Arama

Park Jae-sang / PSY

Güncelleme: 29 Ekim 2012 Gösterim: 6.894 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
25 Ekim 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
200px Psy 2012
Park Jae-sang 2012. Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Park Jae-sang, doğum 31 Aralık 1977) bilinen adıyla PSY Güney Koreli şarkıcı ve söz yazarı. 15 Temmuz 2012'de yayınlanan hareketli şarkısı Gangnam Style ile iTunes'da 31 ülkenin ilk sırasına yerleşti. Gangnam Style şarkısı Youtube'ta, 20 Eylül 2012'de en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Gangnam Style'ın PSY'nin Hyuna ile de söylediği değişik versiyonları da vardır.



Biyografi Konusu: Park Jae-sang / PSY nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
25 Ekim 2012       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Park Jae-sang / PSY

Sponsorlu Bağlantılar
Son dönemlerin sansasyonel şarkısı ‘ gangnam style ‘ ile çıkış yapan Park Jae – Sang PSY milyonlarca hayran kitlesine şimdiden ulaştı. Öyle ki live konserine çıkan sanatçı yüz binlerce hayranına müthiş bir canlı performans izletti. Biraz enteresan, sıra dışı bir tarzı olan Park Jae – Sang PSY, gangnam style için çektiği video klipte hayal gücünün sınırlarını zorlayacak sahnelere yer vermiştir. Bu sahneler de abartılarak mizah yapılmış ve en önemlisi bu mizahı seyirci tarafından sevilmiştir. Öyle ki daha önce bu sahnelerin bir benzerini herhangi bir video klip ya da filmde görmemiştik. Örneğin asansör açıldığın da bir adamın ayakta dans ediyor ve onun altına uzanarak şarkı söyleyen bir sahnesi vardır.

gangnam style 300x200

Park Jae – Sang PSY müthiş çıkışının ardından milyonlara ulaşmıştır. Hali hazırda gangnam style için çektiği video klipi youtube.com da yedi yüz milyon kişi izlemiştir. Bu da Park Jae – Sang PSY ‘ye ciddi bir kazanç olarak dönmüştür. Güney Kore’de büyük yankı uyandırması sayesinde babasına ait ‘DI Corp’ adlı yazılım şirketinin piyasa değeri 50 milyon dolardan 101.2 milyon dolara kısa zamanda yükseldi. Güney Kore ‘li genç yatırımcılar Seul Borsası’na kote olan şirketin hisselerine adeta hücum etse de, Park Jae – Sang PSY’nin şirket ile hiçbir ilgisi bulunmuyor.
Park Jae – Sang PSY Güney Kore pop müziğinin sesini dünyaya sevdirmiş durumda. Öyle ki Avrupa’da bir çok dans okulunda Park Jae – Sang PSY dansı denilen, gangnam style için çektiği video klipte oynadığı dansı öğretilmektedir. Hatta genelde zayıflamak isteyen bayanların bu dansı tercih ettiği de gelen haberler arasında. Park Jae – Sang PSY bir çok açıdan ilk albümü hatta ilk klipi ile beğeni toplasa da geleceği merak ediliyor. Güney Koreli sanatçının bundan sonra bir çok sansasyonel işlere imza atacağa ve ilginç dans ve video klipler yapacağa benziyor. Yapacağı işleri izleyip göreceğiz ancak Avrupa basını Park Jae – Sang PSY’ın sürdürülebilir bir başarı sahibi olmadığı görüşünde.

Kaynak: kumbara.org/


🌘 🚀
Avatarı yok
KoJiro_Hiyuga
Yasaklı
29 Ekim 2012       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Gangnam Style, Koreli müzisyen PSY'nin 2012 yapımı şarkısı. Komik, ritmik ve PSY'nin alışılmadık dans figürlerinden dolayı çok büyük ilgi gördü. Şarkı 15 Temmuz 2012'de yayınlandı. Youtube'a yüklenen videosu 29 Ekim 2012 saat 12.00'de 587,758,803 izlenme sayısına ulaşarak[1] Youtube 100 tüm zamanlarda 1. en çok tıklanan video oldu.[2]
Şarkı T-Pain, Katy Perry, Britney Spears ve Tom Cruise gibi ünlüler tarafından internet üzerinde paylaşıldı. The Wall Street Journal, Financial Times, CNN International ve Foreign Policy[3] gibi uluslararası yayınlarda yer buldu.
iTunes'ta ABD ve Kanada dahil 31 ülkede en fazla satılan şarkı oldu. 20 Eylül'de Youtube'da en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Arkaplan [değiştir]

"Gangnam Style" modayı takip eden, havalı ve diğer bölgelerdeki insanlardan ayrılan bir yaşam tarzına sahip insanların yaşadığı Seul'un Gangnam bölgesine göndermeler içeren uydurma bir sözcüktür. Bu terim Time'ın haftalık kelime listesine "Seul'un Gangnam bölgesindeki savurgan yaşam tarzını ifade eden davranış şekli" olarak geçmiştir. PSY bir röportajında kendisinin "Gangnam Style" olduğunu fakat şarkıdaki dansların, sözlerin, görünüşün bu sözü edilen üst sınıftan oldukça uzak olduğunu ve böylelikle bir ironi yapmaya çalıştığını belirtmiştir. Hyuna ile düetleri vardır.[4]

Benzer Konular

21 Temmuz 2017 / Misafir Müzik ww
31 Ekim 2012 / wolfmann Spor ww
29 Kasım 2015 / Misafir Spor ww
23 Ekim 2015 / Daisy-BT Müzik ww