Arama

Damian Marley

Güncelleme: 15 Kasım 2013 Gösterim: 1.762 Cevap: 0
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
15 Kasım 2013       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Damian Marley Kimdir?
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Hayatı Hakkında;
Damian Robert Nesta "Junior Gong" Marley (21 Temmuz 1978) 3 Grammy ödüllü Jamaikalı reggae sanatçısıdır. Damian Marley,dünyaca ünlü reggae sanatçısı Bob Marley'in oğludur. Damian'ın lakabı Junior Gong da babası Bob Marley'inlakabı olan Tuff Gong.'dan gelmektedir.

Albümleri;
1996 yılında ilk albümü olan Mr. Marley 'i piyasaya süren Damian Marley,2001 yılındaki 2.albümü Halfway Tree ile "En İyi Reggae Albümü" dalında Grammy Ödülü'ne layık görülmüştür.2005'te çıkarmış olduğu 3.albümü Welcome to Jamrock ile özellikle Jamaika'daki politikacılara çeşitli göndermelerde bulunan sanatçı,bu albümünü umudun sözcüsü olarak nitelendirmiş ve bu çizgide devam etmek istediğini açıklamıştır.2006 Grammy Ödüllerinde "En İyi Reggae Albüm" ve "En İyi Urban/Alternatif Performans" dalında ödüllere layık görülen Marley,aynı gecede 2 Grammy Ödülü birden alabilen tek Jamaikalı sanatçı olarak tarihe geçti.Marley,aynı zamanda "En iyi Urban/Alternatif performans" dalında Grammy Ödülü kazanan tek reggae sanatçısıdır.
Welcome to Jamrock;New York Times gazetesi tarafından son 10 yılın en iyi reggae şarkısı olarak gösterilmektedir.Damian Marley,son olarak 17 Mayıs,2010'da kendisi gibi Afrika kökenli olan Amerikalı rap şarkıcısı Nas ile Distant Relatives, isimli albümü piyasaya sürdü.

s0es

Biyografi Konusu: Damian Marley nereli hayatı kimdir.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

10 Aralık 2013 / Misafir Müzik ww
15 Kasım 2013 / Intersect Taslak Konular