Arama

Lara Fabian

Güncelleme: 25 Ekim 2015 Gösterim: 20.462 Cevap: 2
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
1 Kasım 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Lara Fabian (doğumu: Lara Crokaert 9 Ocak 1970 Etterbeek, Belçika) uluslararası Belçika-Kanada frankofon şarkıcıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi

Lara Flaman bir babadan ve Sicilyalı bir anneden dogmustur. Ismi Dr Jivago filminin tema muziginden esinlenen anne ve babasi tarafindan konulmustur. Etterbeek'de (Bruksel, Belcika) dogmus olmasina ragmen hayatinin ilk devresini Catania'da gecirmis ve Italyanca anadili haline gelmistir. Lara sarki soylemeye, dans etmeye ve piyano dersleri almaya cok kucuk yaslarda baslamis ve formal muzik egitimine 8 yasinda Bruksel Kraliyet Konservatuarinda baslamistir. Konservatuarda bulundugu 10 yil icinde kendi muzigini yazmaya ve soylemeye baslamistir. Laranin sarkilari buyuk olcude aldigi klasik vokal ve muzik teorisi egitiminden oldugu kadar, Barbra Streisand ve Queen gibi devrin sanatcilarindan da etkilenmistir. O yillarda Lara pek cok Avrupa yarismasina girmis ve cesitli oduller kazanmistir. Bu odullerin bir sonucu olarak ilk singelini Fransiz sarkici Daniel Balavoine in anisina 1986 yilinda "L'Azziza Est Un Pleurs" cikarmistir.

1988-1993: Ilk muzik kariyeri

1988 yilinda Luksemburgdaki RTL televizyon kanali Irlandanin Dublin kentinde yapilacak olan 33. Erovizyon sarki yarismasinda ulkeyi temsil etmek icin davet etmistir. Lara'ya verilen Jacques Cardona ve Alain Garciac in yaptigi "Croire" (Guven) adli parca kayda deger basari kazanip o gece 4. siraya gelmistir. O gece birinci gelen ulke ise Isvicre adina "Ne Partez Pas Sans Moi" (Bensiz gitme) isimli sarkiyi soyleyen kisi Celine Dion'dan baskasi degildi. "Croire" 500bine yakin kopya satarak o sene Avrupanin en cok satan singellari arasina girmistir. Lara hala bu parcayi canli olarak soylemeye devam etmektedir.
1990 yilinda egitimini (Lara aslinda hayatini cocuk sucbilimine adamayi planlamaktaydi) tamamlayan Lara 3. singeli olan "Je Sais" (Biliyorum) u tanitmak uzere Kanada'ya gitti ve burada Kebek eyaletine hayran kaldi. 1991 yilinda elinde 2 bavul ve cebinde 1000 dolar ile Kuzey Amerika'da kariyer yapmak uzere Montreal, Kanadaya gitti. Burada kendi plak ve yayin sirketi olan "Productions Clandestines"i kurdu. Brukselden tek basina ayrilmamisti Lara, o zamanlar arkadasi ve muzik yapimcisi Rick Allison'da anavatani olan Belcikayi birakip Lara ile Lara'nin yukselisi ve unlenisi haline donusecek maceraya baslamisti. Rick bundan birkac yil once Lara'ya Bruksel'de bir jaz barda karsilas ve Ella Fitzgerald'in Summertime indaki vokallerinden etkilenmisti. Ikili durmaksizin yeni sarkilar yazmaya ve kayit etmeye basladi.
Biyografi Konusu: Lara Fabian nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Aralık 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Lara Fabian

Sponsorlu Bağlantılar

Belçika doğumlu pop şarkıcısı ve söz yazarı Lara Fabian şarkı söylemeye, dansa ve piyano öğrenimine çok küçük yaşta başladı, öyle ki 8 yaşında Brüksel Kraliyet Konservatuarı'nda eğitim alıyordu. 1970 yılında dünyaya gelen Lara Fabian konservatuarda geçirdiği on yıl içinde kendi şarkılarını yazıp söylemeye başladı. O günkü eserlerinde aldığı kuramsal klasik ses ve müzik eğitiminin yanı sıra Barbara Streisand ve Queen'in etkileri görülür.

