Arama

Angus Young

Güncelleme: 31 Mart 2010 Gösterim: 2.295 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
31 Mart 2010       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Angus Young
MsXLabs.org
angusyoung
Sponsorlu Bağlantılar
Angus McKinnon (d. 31 Mart 1955 - Glasgow) İskoç müzisyen.

Yaşamı
Angus Young Daha 4 yaşındayken kalabalık ailesi Sidney, Avustralya’ya yerleşti. Gitardan önce banjoyla ilgilenmeye başladı. Ağabeyi Malcolm ile birlikte Muddy Waters, B. B. King ve Howlin’ Wolf’un eski Blues parçalarını yorumladılar. İki kardeş çok düzensiz öğrenciler olduklarından derslerinden çok, büyük ağabeyleri George’un getirdiği plaklarla ilgileniyorlardı. Rolling Stones, Yardbirds ve Easybeats onların yapacağı müziği oldukça etkilemiştir.

AC/DC kurulduktan sonra Angus’un sahnedeki hareketleri grubun en önemli görsel çekiciliği olur çıkar. Çok geçmeden, bu konserleri birer şova dönüştürecek etmenlerden biri olan Angus’un sahne kıyafeti yerleşir. Angus bundan sonra okul kıyafetleriyle sahne alacaktır: okul üniforması, sırt çantası ve kısa pantalon.

Sahneye çıkınca her şeyi unutup kendini deli gibi harcamasından yola çıkarak onun özel yaşamı hakkında çıkarsamalar yapmak yanlış olur. Grubun diğer üyelerinin aksine, Angus sade bir müzik adamıdır: sigara kullanmaz, alkol almaz, sadece çay ve kola içer. Başlangıçtan itibaren Gibson SG’sine sadık kalmıştır. Her türlü akor sorunlarından kaçınmak için iki tanesini değişmeli olarak kullanır. Gene Simmons onun hakkında şöyle diyor: "AC/DC yi sahnede ilk defa 1976’da gördüm. Öfkeden deliye dönmüş gibi çırpınıp duran Angus’u seyrederken kendi kendime şöyle dedim: 'Bu çocuk müziğine gerçekten inanan bir yıldız.'"

Angus’un beğendiği gitaristler arasında Muddy Waters, B. B. King, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan ve Jeff Healey gibileri gelir. Sevdiği AC/DC parçaları ise "Let There Be Rock", "Back in Black", "Highway to Hell" ve "T.N.T"'dir.

Biyografi Konusu: Angus Young nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

17 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Eylül 2009 / KisukE UraharA Sanat ww
29 Ekim 2010 / careless_WhispeR Müzik ww
1 Eylül 2008 / TiglonBoYs Taslak Konular
27 Haziran 2015 / ahmetseydi X-Sözlük