Arama

Brazzaville

Güncelleme: 18 Eylül 2008 Gösterim: 3.788 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ferah, egzotik tınılar: Brazzaville
Sempatik tavırları, ülkemize olan bağlılığı ve Ayhan Işık bıyıkları ile gönlümüzde taht kuran David Brown ve grubu Brazzaville soğuk kış günlerinde bizlere yazı, denizi ve kumsalı hatırlatmaya yeni albümleri “21th Century Girl” ile geliyorlar.
Ad:  brazaville.jpg
Gösterim: 323
Boyut:  51.5 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Kendisini Beck’in grubunda saksafon çalarken tanıdığımız David Brown’ın hikâyesi biriktirdiği parayla aldığı saksafon ile müzik yaşamına girişiyle başlamış. Dünyayı saksafonu ile dolaşan David Brown’ın seyahatleri de Brazzaville’in müziğini şekillendirmiş. Saksafonunu bir kenara bırakarak eline gitarını almasıyla başlayan Brazzaville yolculuğuna ise 1998 yılında başlamış. Aynı yıl içerisinde de grubun “2002” isimli ilk albümleri yayınlanmış.
David Brown, bir yandan dünyayı gezip, bir yandan da Brazzaville projesini sürdürürken Beck ile çalışmaya 2001 yılına kadar devam etmiş. Bu hareketli dönemde çıkan ikinci Brazzaville albümü “Somnambulista” olmuş. Bu albümden sonra yayınladıkları “Rouge On Pockmarked Cheeks” albümü ise bir bakıma David Brown’ın Amerika’ya veda albümü olmuş. San Francisco’dan ve şehir hayatından sıkılan David Brown aradığı huzuru Barselona’da bulmuş ve o zamandan beri de hayatını Barselona’da sürdürüyor.

Ad:  brazaville_2.jpg
Gösterim: 301
Boyut:  62.4 KB
David Brown

Grubun kadrosunda zaman içinde değişiklikler yaşansa da genel olarak İspanyol ve Amerikalı müzisyenlerin uyumlu bir birlikteliği söz konusu. David Brown’ın Barselona’da yaşamaya başlamasından sonra daha sakin şarkılar üreten Brazzaville’in en önemli çıkışı 2004 yılında yayınladıkları “Welcome to... Brazzaville” albümü ile oldu. Bu albüm, önceki 3 albümde yer alan parçaları ve yepyeni Brazzaville şarkılarını içeriyordu.
David Brown’ın yazdığı naif sözlerin adeta sihirli notalarla bezendiği 15 şarkının yer aldığı "Welcome to... Brazzaville" albümünün ardından David Brown’ın yolu İstanbul’a da düşmüştü. Bizler Caz Festivali’nde konuk ettiğimiz Brazzaville’in damağımızda kalan tadını düşünürken, David Brown da İstanbul’un ve boğazın büyüleyici güzelliğini düşünüyormuş. 2006 yılında çıkan yeni Brazzaville albümü “East L.A. Breeze”de yer alan "Bosphorus" ve "Taksim" şarkıları ile İstanbul'a özel hislerini kendi sözleri ve müziği ile şarkılarına döken David Brown’ın İstanbul ile bağı o tarihten sonra hiç kopmadı. Sonraki zamanlarda da kendisinin birbirinden güzel akustik performanslarını izleme şansını yakaladık.

Diskografi

  • 21st Century Girl (2008)
  • East L.A. Breeze (2006)
  • Hastings Street (2004)
  • RougeE On Pockmarked Cheeks (2002)
  • Somnambulista (2000)
  • 2002 (1998)

Biyografi Konusu: Brazzaville nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

21 Eylül 2008 / Misafir Taslak Konular