Arama

34 Oyunu (Okey 101)

Güncelleme: 12 Temmuz 2013 Gösterim: 18.765 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
34 oyunu, okey 101 kuralları, oyun özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
34 oyunu, Okey oyununa benzer ama okeyden daha gelişmiş kurallara sahip bir oyun türüdür. Van ve Hakkari yöresinde çok sevilen bir oyundur. Bazı yörelerde ismi 101 olarak da geçer. Her iki oyun da birbirine benzer özellikler taşır. Bu programla her iki oyunu da online olarak oynayabilirsiniz. 34 ve 101 Oyunu Kuralları Her iki oyun da okey taşları ile oynanır ve mantık olarak okey oyununa benzerdir. 34 oyunu ile 101 oyunu arasındaki tek fark el açarken yapılan hesap yönteminden kaynaklanır.

Oyuna Başlama
Oyun masa yöneticisinin Başlat düğmesine basılmasıyla başlar ve her oyuncuya 21 taş dağıtılır. Oyuna ilk başlayacak oyuncuya ise fazladan bir taş daha verilir ve bu oyuncu taş çekmeden ilk eli oynar.

Taş Çekme, Taş Alma
Oyun sırası size geldiğinde yerden taş çekebilir veya yandan atılan taşı alabilirsiniz. Ancak yandan taş aldığınızda el açmak zorundasınız. Yandaki taş işinize yarıyor olsa bile el açamayacaksanız o taşı alamazsınız. Yandan taş alıp da el açamazsanız program oynamanıza müsaade etmeyecektir. Geri Bırak düğmesi ile taşı geri bırakıp taş çekebilirsiniz. Ayrıca yandan aldığınız taşı el açarken kullanmak zorundasınız. Ancak elinizde bu taşın bir eşi varsa el açarken onu da kullanabilirsiniz.

El Açma
Eliniz gerekli sayıyı doldurduğunda elinizdeki taşları yere açabilirsiniz.Taş açabilmek için masada iki ayrı bölme bulunur. Seri açıyorsanız taşları Seri Açma Alanına çift açıyorsanız Çift Açma Alanına bırakın.Açarken bir taşı yanlış yere bırakırsanız Geri Al düğmesine basarak taşı geri alabilirsiniz. Bu özellik sadece son bırakılan taş için geçerlidir. Birden fazla taşı yanlış bıraktıysanız Geri Topla düğmesi ile tümünü geri toplayıp yeniden açmanız gerekir.

Açtığınız el geçerli değilse (Çift açıyorsanız 5 çift yoksa, seri açıyorsanız sayınız tutmuyorsa veya açtığınız taşlar geçersizse) Geri Topla düğmesi ile açtığınız taşları toplayabilirsiniz. Bu işlem 101 ceza yemenize sebep olur.




Son düzenleyen nötrino; 12 Temmuz 2013 11:26

Benzer Konular

21 Ağustos 2010 / virtuecat Genel Mesajlar
10 Eylül 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Ocak 2015 / DVSBilisim Cevaplanmış