Arama

Gabriella Cilmi

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 8.940 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
4 Haziran 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Gabriella Cilmi
Gabriella Lucia Cilmi, Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarıdır. 2008 yılında söylediği "Sweet About Me" parçası ile ses getirmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
Avusturyalı müzisyen 16 yaşında çıkardığı "Sweet About Me" adlı şarkısıyla dünya çapında tanınan bir şarkıcı haline geldi. 10 Ekim 1991 yılında Melbourne doğumlu Gabriella Cilmi; Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T-Rex ve Cat Stevens gibi farklı isimlerin plaklarından aldığı ilhamla şarkıcı olma heyecanı duydu.
Müzik kariyerine 2004 yılında Island Records ile yaptığı anlaşma ile başladı. Cilmi'nin ilk albümü " Lessons to Be Learned" 31 Mart 2008 tarihinde yayınladı. Gabriella Cilmi, toplam altı dalda ödül alarak 2008 ARIA ödüllerinin de yıldızı oldu.



Cilmi, Melbourne’da dünyaya geldi. Anne ve babası İtalya’nın güneyinde yer alan Calabria’dan göç etmişlerdi. Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T.Rex ve Cat Stevens dinleyerek büyüyen sanatçı, bu dönemde idolü olarak benimsediği Janis Joplin’i örnek alarak Led Zeppelin, Jet ve Silverschair şarkıları söylediği bir gruba girdi.
2004 senesinde Melbourne’da gerçekleşen lokal bir festivalde (Lygon Street Festa) Warner Music yöneticilerinden Michael Parisi Cilmi’yi keşfetti. 13 yaşındayken, Adrian Hannan’la birlikte Amerika ve İngiltere’yi dolaştı. Sonunda İngiltere’de Island Records’la anlaşma imzaladı.
Barbara ve Adrian Hannan’la birlikte yazdığı şarkılar, "Don't Tell Me" ve "Sorry" 2005 tarihli bir Avustralya filmi olan Hating Alison Ashley’nin soundtrack’inde yer aldı.
2007 senesinde Cilmi; aynı menajeri (Cassandra Gracey), aynı şarkı sözü yazarı ve prodüktörü (Xenomania) ve aynı plak şirketini (Island) paylaştığı Sugababes’in elemanlarından Mutya Buena’dan hemen önce, Londra’daki Jazz Café’de sahne aldı. Aynı sene İngiltere’de ilk televizyon şovuna katıldı. Sanatçı Later with Jools Holland programında yeni single’ı "Sweet About Me"yi söyledi.
Cilmi geçtiğimiz sene ITV1’da gösterime giren televizyon dizisi Echo Beach için, orijinalinde Martha and the Muffins şarkısı olan "Echo Beach"i seslendirdi. Yine aynı sene ülkemizde de daha önce konser vermiş olan topluluk Nouvelle Vogue’un İngiltere turnesinde ön grup olarak sahne aldı.
Cilmi'nin 31 Mart 2008’de piyasaya çıkan ilk albümü “Lessons To Be Learned”, prodüksiyon ekibi Xenomania ile birliklte yazıldı ve kaydedildi. Sık sık Amy Winehouse ile karşılaştırılan Gabriella Cilmi’nin ilk single’ı “Sweet About Me” İngiltere listelerinde üst sıralara kadar tırmandı. Bunun en büyük sebeplerindnen biri de şüphesiz şarkının bir reklam filminde kullanılmış olmasıydı.
"Save The Lies", "Don't Wanna Go to Bed Now" single’larının ardından, 20 Ocak 2009’da Gabriella Cilmi Brit Ödülleri’nde ‘Uluslararası Kadın Sanatçı” dalında aday olduğu açıklandı.

Diskografi

  • 2008 Lessons to Be Learned (Stüdyo albümü)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 00:57
Biyografi Konusu: Gabriella Cilmi nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
fairy_tale - avatarı
fairy_tale
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #2
fairy_tale - avatarı
Ziyaretçi
gabriella cilmi 1949671

Sponsorlu Bağlantılar


Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 00:57

Benzer Konular

25 Kasım 2015 / wolfmann Sinema ww