Arama

Usher Raymond

Güncelleme: 29 Ağustos 2014 Gösterim: 16.534 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Amerikalı müzisyen, şarkıcı. Gerçek adı Usher Raymond'dır. Yeteneğiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Usher kısa zamanda R&B türünün en gözde sanatçıları arasına girdi. Grammy ve MTV ödüllerine doymayan ve Yeah! adlı single'ıyla tüm dünyanın tanıdığı bir isim olan Usher, oyuncu olarak da başarılı performanslar sergilemiş ve birçok filmle birlikte ünlü Broadway müzikali “Chicago”da da sahne almıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
14 Ekim 1978'deDallas, Texas, Amerika'da dünyaya geldi. Jonetta Patton ve Usher Terry Raymond III'ın oğluydu. Chattanooga, Tennessee'de geçen çocukluk yılları sırasında ailesiyle gerçekleştirdiği kilise ziyaretlerinde Gospel korosuna katılıyordu ve müzik konusundaki yetenekleri ilk kez bu şekilde keşfedilmişti. Bu dönemde yerel yetenek showlarına çıkmaya başlayan Usher, övgüyle karşılanıyordu. Ailesi onun daha iyi fırsatlarla karşılaşması için taşınma kararı aldı ve Raymondlar bu sebepten kısa bir süre sonra Atlanta, Georgia'ya yerleştiler. Usher burada North Springs Charter School of Arts and Sciences'a kaydoldu ve bir yetenek yarışmasına katıldı. Prodüktör LA Reid'in onu keşfetmesi uzun sürmeyecekti ve bunun sonucunda plak şirketi LaFace için seçmelere girme şansı kazandı. Ardından LaFace ile anlaşmaya varan genç yetenek ilk kontratını imzalayarak müzik dünyasına merhaba dedi. 1994'te tanıtım albümü “Usher” yayınlandı. Albümden çıkan ilk single Think of You oldukça başarılı oldu ve sanatçıya altın plak kazandırdı. Bu başarılı başlangıcı 1995’te Coca Cola için kaydettiği jingle'la sürdüren Usher, kısa bir süre sonra da Monica ile “Let’s Straighten It Out” şarkısında düet yaptı.
1997 yılında liseden mezuniyetinin hemen ardından 2. albümü “My Way”i hayranlarıyla buluşturdu. Albümde yer alan 9 şarkının altısında söz yazarı olarak kendisi vardı ve ilk single "You Make Me Wanna”, Usher’ı R&B’nin en gözde sanatçılarından biri yaptı. 11 hafta boyunca bir numarada kalan şarkı, ardından çıkan single'lar “Nice&Slow” ve “My Way”le birlikte albüme platin plak ödülü kazandırdı. Usher bir süre sonra Hollywood'dan da teklifler almaya başlamıştı ve 1998’de “The Faculty” isimli korku filminde rol aldı. 1999 yılındaysa “Light It Up” isimli film için yeniden kamera önüne geçti.
Verdiği konserlere ilgi büyüktü ve bu sebepten 1999’da “Live” isimli konser albümünü hayranlarıyla buluşturdu. Usher, 2001 yılının sonunda 3. stüdyo albümü “8701”i yayınladı ve Amerika listelerinde 4 numaraya yerleşen bu çalışmasıyla müzik eleştirmenlerinin gözdesi oldu. Listelerde gösterdiği başarıyı 2001 Grammy’lerinde aldığı “En İyi Erkek R&B Vokal Performansı” ödülüyle pekiştiren müzisyen, 2002'de yine aynı döülü “U Don’t Have To Call” adlı şarkısıyla kazandı.
2004 yılı “Confessions” adlı 4. albümünün yılı oldu. Zira albümden çıkan ilk single “Yeah!” ile altı hafta boyunca listelerde 1 numarada kalma başarısı gösterdi ve bu single'la Usher adını dünya üzerindeki herkes duymuş oldu. MTV Video Müzik Ödülleri’nden “En İyi Erkek Sanatçı” ve “En İyi Albüm” ödülünü kazanan Usher, 2005 yılındaysa “En Çağdaş R&B Albümü”, “En İyi Rap/R&B Düeti”, "En İyi R&B Grup Vokal Performansı” (My Boo) ödüllerini topladı.
Aynı yıl “In The Mix” ismindeki komedi filminde izleyici karşısına çıkan sanatçı, 2006'daysa ünlü Broadway müzikali “Chicago”da sahne aldı.
The Neptunes, Jermaine Dupri, Jimmy Jam ve Terry Lewis gibi önemli isimlerle birlikte çalıştığı yeni albümünün çıkış tarihini 2008 olarak açıklayan müzisyen, Young Jeezy ile ortak hazırladığı ilk single çalışması "Love in This Club"'ı 26 Şubat tarihinde yayınladı. Single, Billboard listesinde 1 numaraya kadar yükseldi.
Biyografi Konusu: Usher Raymond nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
25 Mart 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Usher Raymond
usher pose 5000185

