Arama

Alphaville

Güncelleme: 19 Kasım 2014 Gösterim: 30.918 Cevap: 3
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
2 Mart 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
alphaville 10
ALPHAVILLE
1981 YILBAŞI Nelson birliğinin,bir grup genç sanatçıdan oluşan 7 önemli kişisi ile, Marian Gold ve Bernhard Lloyd'un kurdukları dostluk Alphaville'in temellerini atıyor. 1982/83 Gold/Lloyd/Mertens'ten oluşan en son hali ile üçlü Forever Young adını verdikleri grupları ile ikinci konserlerini verdiler. (Bu konser gelecek on yıl içinde verecekleri en son konserdi.)
Sponsorlu Bağlantılar

1984 Ocak "Big In Japan"adını taşıyan ilk single'ın hemen ardından grup "Sounds Like A Melody" ve Ekim ayında piyasa çıkacak olan "Forever Young"isimli ilk uzunçalarları ile aynı adı taşıyan "Forever Young" isimli single'ları yayınladı.

Aralık Gruptan ayrılan Frank Mertens'in yerini,Keyboardist/gitarist Ricky Echolette aldı.Aynı ay, ALPHAVILLE, orjinal adı,"Der Bulle und Das Madchen/The Cop and the Girl olan Alman yapımı bir filmin soundtrack'inde ve Alman sanatçılardan oluşan yardım projesi "BAND FÜR AFRİKA"nın çıkardığı Nacht im Wind isimli ortak çalışmada yer aldı. 1985 Ocak Alphaville, Forever Young albümünün dördüncü ve son single'ı olan THE JET SET'i yayınladı.1986 Uzun bir sessizliğin ardından,grup ikinci stüdyo albümleri olan AFTERNOONS IN UTOPIA"nın ilk single'ını piyasaya çıkardı.

Prodüktörlüğünü daha önce Scott Walker ve Simple Minds'ın eski prodüktörleri Peter Walsh ve daha önce A-ha ve David Bowie ile de çalışmış Steve Thompson'ın yaptığı single'ın adı Dance With Me " idi. Oldukça kalabalık bir müzisyen kadrosunun yer aldığı yeni albümde Alphaville alışılmış sound'un dışında yeniliklerle hayranlarının karşısına çıkıyordu.Bayan geri vokaller,gitar sololar,sıkça kullanılan saksofon,perküsyon,trompet vb.akustik aletler, Rock'n'Roll tabanlı sound'u ile Red Rose,The Voyager parçalar ve sosyal içerikli albümün genelinde yer alan derin ve felsefi sözler, ve insanı araştırmaya iten şiirsel imgeler.

Baştan sona bir öykünün anlatıldığı albümünün tümünün teması 80'li yıllarda insanlığın en çok özlemini duyduğu BARIŞ üzerine bir ALPHAVILLE ÜTOPYASI. Bu oldukça sofistike albümün ardından grup, daha fazla stüdyo çalışmasına zaman ayırmak için canlı konser vermeme kararı aldı. Haziran ayında grup,yeni single "Universal Daddy"i takiben Afternoons in Utopia albümünü çıkarttı. Aralık ayındada "Jerusalem" adlı single piyasaya sürüldü. Bu günlerde Alphaville,Klaus Schulze'ninde içinde yer aldığı,SOUNDTRAXX FOR IMAGINARY MOVIES isimli projeye start verdi.


1987 MAYIS Alphaville,eski Tangerine Dream üyesi, Klaus Schulze'nin prodüktörlüğünde üçüncü stüdyo albümlerinin kayıtlarına başladı. 1989MART Üçüncü Alphaville Stüdyo albümü "The Breathtaking Blue" yayınlandı..Bu albümde yer alan her şarkı için aralarında Godrey Reggio'nun da yer aldığı dokuz yapımcı, birer kısa film çektiler."SONGLINES" isimli ve video formatındada piyasaya sürülen bu filmlerden,Christoph ve Wolfgang Lauenstein "In the middle of the riddle" için çektikleri kısa film o yıl Hollywood'da ,En İyi Kısa Film OSCAR'ını aldı.
alphaville

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Alphaville nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
6 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
alphaville 009

Sponsorlu Bağlantılar
fairy_tale - avatarı
fairy_tale
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #3
fairy_tale - avatarı
Ziyaretçi
alphaville afternoons in utopia
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
19 Kasım 2014       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Alphaville
Karnaval.com

photo 816 0 jpg v 1504130234

1980'li yıllara damgasını vuran Alman müzik topluluğudur.

Hakkında:
- Marian Gold Schierbaum, Bernhard Lloyd ve Frank Mertens tarafından kurulmuştur.
- 1982'de kurulan grup, 1984'te Big in Japan adlı bir tekli yayımladı.
- Barış temasıyla tanınan Forever Young adlı topluluk ile 1990 yılında çektiği 'Songlines' videosuyla Hollywood'da, en iyi kısa film oskarını almıştır.

İlk Albüm: Forever Young
İlk Single: Big in Japan


🌘 🚀