Arama

Jamiroquai

Güncelleme: 25 Ekim 2015 Gösterim: 13.086 Cevap: 1
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
JAMİROQUAİ

Sponsorlu Bağlantılar



Bazıları Jamiroquai’yı Stevie Wonder’ın kopyası olarak değerlendirip pas geçsede, grup ana vatanı olan İngiltere’de gayet istikrarlı bir yol çizdi ve hemen hemen dünyanın her yerinde listelerin üst sıralarında yer almayı başardı. 70lerin müziğini, dayanılmaz house ritimleriyle birleştiren Jamiroquai, her zaman başarıdan başarıya koştu. Grup kurulduktan sonra üyelerinde sık sık değişiklikler yaşansada liderleri, aynı zamanda beste yapan ve şarkı söyleyen Jason Kay hep aynı kaldı. 30 Aralık 1969’da, Manchester’da doğan Kay’in annesi Karen bir jaz şarkıcısıydı. Jaz klüplerinde sahne alan Karen, 70lerde kendi televizyon programını da yapmaya başladı. 15 yaşına geldiğinde evi terk eden Kay, kendini biranda sokaklarda, evsiz ve kimsesiz bulmuştu. Başıda beladaydı. İşlemediği bir suç yüzünden tutuklanan ve neredeyse ölümün eşiğinden dönen Kay, evine geri dönmeye karar verdi. Hayattaki tek tutkusu olan müziğe kendini verip yaşadıklarını unutmak istiyordu ama yaptığı müziği desteklemek için kendi kendine yetmiyordu. Gelecekteki projesinin ismini Jamiroquai koydu. Bu isimde, Iroquois isimli yerli Amerikali bir triple, müzikten gelen kelime olan Jam’in birleşiminden oluşuyordu.
Kay’in evde kaydettiği demolar, bir yapım şirketi olan Acid Jazz’ın ilgisini çekti ve şirket Jamiroquai’nın ilk single’ı olan “When You Gonna Learn?” ü 1992 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkardı. Single çok başarılıydı ve Sony ile uzun vadeli bir anlaşma imzalamasına sebep oldu. Jamiroquai’nin ilk albümü “Emergency on Planet Earth” 1993 yılında piyasaya çıktı, ve İngiltere albüm listesinde bir numaraya yerleşti. Aynı şekilde albümden çıkan “Too Young to Die” ve “Blow Your Mind” singlelarıda büyük başarı yakalayarak, Top ten listelerine giriş yaptı. Grup ikinci albümleri olan “The Return of the Space Cowbody”u 1995 yılında piyasaya çıkardı ve bu albümün başarısı Avrupa’da kalmayıp Japonya ‘ya kadar ulaştı. Jamiroquai’nin parçaları Japonya’da da hit olmuştu. Tüm dünya grubun parçalarıyla dans ederken, Amerika sırada bekliyordu ve işte tam o sıralarda Jamiroquai’ın üçüncü albümü “Traveling Without Moving” 1996 senesinde piyasaya çıktı. Albümde tüm dünyayı kasıp kavuran hit “Virtual Insanity” yer alıyordu. Bu parça için çekilen video klip ödül kazandı ve albümün satışları Amerika’da da platin satış rakamına ulaştı. Grup 1997 yılında MTV Music Video Ödüllerinde de izlemeye değer bir performans sergiledi. İnanılmaz başarıları arka arkaya yakalamaya devam eden Jamiroquai, yeni albümü için çalışmalarını sürdürürken müthiş bir olayla sarsıldı. Grubun basçısı Zender, gruptan ayrılacağını açıkladı ve yeni albümde kaydedilen tüm parçaların yeni basçı ile baştan kaydedilmesi gerekiyordu. Herşeye baştan başladılar ve sabırla albümü tamamladılar bu arada Jamiroquai yepyeni bir parça daha bestelemişti, ismi “Deeper Underground” olan bu parça da 1998’deki Godzillla filminin soundtrack’inde yer aldı.
Albüm çalışmalarının aralarının çok açılması, Jamiroquai’ın Amerika’daki popüleritesini bir anlamda yok ediyordu ve 1999’da piyasaya çıkan dördüncü albümleri “Synkronized” listelere bile giremedi. Fakat Amerika’nın aksine bu albüm İngiltere’de ve dünyanın diğer yerlerinde özellikle ticari açıdan inanılmaz başarılı olmuştu. Bu başarı göz önüne alınınca, öyle gözüküyorduki Jamiroquai’ın Amerika’daki daha önceki başarıları müzik dışındaki diğer konularla elde edilmişti. Amerikan medyası, grubun New York’daki milyonlarca doları reddeden bir anlaşmayı reddetmesi, Kay’in özel hayatındaki maceraları gibi konuları ele aldıkça albümleri satıyor, parçaları listelerde yükseliyor, bu konular gündemde olmayınca, Jamiroquai ‘ın yeni albümü çıksın çıkmasın adı bile geçmiyordu.
Grubun bir albüm daha piyasaya sürmesi az zaman sonra gerçekleşti. 2001 senesinde “A Funk Odyssey”i piyasaya çıkardı. Bunu takip eden 2 senede de Jamiroquai altıncı albümleri için malzeme toplamakla uğraştılar ve “Dynamite” nihayet 2005 senesinde piyasaya çıktı. Albüm İspanya, İtalya, Costa Rica, İskoçya, New York, Los Angeles ve
Jamiroquai’a ait olan Buckinghamshire stüdyolarında hazılandı ve kaydedildi.

Son düzenleyen Safi; 25 Ekim 2015 02:57
Biyografi Konusu: Jamiroquai nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
jamiroquai

Sponsorlu Bağlantılar