Arama

Paulina Rubio

Güncelleme: 4 Eylül 2009 Gösterim: 15.716 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
9 Mayıs 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Paulina Rubio
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar
Paulina20Rubio

Biyografi
1971 Meksika doğumlu olan Paulino Rubio Dosamantes; 5 yaşında vokal, oyunculuk, jazz, resim ve dans dersleri almaya başladı. 1982’de ünlü müzisyen Miguel Bosé’nin rehberliğinde kurulan “Timbiriche” adlı çocuk grubuna katılan Paulino, grupla birlikte çok sayıda albüm kaydetti. Bu arada oyunculuk tekliflerini değerlendirerek televizyon dünyasına da adım attı.

Paulina, 1992’de müzik kariyerine tek başına devam etmeye karar verip Timbiriche’den ayrıldı. İlk albümünün çalışmalarını tamamlamak için İspanya’ya gitti ve orada EMI ile plak anlaşması imzalayarak “La Chica Dorada” albümünü kaydetti. Albümden çıkan ilk single olan “Mío”, albümü Latin Amerika dünyasına tanıttı. Daha sonradan diğer Latin ülkelerinde ve Avrupa’nın genelinde de basılan albüm, dünya çapında 1,2 milyondan fazla sattı. Günümüzde Paulina Rubio’nun en bilinen lakabı olan “La Chica Dorada”, İspanyolca’da Altın Kız anlamına geliyor.

‘La Chica Rubio’yu takip eden ‘24 Kilates’ albümünden yayımlanan "Nieva, Nieva", "El Me Engaño" ve "Asunto de Dos" single’ları ilk albümdekiler kadar başarılı olmasa da albümün kendisi, çıktığı ilk hafta 150.000 kopyalık satış rakamı yakaladı. Pauline, artık kendini kanıtlamış bir şarkıcıydı. 1995 tarihli “El Tiempo Es Oro”, sanatçının oynadığı Bésame En La Boca adlı filmin tema şarkısı ‘Te Daría Mi Vida’yı da içeriyordu. 1996 tarihli “Planeta Paulina”, sanatçının EMI'den çıkan son albümü oldu. Bu albümden sonra müziğe 4 sene ara veren sanatçı, İspanya’ya taşınarak zamanını orada geçirmeye başladı. Bu arada televizyon programlarında sunuculuk ve dizi oyunculuğuna devam etti.

Paulina’nın müzik dünyasına geri dönüşü 1999’da piyasaya sürülen ve sunuculuğunu yaptığı televizyon programının tema şarkısı olan “Vive El Verano” ile gerçekleşti. Universal ile imzaladığı anlaşmadan sonra kaydettiği şarkıları “Paulina” albümünde topladı ve ilk single’ı “Lo Haré Por Ti” ile birlikte yeni albümü yayımladı. Latin Grammy Ödülleri Töreni’nde “Yılın Albümü”, “Yılın Şarkısı” ve “En İyi Pop Albümü” dallarında 3 ödüle birden layık görülen sanatçı, Billboard Latin albümler listesinde zirveye oturdu. “Paulina” albümü dünya çapında 4 milyonluk satış rakamı yakalayarak 2001 senesinin en fazla satan Latin albümü ünvanını aldı. Albümden çıkan diğer single’lar ‘El Ultimo Adios’, ‘Y Yo Sigo Aquí’, ‘Yo No Soy Esa Mujer’, ‘Sexi Dance’ ve ‘Tal Vez, Quizá’ parçaları oldu.

“Paulina” albümünün başarısı, plak şirketi Universal’da sanatçının İngilizce albüm yapması fikrini gündeme getirdi. Paulina’nın Latin Amerika ülkelerinden sıyrılıp esas anlamda Amerika ve Avrupa’ya açılması 2002’de yayımlanan “Border Girl” albümüyle gerçekleşti. Albümden çıkan “Don’t Say Goodbye” adlı hit single, Billboard Hot 100 listesinde 41 numaraya kadar çıkarken, şarkının videosu da MTV’nin sevilen programı TRL’de uzun süre yer aldı. “Border Girl” albümü Billboard Hot 200 listesinde 11 numaraya oturdu. Rolling Stone, Stuff ve Blender gibi dergiler sanatçıya yer verdi. 2002’nin sonbaharında Enrique Inglesias ile birlikte turneye çıkan sanatçı, albümdeki şarkıları daha büyük bir kitleye tanıtma imkanını yakalamış oldu.