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
15 Temmuz 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
usher 1
Son düzenleyen KisukE UraharA; 16 Temmuz 2008 18:03 Sebep: Sayfa Düzeni
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #4
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
zstnb5
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
11 Ağustos 2010       Mesaj #5
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Usher GL 28jun10 pa 50sexiest 592x888
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
My one regret in life is that I am not someone else.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Haziran 2012       Mesaj #6
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
🌘 🚀
taklım - avatarı
taklım
Ziyaretçi
2 Haziran 2012       Mesaj #7
taklım - avatarı
Ziyaretçi
1994 yılında tanıtım albümü olan Usher ile müzik dünyasıyla tanıştı. Bu albümüyle çok iyi satış grafiği elde edemese de dikkatleri üzerine çeken Usher 1997'de, liseden mezun olduktan sonra, ikinci albümü "My Way"i yayınlandı. Albüm 10 milyon satarak büyük bir başarı sağlar. Dansı ve sesiyle bir anda ilgi odağı olan Usher 2001'de 8701 adlı albümü yayınladı.Bu albümle iyi bir satış grafiği elde etti. 2004'ün Mart ayında Confessions albümü yayınladı. Albüm ilk hafta 1.1 milyon satarak büyük bir rekor kırdı. Albüm Amerikan listeleriyle beraber neredeyse tüm listelere 1 numaradan giriş yaptı.
Bu albümle yalnızca Amerika'da 10 milyon satarak Elmas Sertifikası aldı ve tüm dünyada 20 milyon sattı. "Burn", "My Boo" ve "Yeah" şarkılarıyla haftalarca 1 numarada kalan şarkıcı 2004 yılının En İyi Single Tirajını elde ederek bir rekor daha kırdı. Confessions ile tam on haftadır Billboard albüm listesinin zirvesini kimselere kaptırmayan Usher, The Beatles ve Bee Gees'ten sonra aynı anda üç single ile Billboard single listesinin ilk 10'unda yer alan ilk isim oldu. R&B şarkıcısı Usher'ın "Confessions"ı,Amerikan tarihinde ABD'de yayımlandığı hafta 2 milyondan fazla satan ikinci albüm oldu.
Albümden çıkan "Burn" adlı single ile de uzun süre Billboard listesinin zirvesinde kalan Usher, "Yeah!",şarkısı ile de tam 12 hafta boyunca 1 numarada kaldı. Üçüncü single "Confessions Part II" da dokuzuncu sırada yerini aldı. Bu başarıyı ilk kez 1964'te "I Want to Hold Your Hand", "Can't Buy Me Love" ve "She Loves You" single'ları ile The Beatles yakalamıştı. Bee Gees de 1978'de aynı başarıyı tekrarlamıştı. "Confessions Part II", birinci sıraya yükselirse Usher, The Beatles'tan sonra art arda üç single'ı Billboard single listesinde zirve yüzü gören ilk isim olarak bir başka rekoru da yenileyecekti.Nitekim öylede oldu ve albüm Billboard'da 1 numaraya yükseldi ve 2004 yılı Usher'ın rekorlarıyla kapandı.O sene yapılan ankette en yakın rakibi Justin Timberlake'i büyük bir farkla geride bırakarak 2000'li yılların En Çok Rekora sahip R&B yıldızı oldu. Usher şimdilerde beşinci stüdyo albümü "Here I Stand"i de piyasaya sürmüştür.Albüm ve single yine Billboard'da 1 numaraya yükselmiştir.2008 yılında Tameka Foster ile dünya evine girmiş ve 2 tane çocukları vardır.

Usher GL 28jun10 pa 50sexiest 592x888
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2014       Mesaj #8
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Usher
MsXLabs.org

photo 68 2 zpsd3cc8d58

Usher Raymond ya da bilinen sahne adıyla Usher Amerikalı, Grammy ödüllü R&B müzik sanatçısı, müzisyen, söz yazarı, dansçı ve aktör.

Gerçek Adı: Usher Raymond
Doğum Yeri: Tennessee, ABD
Doğum Tarihi: 14 Ekim 1978

Hakkında:
- 1994 yılında kendi adıyla yayınladığı ilk albümüyle profesyonel müzik kariyerine adım attı.
- İkinci albümü olan "My Way" 1997 yılında piyasaya çıktı ve albüm on milyonluk satış rakamıyla büyük bir başarı elde etti.
- 2004 yılında yayınladığı "Confessions" albümüyle yalnızca Amerika'da on milyon satarak "elmas sertifikası" aldı.
- "Burn", "My Boo" ve "Yeah" şarkılarıyla haftalarca bir numarada kalan şarkıcı, 2004 yılının en iyi single tirajını elde ederek bir rekor daha kırdı.
- Albümleri ve sahne performansıyla Grammy de dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu.
- "The Faculty", "She's All That", "Light It Up", "Geppetto", "Texas Rangers", "All That", "In the Mix", "Killers", "Hands of Stone" filmlerinde rol aldı.
- Billboard Hot 100 tarihinin en başarılı 16. sanatçısı ve 21. yüzyılın en başarılı 2. sanatçısı olarak kabul edildi.

İlk Albüm: Usher
İlk Single: Call Me a Mack


Karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

9 Nisan 2016 / Misafir Felsefe ww
14 Kasım 2006 / KisukE UraharA Edebiyat ww
15 Aralık 2015 / Jumong Spor ww
11 Haziran 2012 / Mira Siyaset ww
19 Temmuz 2012 / Mira Edebiyat ww