Arama

Monica Molina

Güncelleme: 11 Şubat 2014 Gösterim: 2.833 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Monica Molina
Karnaval.com & Lastfm...
Sponsorlu Bağlantılar


f2g2



Dünyaca ünlü İspanyol pop, slow ve geleneksel İspanyol ve Latin müzikleri temalarını işleyen ses sanatçısı, bestekâr, müzisyen ve aktris.

Gerçek Adı: Mónica Molina Tejedor
Doğum Yeri: Madrid, İspanya
Doğum Tarihi: 24 Ocak 1968

Hakkında:
- Şarkıcı ve aktör Antonio Molina'nın sekiz çocuğundan yedincisi olan Mónica, babası ve kardeşleri Ángela Molina, Paula Molina, Miguel (Micky) Molina'nın yolundan gidip kendini oyunculuğa ve müziğe adamıştır.
- Özellikle Akdeniz müziği temasını işlediği ve otoritelere kendi tarzını yansıtarak oldukça farklı ve elegan bir işe imza attığını kabul ettiren Mónica ilk albümünü 1999 yılında çıkarmıştır.
- Kısa zamanda çok sayıda Altın Plak kazanmasının yanı sıra, Latin Grammy Ödülleri'nde "En İyi Şarkıcı" ve İspanya Müzik Ödülleri'nde de "En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı" unvanlarını elde ederek hatırı sayılır başarılar elde etmiştir
- Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teklifi üzerine Türkiye'nin tanıtımı adına bir klibini İstanbul'da çekmiştir.

İlk Albüm:Autorretrato
İlk Single:Nana para Candela

Molinalar, İspanya’nın en saygın ‘sanatçı’ ailelerinden biri. Monica’nın babası İspanya’nın ‘efsane’ şarkıcılarından Antonio Molina. Kız kardeşi Angela Molina ise Avrupa sineması için vazgeçilmez bir oyuncu. Diğer kardeşi Micky de sinema oyuncusu. Noel ise kendisi gibi müzisyen ve şarkılarının bestecisi ve söz yazarı. 18-19 kadar yapımda rol alan Monica, Oscar Wilde’dan uyarlanan bir tiyatro oyununda da rol almış.

Dinleyenlerin içini ısıtan, bir parça melankolik bir parça umut dolu ama her zaman romantik bir ses. Değişik, kendine özgü, bir süredir duymadığımız tarzdaki vokali onu eşsiz kılıyor. Sanatçının ruhunu ve karizmasını babasından aldığı söyleniyor.




Biyografi Konusu: Monica Molina nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

23 Temmuz 2012 / Jumong Dünyadan
31 Ekim 2015 / estudiantes Sinema ww
4 Mart 2013 / KisukE UraharA Müzik ww
8 Temmuz 2015 / Safi Sinema ww