Arama

Snoop Dogg (Snoop Dogg Kimdir? - Snoop Dogg Hakkında)

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 31.768 Cevap: 4
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
21 Aralık 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
20 Ekim 1972 tarihinde Kalifornia Long Beach`te dünyaya gelen ünlü rapper;

Snoop Dogg; eski ismiyle Snoop Doggy Dog; `90s Gangsta Rap` akımıyla birlikte o yıllarda gerçek ve hayal arasında bir yerlerdeyken; Dr. Dre`nin ` The Chronic` adlı parçasıyla tanındı ve cok hızlı bir şekilde Dünya`da ününü duyurmaya başladı. Vahşi şarkı sözleriyle dikkat çeken sanatcı; sonradan da tutuklanmasıyla; bu sözleri sadece şarkılarına dair olmadığını; aynı zamanda bu sözlerin onun için bir yaşam tarzı olduğunu tüm dünyaya kanıtladı.

1993 yılında piyasaya sürdüğü `Doggystyle` adlı albüm listelere bir numaradan giriş yaptı; ama ilerisi olan kariyeriyle ilgili onun hayatını zedeledi. Bu başarının ardından kendini tam iki sene boyunca temize çıkarmaya çalışan ünlü rapper`The Doggfather` isimli ikinci albümü 1996`nın sonlarına kadar piyasaya sürülemedi. `The Doggfather `isimli albümü ilkinin yarısı kadar bir başarıya ulaştı ve Snoop Dogg dünyada bir star olarak kaldı ama iki sene evvelki başarısı ve popüleritesi artık yoktu.

Snoop takma ismini annesine kendisi görüntüsünden dolayı yakıştırmıştı. Gerçek ismi Calvin Broadus olan rapper; Long Beach`te doğup büyüdü ve doğup büyüdüğü bu şehirde defalarca kez mahkemelik oldu. Lise mezuniyetinin hemen ardından kokain kullandığı gerekçesiyle tutuklanan Snoop; bunu takip eden süreçte de çesitli sebeplerden dolayı suüekli hapisteydi. Bu süreçte Snoop, arkadaşı Warren G ile evde kasetler yapmaya başladı. Dr.Dre`nin eline geçen bu kasetler onun geleceğine yön çizdi. Dr. Dre 1992`de Deep Cover adlı film için yaptığı müziklerde Snoop`la vocal yapmayı tercih etti.

Gecikmelerin arkası gelmedi ama 1993 yılında Snoop `Doggystyle` i piyasaya sürmeyi başardı. Albüme dair gelen kötü eleştirilere rağmen albümdeki iki single 1994`ün başına kadar listelerde yükselmeye devam etti.

1996 yılında Snoop Dogg; mahkemeyle ilgili tüm problemlerini çözmüştü ve ikinci albümü için hazırlıklara başlamak için sabırsızlanıyordu. `The Doggfather` adlı albüm hazırlanırken Snoop`un yaptığı tarz olan `Gangsta Rap`in de popüleritesi yavaş yavaş düşüyordu. Snoop`un en iyi dostlarından 2 Pac`in de albümün piyasaya sürülmesinden evvel ölümüyle sarsılan Snoop bu albümde aradığı başarıyı yakalayamadı. Herşeye ragmen 2 milyon kopya satan albüm; Snoop Dogg gibi bir süperstar için bir hayal kırıklıgıydı.

Böyle bir gelişmenin ardından; 2 Pac`in de olumuyle depresyona giren Snoop Dogg; bir noktada hayatinda birtakim degişiklikler yapması gerektiğine karar verdi. O güne kadar karanlık işleriyle; tutuklanmalarıyla gündemde olan Snoop; bunlardan arınıp daha sakin ve normal bir hayat tarzını benimsemenin onun başarısını ve geleceğini daha olumlu etkileyeceğini düşündü. Snoop yavaş yavaş tüm dünyaya kendini sevdirmeye ve etkisi altına almayı başardı.

2002`nin sonlarında Snoop; `Capitol` için ilk albümünü piyasaya sürdü ve ardından 2004 `te piyasaya sürdüğü ` Rhythem and Gangster ` Drop It Like It`s Hot` hitiyle onun bir superstar olduğunu dünyaya bir kez daha kanıtlamış oldu.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 00:18
Biyografi Konusu: Snoop Dogg (Snoop Dogg Kimdir? - Snoop Dogg Hakkında) nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
snoop dogg wallpapers

