Arama

Philip Glass

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 2.588 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Philip Glass
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Doğum: 31 Ocak 1937
Web sitesi: Philip Glass: Welcome

Philip Glass (d. 31 Ocak 1937, Baltimore, Maryland), üç kez Akademi Ödülleri'ne aday olmuş Yahudi asıllı ABD'li besteci. 20. yy'ın son döneminin en etkili bestecilerinden biri ve genel olarak sanatsal müziği halkla buluşturan bestecilerden biri kabul edilir. (Richard Strauss, Kurt Weill ve Leonard Bernstein'ın başını çektiği diğer isimlerle birlikte)
Glass'ın müziği genellikle minimalist olarak tanımlanır. Besteciyse kendisini bu tanımlamadan uzak tutarak, kendisini "yinelenen yapıların" bestecisi olarak adlandırır. Erken dönem müziği minimalist olarak nitelendirilebilirse de, tarzı son dönem yapıtlarının bir çoğununun bu şekilde etiketlenmesini uygunsuz kılacak kadar gelişmiştir.

Glass üretken bir bestecidir: Ansambl nitelikte çalışmalar, operalar, sekiz senfoni, sekiz konçerto, film müzikleri ve solo eserler besteledi. Richard Serra, Chuck Close, Doris Lessing, Allen Ginsberg, Errol Morris, Robert Wilson, JoAnne Akalaitis, John Moran, aktörler Bill Treacher ve Peter Dean, Godfrey Reggio, Ravi Shankar, Linda Ronstadt, Paul Simon, David Bowie, şef Dennis Russell Davies ve devamlı işbirliği içinde olduğu elektronik müzik sanatçısı Aphex Twin'in de aralarında olduğu pek çok görsel sanatçı, yazar, müzisyen ve yönetmeni arkadaşları arasında sayar. Son dönem iş birliği içinde olduğu isimler arasında, kendisi gibi New York'lu olan Leonard Cohen ve Woody Allen da bulunur.
Glass kendisini bir "Yahudi-Taoist-Hindu-Toltek-Budist" olarak tanımlar; ayrıca, Uluslararası Tibet Bağımsızlık Hareketi'nin güçlü destekçilerindendir. 1987'de Columbia Üniversitesi profesörü Robert Thurman ve aktör Richard Gere ile birlikte Tibet House'u kurdu.
Dört çocuğu vardır: İlk eşi tiyatro yönetmeni JoAnne Akalaitis'den Zachary (d. 1971) ile Juliet (d. 1968) ve şimdiki eşi Holly Critchlow'dan Marlowe ile Cameron. New York ile Nova Scotia'da yaşar. This American Life adlı radyo şovunun sunucusu olan Ira Glass'ın kuzenidir.

Ödül ve Adaylıkları
Akademi Ödülleri
En İyi Müzik
  • Aday: Kundun (1997)
  • Aday: Saatler (2002)
  • Aday: Skandal (2006)
BAFTA Ödülleri
Film Müziği Anthony Asquith Ödülü
  • Kazandı: Saatler (2002)
Altın Küre Ödülleri
En İyi Müzik
  • Aday: Kundun (1998)
  • Kazandı: The Truman Show (1999)
  • Aday: Saatler (2003)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 03:15
Biyografi Konusu: Philip Glass nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Philip Glass

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  philip glass.jpg
Gösterim: 323
Boyut:  102.5 KB


Benzer Konular

29 Ağustos 2010 / ThinkerBeLL Sanat ww
8 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Edebiyat ww
13 Ekim 2015 / Safi Bilim ww
23 Eylül 2008 / BrookLyn Edebiyat ww