
12 - Alright
13 - Interlude: Hey Baby
14 - Escapade
15 - Interlude: No Acid
16 - Black Cat
17 - Lonely
18 - Come Back To Me
19 - Someday Is Tonight
20 - Interlude: Livin,...In Complete Oneness



Control (1986)

1 - Control
2 - Nasty
3 - What Have You Done For Me Lately
4 - You Can Be Mine
5 - Pleasure Principle, The
6 - When I Think Of You
7 - He Doesn't Know I'm Alive
8 - Let's Wait Awhile
9 - Funny How Time Flies (When You're Having Fun)
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 00:53
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
1 Şubat 2008       Mesaj #4
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Janet Jackson
Janet Jackson
Michael Jackson'un kız kardeşi olan Amerikalı şarkıcı. Mayıs'ın 16'sı, 1966'da Gary, Indiana'da doğdu. Tam adı, Janet Damita Jo Jackson'dur. Michael Jackson ile çektiği Scream adlı bir klip de bulunmaktadır. Bu klip video ödülü almıştır.

Albümleri
  • Janet Jackson (1982)
  • Dream Street (1984)
  • Control (1986)
  • Control: The Remixes (1987)
  • Janet Jackson's Rhythm Nation 1814 (1989)
  • janet. (1993)
  • Janet. Remixed (1995)
  • Design of a Decade 1986/1996 (1995)
  • The Velvet Rope (1997)
  • All For You (2001)
  • Damita Jo (2004)
  • 20 Y.O. (2006)

Filmografi
  • "Good Times" - Millicent 'Penny' Gordon/Woods (1977-1979)
  • "A New Kind of Family" - JoJo Ashton (1979-1980)
  • "Diff'rent Strokes" - Charlene Duprey (1980-84; ten episodes)
  • "Fame" (1984-85) - Cleo Hewitt
  • "Poetic Justice" (1993) - Justice
  • "Nutty Professor II: The Klumps" (2000) - Professor Denise Gaines
Gerçekçi ol imkansızı iste...
sanar - avatarı
sanar
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009       Mesaj #5
sanar - avatarı
Kayıtlı Üye
janet jackson 6

celebkids22 jjackson1

Janet Jackson Again 151909

fcd53c95
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Mart 2016 / Jumong Bilim tr
15 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
25 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
9 Aralık 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
5 Nisan 2013 / Jumong Taslak Konular