Arama

Bow Wow

Güncelleme: 8 Temmuz 2011 Gösterim: 6.067 Cevap: 3
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Mayıs 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Bow Wow


Sponsorlu Bağlantılar
1987 Ohio doğumlu Shad Gregory Moss, müzik yaşantısına beş yaşındayken ‘Kid Gangsta’ ismini kullanarak başladı. 1993 senesinde Snoop Dogg ile aynı sahneyi paylaşan Moss, bu performansından sonra ‘Lil’ Bow Wow’ ismini kullanmaya başladı. Snoop Dogg’dan önce sahneye çıkarak tecrübesini arttıran Lil Bow Wow, aynı zamanda Snoop Dogg’ın 1993 tarihli ‘Doggystyle” albümünde konuk müzisyen olarak yer aldı.

1998 senesinde prodüktör Jermaine Dupri ile tanışan Lil’ Bow Wow, 2000 senesinde “Beware Of Dog” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Albümden yayınlanan single “Bounce With Me” Amerika Rap listelerinde 1 numara olurken, albüm Amerika listelerinde 8 numaradaydı. Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘listelerde 1 numara olan en genç rapçi’ ünvanıyla yer alan Lil’ Bow Wow, bu albüm sonrası ismindeki ‘Lil’ ekini kullanmama kararı aldı.

2001 senesinde “Doggy Bag” adlı 2. albümünü çıkartan Bow Wow, bir önceki albümünde olduğu gibi bu albümde de So So Def Recordings ve prodüktör Jermaine Dupri ile birlikte çalıştı. Albüm Amerika listelerinde 11 numara olurken, albümden iki tane single yayınlandı; “Thank You” ve “Take Ya Home”.

2002 senesinde “Like Me” adlı filmle aktörlüğe soyunan Bow Wow, Columbia Records ile anlaşarak 2003 senesinde “Unleashed” adlı 3. stüdyo albümünü sevenlerine ulaştırdı. Albüm, Amerika listelerinde 3 numara olurken, albümden iki tane de single piyasaya sürüldü; “Let’s Get Down” ve “My Baby”.

2004 senesinde JoJo ile birlikte “Baby It’s You” adlı single’ı yayınlayan Bow Wow, aynı sene “Johnson Family Vacation” adlı filmde rol aldı. 2005 senesinde “Wanted” adlı 4. albümünü çıkartan genç rapçi, bu albümde yeniden prodüktör Jermaine Dupri ile işbirliğine girdi. Albüm, Amerika listelerinde 3 numara olurken, satışlarıyla sanatçıya ilk platin plağını kazandırdı. “Wanted” albümünden çıkan ilk single “Let Me Hold You”da Omarion ile düet yapan Bow Wow, bu single ile listelerde 4 numara olmayı başardı. Albümden çıkan bir diğer single “Like You”da Ciara ile birlikte çalışan sanatçı, bu single ile de listelerde 3 numaradaydı.

2006 senesinde Miss Nana’nın “I Got The Hood, Volume 1” adlı albümünde konuk müzisyen olarak yer alan Bow Wow, aynı sene “The Fast And Furious: Tokyo Drift” adlı büyük bütçeli Hollywood filminde önemli bir role soyundu. Three 6 Mafia adlı rap grubunun “Most Known Unknown” albümündeki “Side 2 Side” adlı parçasına konuk müzisyen olarak katılan genç rapçi, aynı senenin Ekim ayında “Shortie Like Me” adlı single’ı piyasaya sürdü.

19 Aralık 2006 tarihinde “The Price Of Fame” adlı 5. albümünü hayranlarına ulaştıracak olan Bow Wow, bu albümden çıkan ilk single “Shortie Like Me” ile Amerika listelerinde 10 numaraya yerleşti. Bu parçada Chris Brown ile düet yapan sanatçı, albüme ayrıca Lil Wayne, Young Hot Rod, T-Pain, Pimp C, Short Dawg, R. Kelly, Johnta Austin ve Lil Scrappy gibi sanatçıları konuk müzisyen olarak davet etti.
“Price Of Fame” albümünün son albümü olacağına dair açıklamalar yapan Bow Wow, 2007 senesinde vizyona girecek “Mr. Prez” adlı filmle bir kez daha sinema perdelerinde gözükecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Daisy-BT; 18 Eylül 2010 22:05 Sebep: Kırık link.
Biyografi Konusu: Bow Wow nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
11 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Bow Wow music tt01