2004’te yayımlanan “Pau-Latina”, ilk single’ı “Te Quise Tanto” ile müzik listelerine bomba gibi bir giriş yaparak sanatçının o zamanı kadar en fazla ses getiren şarkısı oldu. Billboard Hot Latin listesinde 1 numaraya çıkan albüm; daha sonra yayımlanan Dame Otro Tequila, Algo Tienes ve Mia single’larıyla başarısını arttırdı. Albümün çıktığı sene birçok ödüle aday gösterilen sanatçı, Latin Grammy Ödül Töreni’nde bir ödülün daha sahibi oldu. 2005 senesinde ise esas Grammy Ödülleri’nde “En İyi Latin Pop Sanatçısı” seçildi. O sene MTV Latin Amerika Ödül Töreni’nin sunuculuğunu üstlenen sanatçı, ayrıca İspanyol People dergisi tarafından 2005’in Yıldızı seçildi.

Paulina Rubio, en son albümü “Ananda”yı 2006’nın Eylül ayında yayımladı. Dünya çapında piyasaya sürülen albüm, Amerika Billborad Top Latin albüm listesinde ve Latin Amerika ülkelerinde 1 numara oldu. Albümden çıkan ‘Ni Una Sola Palabra’ single’ı da beklendiği gibi zirvede yer aldı. Aynı sene Norveç’te düzenlenen Nobel Barış Ödülü performans gecesinde Rihanna, John Legend ve Lionel Richie gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan sanatçı, 2007 senesinde de TRL’e birçok kez konuk oldu. Sanatçının 9. stüdyo albümünün 2008’in ilerleyen aylarında yayımlanması bekleniyor.

Son düzenleyen KisukE UraharA; 4 Eylül 2009 14:34
Biyografi Konusu: Paulina Rubio nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Eylül 2009       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Paulina Rubio
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Paulina20Rubio20Gran20City20Pop

Gran City Pop (İngilizce: Big City Pop) Meksikalı şarkıcı Paulina Rubio Universal Music Group tarafından 23 Haziran 2009 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümü. Albümün ilk single'ı "Causa Efecto" Ni Una Sola Palabra 2006 yılında bu yana Billboard Hot Latin Songs’da bir numara şarkısı oldu. Albüm 500.000 kopya satmıştır.
  1. "Paulina Rubio - Causa y Efecto" - 3:37 (Mario Domm, Mónica Vélez)
  2. "Paulina Rubio - La Danza De Escorpión" - 3:10 (Fernando José Montesinos Guerrero)
  3. "Paulina Rubio - Enséñame" - 3:38 (Paulina Rubio, Estéfano, David Cabrera)
  4. "Paulina Rubio - Melodía De Tu Alma" - 3:56 (Paulina Rubio, Estéfano)
  5. "Paulina Rubio - Más Que Amigo" - 3:42 (Paulina Rubio, Estéfano, David Cabrera)
  6. "Paulina Rubio - Ni Rosas Ni Juguetes" - 3:14 (Claudia Brant, Noel Schajris, Gianmarco)
  7. "Paulina Rubio - Amanecí Sin Ti" - 3:28 (I. Padrón, Fernando Osorio, Andres Federico, Levin Wulff)
  8. "Paulina Rubio - Algo De Ti" - 4:05 (Paulina Rubio, Rafael Vergara, Mauricio Gasca)
  9. "Paulina Rubio - A Contraluz" - 3:58 (Paulina Rubio, Rafael Vergara)
  10. "Paulina Rubio - Escaleras De Arena" - 2:43 (Mario Domm, Mónica Vélez)

Gerçekçi ol imkansızı iste...