Arama

Rick Wright

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 2.792 Cevap: 1
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
3 Kasım 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Rick Wright
Pink Floyd grubunun klavyecisidir. Solo albümlerinin yanında, şu an David Gilmour ile çalmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar


Pink Floyd

28 Temmuz 1943'de doğdu. Müzik kariyeri Londra'daki The Regent Street Polytechnic'e girmesi ve Roger Waters ile tanışması ile başladı, ancak o mimar olmak istemiyordu, tek düşündüğü şey müzik yapmaktı. İlk grubu Nick Mason ve Roger Waters ile beraber kurdukları Sigma 6'dır. Daha sonra bir çok isim alan bu grup Syd Barrett'in katılımıyla Pink Floyd'a dönüştü. Rick Wright da The Screaming Abdabs grubunda beraber çalıştığı Juliette Gale ile 1964'te evlendi.
Grubun ilk döneminde Syd Barrett ile birlikte grubun en çok şarkı yazan kişisiydi. Grubun ilk dönemlerinde çok baskın olan klavye sound'una neden olmuştur. The Great Gig In The Sky onun en başarılı bestelerinden biridir. Ayrıca "Shine on You Crazy Diamond" ve "Echoes" gibi deneysel eserlerin yaratılmasında büyük katkıları bulundu.

Gruptan ayrılış ve solo çalışmalar

Pink Floyd'da Roger Waters sadece kendi bestelerini kullanmaya başladığı için, Wright kendi bestelerini 1978'de Wet Dream albümüyla yayınladı. The Wall'dan sonra Roger Waters tarafından gruptan kovuldu. Ancak, The Wall konserlerinde grup üyesi olmadan müzisyen olarak çıkarıldı. Konserler büyük bir zararla sonuçlandığından, bu işten tek para kazanan sadece turne müzisyeni pozisyonunda olduğu için o oldu.
The Final Cut, bulunmadığı tek Pink Floyd albümüdür. 1982'de eşi Jennifer'dan ayrılıp 1984'te yeni eşi Franka ile evlendi. 1984'te arkadaşı Dave Harris ile Zee adlı bir grup kurdu. Atlantic şirketinden yayınladıkları Identity albümü ticari açıdan başarısız oldu.

Pink Floyd'a dönüş ve "Broken China"

Waters'ın ayrılmasıyla Pink Floyd'a dönen Wright, "A Momentary Lapse of Reason" albümünde yasal sorunlar yüzünden stüdyo müzisyeni olarak göründü ancak "The Division Bell" albümünde ise tamamen Pink Floyd üyesi oldu. Albümün çıktığı yıl Rick Wright ikinci eşinden de boşandı.
1996'da Broken China adlı ikinci solo albümünü çıkardı. Bu albümdeki bilgisayar destekli prodüksiyonlar ve Sinead O' Connor, Anthony Moore ve Tim Renwick gibi sanatçıların katkısı, "Broken China" albümünü ilk solo albümden daha başarılı kıldı.
Rick Wright, son yıllarda grup arkadaşı David Gilmour'un albümlerinde ve konserlerinde klavye çalmaktadır. 3. solo albümü için çalışmaları da devam etmektedir.

Ekipman

Rick Wright müziğe üflemeli çalgılarla başlamıştır. Daha sonra Farfisa marka org kullanmaya başladı. İlk dönemlerde konserlde vibrafon ve "Biding My Time" şarksıında olduğu gibi trombon da kullanıyordu. Daha sonraki yıllarda eko efekti için Binson Echorec kullanan Wright, 1970'lerde Farfisa yerine Fender, Wurlitzer, Hohner gibi markalar kullanmıştır. 1987'de itibaren Kurzweil markasını kullansa da Gilmour'un "On An Island" turunda yine Farfisa e Hammond piyano da kullanmıştır.

Solo Çalışmaları

Solo Albümler
  • Wet Dream (1978)
  • Broken China (1996)
Zee
  • Identity (1984)
David Gilmour
  • On An Island (2006)
Syd Barrett
  • The Madcap Laughs (1970)
  • Barrett (1970)

Son düzenleyen Daisy-BT; 24 Kasım 2010 22:43 Sebep: Aktif linkler.
Biyografi Konusu: Rick Wright nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Rick Wright

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  rick wrifht.jpg
Gösterim: 539
Boyut:  87.8 KB


Benzer Konular

17 Aralık 2015 / Jumong Moda ww
11 Haziran 2013 / Jumong Edebiyat ww
1 Temmuz 2011 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
13 Nisan 2010 / LaSalle Sanat ww