Sponsorlu Bağlantılar
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
25 Haziran 2009       Mesaj #3
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Bow Wow
MsXLabs.Org


bow wow music tt01

Genel Bilgiler
Doğum adı: Shad Gregory Moss
Doğum: 9 Mart 1987 (1987-03-09) (yaş 22) Reynoldsburg, Ohio, ABD
Tarz(lar) :Hip hop, pop rap
Meslek(ler) :rapçi, oyuncu, kayıt yapımcısı
Etkin yıllar:1993-günümüze
İlişkili hareketler:Jermaine Dupri, Omarion, Soulja Boy Tell 'Em, Chris Brown, Shade Sheist, Yung Berg
Web sitesi :Myspace

Shad Gregory Moss veya bilinen adıyla Bow Wow, (d. 9 Mart 1987) Amerikalı rapçi, oyuncu ve kayıt yapımcısıdır. İlk albümünü 2000 yılında 13 yaşındayken yayımlayan Bow Wow, bugüne kadar yayımladığı tüm stüdyo albümleriyle Amerikan albüm listesinde ilk yirmiye girmeyi başarmıştır.

Hayatı
İlk yılları
Bow Wow, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletine bağlı Reynoldsburg şehrinde dünyaya geldi. Teresa Caldwell ve Alfonso Moss'un oğlu olan sanatçı üç yaşında müziğe ilgi duymaya başladı. Kid Gangsta mahlasıyla, altı yaşında rap şarkılar söylemeye başladı. Anı dönemde N.W.A'nin de bir hayranı olan Bow Wow, 1993 yılında Los Angeles'ta bir konsere çıktı. Burada kendine Bow Wow adını veren Snoop Dogg tarafından keşfedildi. Ünlü rap müzik yapımcısı Dr. Dre tarafından Death Row Records'a kaydedilen sanatçı, Snoop Dogg'un çeşitli çalışmalarında arka planda yer aldı. 1998 yılında, on bir yaşındayken yapımcı Jermaine Dupri ile tanıştı. Dupri, sonraki yıllarda sanatçıya destek verecekti.

Müzik hayatı
On üç yaşındayken Bow Wow, ilk albümü Beware of Dog'u yayımladı. Albüm Amerika'da sekiz numaraya kadar yükseldi. Yine albümden dört tekli yayımlandı. Bu süreçte sanatçı Wild Wild West filminin özgün film müzikleri albümünde yer aldı. 2001 yılında sanatçı, ikinci albümü Doggy Bag'i yayımladı. Albüm Amerikan albüm listesinde on bir numaraya kadar çıktı. Albüm daha sonra iki kez platin plak elde etti.
2003 yılına gelindiğinde, sanatçı üçüncü albümü Unleashed'i satışa çıkardı. Albüm yine listelerde ilk ona girdi. O dönemde Lil olan sıfatını bu albümle beraber resmî olarak attı. Albümde Bow Wow ilk defa Dupri ile çalışmadı. Ancak yine de albüm altın plaket kazandı. Albümde düet çalışmalarında Jagged Edge, Birdman, Mario ve Amerie de yer almaktaydı.
İki yıl sonra 2005 yılında Bow Wow, dördüncü stüdyo albümü Wanted'ı piyasaya sürdü. Albümde Ciara, Like You adlı şarkısıyla sanatçıya eşlik etti. Bu sıralada Ciara ile birlikte olmaya başlayan Bow Wow, kısa süre sonra bu birlikteliği sona erdirdi. Bu dönemde albüm iki kez platin plak elde etti. Hemen sonraki yıl, 2006'da The Price of Fame albümü geldi. Albümde Chris Brown ve T-Pain de yer almaktaydı.
Bow Wow 2007 yılında Omarion ile beraber düet albüm Face Off'u yayımladı. Albüm Amerika'da on bir numaraya kadar yükseldi. 2008 yılının sonlarına doğru Bow Wow, altıncı stüyo albümü New Jack City II'nun yayımlanacağını duyurdu. Albümde eski bir müzik türü olan new jack swing'in bulunacak olduğu ve eserde T.I. ve Jermaine Dupri'nin çalışmalarının bulunduğu bilinmektedir.

Albümleri
  • 2000 – Beware of Dog
  • 2001 – Doggy Bag
  • 2003 – Unleashed
  • 2005 – Wanted
  • 2006 – The Price of Fame
  • 2009 – New Jack City II
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
8 Temmuz 2011       Mesaj #4
kyle - avatarı
VIP katekolamin
wenn3303278
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

17 Eylül 2014 / hellboy726 Fantezi Dünyası
5 Mayıs 2009 / careless_WhispeR Sinema ww