Eğitimini tamamlayan genç Lara Kanada'nın Montreal şehrine taşındı ve "Clandestines" adını taşıyan kendine ait plak yapım şirketini kurdu. Brüksel'den arkadaşı olan yapımcı Rick Allison Montreal'de Lara'ya katıldı ve ikili durup dinlenmeden şarkılar yazıp kaydetmeye koyuldular. 1991 yılında Fabian'ın ilk albümü "Lara Fabian" Kanada'da çıktı. Fransızca olan bu albümün satışı 100.000'i aştı. 1994'te çıkacak ikinci albümü "Carpe Diem"e (Bugünü Yaşa) kadar düzenli turnelere çıktı. Bu sayede artan ilgi ve merak ikinci albümün başarısında da etkili oldu.

Başarının tadını bir kere alan Lara Fabian için durmak devam etmekten daha zordu artık. Bir sonraki adımını sadece Fransa'da iki milyonu aşan satış rakamına ulaşan albümü 1997 tarihli "Pure" ile atan sanatçı, albümdeki eşcinsellerin dışlanmasına karşı çıkan "La Difference" (Fark) isimli parçasıyla da adından sıkça söz ettirdi. "I Will Love Again" (Yeniden Seveceğim), sanatçının ABD'deki ilk albümü, bu ülkede listelerin başına tırmanıverdi. Daha sonra 1998'de gelen canlı kayıt albümü ile kendisine yönelen artan ilgi somutlaştı, Fransa listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Sony ile anlaşan Fabian, kendi adını taşıyan ama bu sefer İngilizce söylediği albümünü 2000 yılında bu etiketle çıkardı.

Başarılı ve büyük ilgi gören albümlere imza atan Lara Fabian 2003 Ekim'inde piyano temelli şarkılar seslendirdiği "En Toute Intimité" ile sevenlerine yeniden ulaştı. İngilizce, İtalyanca ve Fransızca okuduğu bu çalışma oldukça samimi bir havaya sahipti.

Ardından gelen "A Wonderful Life" (Harika Bir Hayat), "Last Goodbye" (Son Veda) ve "9" albümleri ile hayranlarına seslenen Lara Fabian'ın söylediği şarkılardan bazıları, karşımıza diğerlerinden daha sık çıktı. Fabian bu sayede "Dawson's Creek" dizisi seçkisinde, tamamı bilgisayar canlandırmasından oluşan "Final Fantasy" filminde ve Steven Spielberg'in "Yapay Zekâ" isimli yapıtında izleyicilerle buluşmuş oldu. Son olarak da Cole Porter'in yaşam öyküsünde sunulmak üzere, sanatçının "So In Love" adlı parçasını Mario Frangoulis ile birlikte seslendiriyor.

(Lara Fabiran, 24 Haziran 2006 Cumartesi gecesi, İstanbul'un görkemli eğlence mekanı Parkorman'da Türk dinleyicileriyle buluştu. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde çoğunlukla "9" adlı albümünden şarkılar seslendiren sanatçı, en popüler eski parçalarını da hayranları için söyledi.)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 25 Ekim 2015 01:10
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Ekim 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Lara Fabian

Ad:  Lara Fabian.jpg
Gösterim: 644
Boyut:  66.7 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

 Lara
14 Kasım 2010 / Pollyanna Müzik tr
17 Mart 2009 / Kral_Aslan Spor ww
17 Aralık 2015 / BrookLyn Moda ww
7 Temmuz 2012 / Rower Edebiyat ww
8 Nisan 2009 / Harry Kewell Spor ww