Arama

Neneh Cherry

Güncelleme: 4 Eylül 2008 Gösterim: 1.760 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Eylül 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Neneh Cherry
MTV Türkiye
Ad:  neneh.JPG
Gösterim: 344
Boyut:  30.8 KB

Sponsorlu Bağlantılar
1964 senesinde Stockholm’da doğan İsveçli müzisyen Neneh Marianne Karlsson Cherry, müzisyen bir aileden geldiğinden, kendisi de genç yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. 14 yaşında okulu bırakarak Londra’ya taşınan Neneh Cherry, burada The Cherries adlı punk grubunda vokal yapmaya başladı. Sonradan New Age Steppers, The Slits, Rip Rig & Panic ve Float Up CP gruplarına katılarak performanslarda bulunan Cherry, hazırladığı “Stop The War” adlı savaş karşıtı protest parçasıyla birlikte solo kariyerine başladı.
1989 senesinde “Raw Like Sushi” adlı ilk albümünü Virgin Records etiketiyle yayınlayan Neneh Cherry, albümüyle İngiltere listelerinde 2 numara olmayı başardı. Albümde Massive Attack’ten DJ Mushroom’un yanısıra Robert Del Naja konuk müzisyen olarak bulunurken, sanatçı albümün prodüksiyonunda Tim Simenon, Mark Saunders ve eşi Cameron McVey ile biraraya geldi. Albümden “Buffalo Stance”, “Manchild”, “Kisses On The Wind”, “Heart” ve “Innacity Mama” parçalarını single olarak piyasaya süren müzisyen, “Buffalo Stance” ile İngiltere listelerinde 3 numara olmayı başardı. Albümün sözlerinde kişisel deneyimlerinden bahseden sanatçı, albüm sonrasında İngiltere’de ‘Black Madonna’ olarak isimlendirilmeye başlandı.
1990 senesinde AIDS hastalarına yardım amaçlı yayınlanan “Red Hot + Blue” albümünde Cole Porter’ın “I’ve Got You Under My Skin” parçasını baştan yorumlayan Neneh Cherry, 1991 senesinde de Massive Attack albümü “Blue Lines”da aranjman olarak bulundu.

1992 senesinde “Homebrew” adlı 2. albümünü piyasaya süren Neneh Cherry, albümde caz, fusion ve trip hop müziğinden örnekler sergiledi. Albümde Amerikalı rapçi Guru’yu ve R.E.M.’den Michael Stipe’ı konuk müzisyen olarak bulunduran Cherry, albümden “Money Love” ve “Buddy X” parçalarını single olarak yayınladı.

1994 senesinde Senegalli müzisyen Youssou N’Dour ile “7 Seconds” parçasını hazırlayan Neneh Cherry, parçanın İngiltere listelerinde 3 numara olmasıyla müzikseverlerden büyük beğeni toplamayı başardı. 1995 senesinde ise Cher ve Chrissie Hynde ile biraraya gelerek The Judds’un “Love Can Build A Bridge” parçasını baştan yorumlayan Cherry, bu parçayla İngiltere listelerinde zirveye yerleşti.

1996 senesine gelindiğinde “Man” adlı 3. albümünü Hut Records etiketiyle sevenlerine ulaştıran Neneh Cherry, albümle İngiltere listelerinde 16 numaraya yükseldi. Albüme “7 Seconds” parçasını da ekleyen Cherry, albümden ayrıca “Woman”, “Kootchi” ve “Feel It” parçalarını single olarak yayınladı. “Woman” ile İngiltere listelerinde 9 numara olmayı başaran sanatçı, 1997 senesinde “Cherry Remixes” adlı remix albümünü piyasaya sürdü.

1998 senesinde yayınlanan Pulp albümü “This Is Hardcore”da yer alan “Seductive Barry” parçasına vokaliyle katılan Neneh Cherry, aynı sene vizyona giren “Playing By Heart” filminin soundtrack’inde de Live grubundan Edward Kowalczyk ile hazırladığı “Walk Into This Room” adlı parçayla yer aldı.

2000 senesinde üvey kardeşi Eagle-Eye Cherry ile “Long Way Around” adlı parçayı hazırlayan Neneh Cherry, 2005 senesinde ise Gorillaz albümü “Demon Days”de “Kids With Guns” adlı parçada bulundu.

2006 senesinde eşi Cameron McVey, Lolita Moon ve Karmil ile birlikte CirKus grubunu oluşturan Neneh Cherry, aynı sene “Laylow” adlı ilk CirKus albümünü piyasaya sürdü. Albümden “Starved” ve “Is What It Is” parçalarını single olarak yayınlayan grup, 2007 senesinin yazında grubuyla birlikte Belçika, Fransa, Almanya ve Kanada’da performanslarda bulundu.
Biyografi Konusu: Neneh Cherry nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

12 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Ekim 2015 / Misafir Müzik ww