Sponsorlu Bağlantılar
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
snoopdogg3fluency
eXcaLLaNT - avatarı
eXcaLLaNT
Ziyaretçi
18 Temmuz 2008       Mesaj #4
eXcaLLaNT - avatarı
Ziyaretçi
Cordozar Calvin Broadus, Jr., bilinen adıyla Snoop Dogg, Amerikalı rapçi, aktör ve prodüktör. 20 Ekim 1971'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Long Beach şehrinde doğmuştur.
Annesi tarafından küçükken kendisine 'Snoopy' çizgi film karakterini çok sevdiği ve onun gibi giyindiği için Snoopy lakabı takılmıştır. Bu lakap daha sonra "Snoop Doggy Dogg" olarak müzik dünyasına girmesine yol açtı. 1998'de şarkıcı adını Snoop Dogg olarak değiştirdi. Fakat hala diğer şarkıcılar tarafından Snoop Doggy Dogg olarak çağrıldığı olur.
Snoop, liseden mezun olduktan hemen sonra kokain kullanımından hapse girdi. Gençlik zamanlarında kanunla hep başı dertteydi. Evinde, arkadaşı Warren G ile kaba taslak CD'ler yapmıştır. Warren G ise Dr. Dre’nin üvey kardeşiydi. Hazırladıkları kaseti Warren G, Dre’ye verdi ve Dre, Snoop’un tarzını ve rapini değişik bulup beğendi. Dre, Deep Cover adlı filmin soundtrack’ini hazırlarken Snoop Dogg’unda rap söylemesini istedi ve yavaş yavaş Snoop Dogg tanınmaya başlandı. The Cronic piyasaya çıktığı 1992 yılının sonunda Dre single’lar çıkardı ve Snoop’la düet yaptı.
90’lı yıllardaki gangsta rapin miladı sayılan Snoop Dogg, müzik dünyasında gerçekle hayal arasındaki çalışmalarla ortaya çıktı. Dünyada Dr. Dre’nin The Cronic’i sayesinde tanınan Snoop Dogg, rap dünyasında çabuk parlayarak yıldız haline geldi. Aynı zamanda yazdığı şarkılardaki şiddet insanların ilgisini çekti ve Snoop Dogg’un kalıcılığıyla şöhretini arttırdı.
1993 yılında çıkan ilk albümü Doggystyle, şaşırtıcı bir şekilde listelere ilk girdiğinde bir numara oldu. Bu, tüm zamanların çıktığı gün liste başı olan tek albümüydü. "Murder Was The Case" şarkısıyla 1994’ün bir numarası oldu. Çok fazla satış yapan albümü için Quadruple Platinum ödülünü aldı. Bazı nedenlerden dolayı daha albümün kayıt aşamasında hapse giren Dogg, 1994-1995 yılları arasında sicilini temizlemeyi başardı.
İkinci albümü The Doggfather hapse girmesinden kaynaklanan sorunlardan dolayı 1996 yılına kadar piyasaya sürülemedi ve o zamana kadar hip hop, gangsta rapini çürütmeye başlamıştı. The Doggfather ilk albümünün yarısı kadar sattı. Bu rakamlar Snoop Dogg’un hala rap dünyasının yıldızı olduğunu gösterse de ilk albümü kadar başarılı olmadığı resmiyet kazandı.
Daha sonra plak şirketini değiştiren Dogg, No Limits Records’dan sırasıyla Da Game Is to Be Sold Not To Be Told, No Limit Top Dogg ve The Last Meal adlı üç albüme imza attı. Dr. Dre ve Silkk the Shocker gibi isimlerle çalıştığı No Limit Top Dogg 1.5 milyondan fazla satarken, bu albümleri sırasıyla Paid tha Cost to Be da Bo$$ ve R&G (Rhythm & Gangsta) The Masterpiece takip etti. R&G (Rhythm & Gangsta) The Masterpiece albümü 1.5 milyona yakın sattı ve İngiltere Top 75’te 12. sırada yerini aldı.
2006 senesinde Tha Blue Carpet Treatment adlı albümünü yayınlayan Snoop Dogg, bu albümle Amerika listelerinde 5 numaraya ulaştı. Albüm ve albümden çıkan 2. single "That’s That ****" ile müzik eleştirmenlerinden olumlu puan toplamayı başaran sanatçı, prodüktör JT the Bigga Figga ile birlikte "Mandatory Business" adlı bir belgesel hazırladı. Russell Simmons, Spike Lee, Xzibit, Young Buck ve 50 Cent'in de yer aldığı belgeselin müzikleri ayrıca bir albümde toplandı.
Snoop'un 2008'in ilk aylarında yayımlanan 9. stüdyo albümü Ego Trippin''den çıkan ilk single "Sensual Seduction" parçasına seçildi. Şarkının farklı sound'u ve 80ler havası estiren klibi, sanatçının şimdiye kadar ki çalışmalarına göre ayrı bir yere sahip.Wrestlemania 24'de BunnyMania maçında Master of Ceremonies olarak yer aldı.




snoop1
snoop dogg smoking
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Temmuz 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2 yıl Norveç'e girememe cezası
Norveç, ülkeye esrarla giriş yapmaya çalışan ABD'li rap şarkıcısı Snoop Dogg’a yasak getirdi.



Snoop Dogg'un avukatı, şarkıcının az miktar esrarla Norveç'e girmeye kalkışmasının ardından, ülkeye girişinin 2 yıl süreyle yasaklandığını belirtti.
Şarkıcının Norveç'teki avukatı Holger Hagesaeter, müvekkilinin ''verilen bu karar ile yaşayabileceğini'' ve karara itiraz etme gibi bir planlarının olmadığını söyledi.
Geçen ay Norveç'in güneyinde düzenlenen müzik festivaline katılmak üzere bu ülkeye giden ve asıl adı Calvin Broadus olan Snoop Dogg'un bagajında narkotik köpekleri 8 gram esrar bulmuştu.

Avukat Hagesaeter ayrıca Dogg'un üzerinde yasal olarak izin verilenden daha fazla nakit para taşıdığını ve bu iki suçu kabul etmesinin ardından 8 bin 600 ABD Doları (52 bin Norveç kronu) para cezasına çarptırıldığını duyurdu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 00:19
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
7 Eylül 2010 / misafir Soru-Cevap
1 Temmuz 2017 / BARIŞ Müzik tr
8 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış