Arama

Sarbel

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 3.619 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
13 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Sarbel
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


Sarbel Michael (Doğum : 14 Mayıs1981 - Londraİngiltere) Yunan şarkıcı. 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı Yassou Maria (Merhaba Maria) sarkısıyla temsil eden finalisttir. Annesi Lübnanlı, Babası ise Güney Kıbrıs'lıdır. Londra'da dogdu ve 18 yaşına kadar orada yasadı. 18 yaşında Yunanistana döndü.

Müzik Hayatı
2005'te bir şans eseri sonucunda müzisyeni Panagiotis Stergiou ve prodüktörü Giannis Doulamis ile tanıştı ve Sony BMG Records'tan çıkardığı Se pira sovara (seni ciddiye aldım) isimli single ile müzik dünyasına ilk adımını atmıştır. Bu şarkıda yunanlı şarkıcı Erini Merkouri ile birlikte calışmıştır. Sokolata isimli şarkısı Türkiye'de en cok tanınan şarkısıdır.

İlk albümü Parakseno Synaisthima yı çıkardıktan sonra, 2006'da 2.ci albümü, Sahara 'yı çıkardı. Aynı zamanda yunanlı şarkıcı Natassa Theodoridou ile Na soun thalassa (Sen bir deniz olsan) şarkısına düet yaptı ve Natassa başta olmak üzere, Giannis Paros'la konserler verdi. Eurovision'dan önce İsveçli şarkıcı Cameron ile Mi chica şarkısına bir düet yaptı. Şarkı İspanyolca, Yunanca ve İngilizce'den oluşuyor.

Albümler
  • 2008 Kati San Esena
  • 2007 Sahara : Euro Edition (Yiassou Maria)
  • 2006 Sahara
  • 2005 Parakseno Sinesthima
Singleler
  • 2008 Exo Trelathei
  • 2007 Yassou Maria
  • 2005 Se Pira Sovara



Eurovision
Eurovision'a Yiassou Maria isimli şarkıyla katıldı. Şarkının müziği İsveç'te yaşıyan Alex Papaconstantinou' ye ait. Sözlerini ise Mack yazmış, ve bu şarkının Sarbel için cok uygun olduğunu söylemış. Plak şirketi Sony BMG bu şarkıyı Sarbel'e dinletmiş ve eurovisiona katılırmısın diye bir teklifte bulunmuş ve Sarbel şarkının eurovision için uygun olduğunu düşünerekten bu teklifi kabul etmiştir. Eurovisionda yarışmayı 7.ci olarak tamamladı.

Eurovision promo tour'u esnasında Okan Bayülgen'in sunduğu Televizyon Makinasi programinda Türkçe şarkılar ve türküler söyledi. Türk kuzenleri vardır ve bir çok Türk tanıdıklari olduğunu da söylemiştir.

Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 00:33
Biyografi Konusu: Sarbel nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sarbel

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Sarbel.jpg
Gösterim: 491
Boyut:  14.0 KB