Arama

Craig David

Güncelleme: 22 Ekim 2015 Gösterim: 5.770 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Nisan 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Craig David


Sponsorlu Bağlantılar
Craig David, 1981 Hampshire, İngiltere doğumlu bir r&b şarkıcısı. Babası afrika kökenli olan Craig’in annesiyse bir İngiliz. Çocukluğu basçı olan babasının grubunu izleyerek geçirmiş. Yerel bir radyo istasyonunda kendi remix’lerini çalan Craig David, bir süre sonra klüplerde çalmaya başladı ve bu sırada Artful Dodger grubunun beyni Mark Hill’le tanıştı. Mark Hill’in şarkılarına vokal ve düzenleme yaptı. İkili Capital Radyo’da birlikte bir program sunmaya başladı.
2000 yılında ilk hit şarkısı “Fill Me In”i yazdı ve henüz 19 yaşındayken hem İngiltere, hem Amerika listelerinde bir numaraya ulaştı. Wildstar Plak Şirketi ve Atlantik Records’la anlaştı ve ilk albümü “Born To Do It”, 2001 yılında piyasaya sürüldü. “Re-rewind”, “7 Days” ve “Walking Away” gibi şarkılar sayesinde, albüm dünya çapında 3.5 milyon sattı.
2002 yılında ikinci albümü “Slicker Than Your Average” piyasaya sürüldü ve beğeniyle karşılandı. “What’s Your Flava?” adlı single, o yılın en sevilen şarkılarından biri oldu. Albümde yer alan ‘Rise & Fall’ şarkısı, Sting’in ‘Shape Of My Heart’ parçasından bir sample içeriyordu ve şarkıda David’e Sting eşlik etmekteydi. Bu dönemde David’in plak şirketi iflas etti ve o da Warner Music’le bir anlaşma imzaladı.
2005 yılının Ağustos’unda ‘The Story Goes...’ adlı son albümü yayınlandı. Albümün ikinci single’ı “Don’t Love You No More (I’m Sorry)”, İngiltere listelerinde 15 hafta kaldı. Craig David, 25 yaşında olmasına rağmen 20 milyonu aşan satış rakamıyla, Avrupa’da en büyük ticari başarıyı kazanmış olan R&B şarkıcısı haline geldi.
Craig son olarak 2007'nin Ekim ayında çıkarttığı ve "Trust Me" ismini taşıyan dördüncü albümüyle İngiltere albüm listelerine başarılı bir giriş yaptı.

craigpromo

Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 17:09
Biyografi Konusu: Craig David nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
27 Aralık 2014       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
1990'lı yılların sonunda müzik dünyasına giriş yapan İngiliz söz yazarı ve şarkıcı.

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçek Adı: Craig Ashley David
Doğum Yeri: Southampton, İngiltere
Doğum Tarihi: 5 Mayıs 1981

Hakkında:
-Kariyerindeki ilk önemli adım bir İngiliz R&B grubu olan Damage’in Eric Clapton’ın Wonderful Tonight adlı şarkısının yorumuna katkıda bulunması oldu. Daha sonra The Artful Dodger adlı gruba vokal yapmaya başladı.
- İngiliz şarkıcı Craig David dünya çapında yaklaşık 13 milyonluk bir albüm satışı elde etmiştir.

İlk Albüm: Born to Do It
İlk Single: Rewind

Karnaval.com

🌘 🚀

Benzer Konular

11 Ağustos 2010 / careless_WhispeR Sinema ww
24 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
6 Ağustos 2014 / mhmmdcngz Spor ww
30 Ağustos 2015 / nötrino Sanat ww
6 Ağustos 2014 / mhmmdcngz Müzik ww