Arama

Field Ops

Güncelleme: 10 Şubat 2007 Gösterim: 6.591 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Field Ops (PC)
Ön İnceleme
Sponsorlu Bağlantılar
Screen 5

Bazı zamanlar geçmişe baktığımda oyunların nasıl şekillendiğini görebiliyorum. Grafiklerdeki devrim oyunları oldukça ileri bir noktaya taşırken, zaman içinde çıkan çeşitli türler her şeyi şekillendirmeye başladı. Oynanıştan, senaryoya, kontrol sistemine, kamerasına kadar belli temeller atıldı. Bir oyun çıktı devrim yaptı, arkasından gelenler onun bazı kurallarına uydu. Hatta olmazsa olmaz maddeleri bile çıktı. Böylesi bir karışımda türlerinde artık iç içe geçmesi kaçınılmaz oldu. RPG – FPS, RPG – Strateji vs… şu bu derken son olarak FPS – Strateji kırması da katıldı. Hatta ikiliyi bıraktım arada üç türü birbirine karıştıran oyunlar bile çıkacak.

Field Ops ismi size yabancı geldi mi? Aslında gelmemesi lazım zira kendisi uzun zamandır adından söz ettiriyor. Gelen ekran görüntüleri ve videolarda, Stratejiyi FPS kamera açısına aldırarak oldukça merak uyandırdı. Böylesi bir yapım nasıl ilgi çekmesin ki ama? Field Ops’u, Digital Reality firması yapıyor. Adı sanı duyulmuş bir firma diyebilirim, ancak yaptıklarının biraz biraz kötülüğünden. D-Day, Hegemonia: Legions of Iron, Desert Rats vs. Afrika Korps gibi arada oyunları var. Neyse Digital Reality stratejilere el atmış durumda, ancak bu sefer tecrübesini konuşturup ortaya güzel bir şeyler hazırlayacak gibi.

fo 1

Bu nedir?

Field Ops’un en büyük kozu RTS/FPS kırması olması. Bunu da başarılı bir sistemle yapacak. Tepeden RTS olarak adamlarımıza emir yağdırabiliriz. Arada çatışma olursa, hemen FPS açısına ve direk olarak sıcak çarpışmaya dahil olacağız. Aksiyon dolu sahnelerde istediğimiz an FPS kamerasına geçiş yapıp, böylece kendi askerlerimizden biri olabiliriz. Bu oldukça işimize yaracak. Hatta FPSye geçtiğimiz anda dahi kendi adamlarımızı yine kontrol edebileceğiz. FPS’deyken siper almak ve düşmanlardan saklanmak gibi imkanlarımız olacak. Bu şekilde ilerleme şansımız da olabilecek.

Böylesine bir sistem içinde oyuncuların kafası karışmasın diye basit bir ara birim kullanılacak. Digital Reality’nin üstünde kafa patlattığı konulardan biri de aslında bu. Hem basit hem de kullanışlı bir ara yüz. Böylece geçişlerde ve komut verdiğimizde, en hızlı ve kısa biçimde her şey işlenebilecek.
fo 2

Karıncalı

Oyunun diğer iddialarından biri grafikler. Ekran görüntülerinde Field Ops güzel duruyor. Zaten yapımcılar grafik motoruna da önem veriyorlar. Sonuçta FPS oyunları genelinde grafik olarak kaliteli olur. Field Ops’ta FPS açısı olunca, bu konuda vasat kalmayacak. Animasyonlar Motion Capture teknolojisi ile hazırlanıyor. Böylece gerçekçi modellemeler ortaya çıkacak.

Küba, Afganistan, Manhattan ve Ukrayna civarlarında çatışmalara gireceğiz. Yine gittiğimiz yerlere özgü olarak bölümlerin tasarımları da değişecek. Afganistan’daki yerle, Ukrayna’daki bir sokak birbirine benzemeyecek. Tüm mimariler kendi yöresine has şekilde tasarlanıyor. Bu da oldukça güzel bir ayrıntı olarak şimdiden dikkat çekici.

Sıhhiye, nişancı, teknisyen, mühendis, bombacı gibi asker sınıflarından birini seçme imkanımız olacak. Sınıflara ek olarak bol miktarda silah Field Ops’ta bulunacak olan kısımlardan. Oyunda kullanabileceğimiz araçlar da yer alacak. Bunlar arasında cip, tank, helikopter vs… bulunuyor. Tüm silahlar ve araçlar yine gerçeğinden birebir modelleniyor.

logo

Sabır taşı

Field Ops’ta akıllı bir yapay zeka ve Multiplayer özelliğini de bulunacak. Aradan bunları da ekleyeyim. Geçmişi çok süper olmayan Digital Reality bu işi umarım kıvırır. Eğer kıvırırsa oldukça değişik ve güzel bir oyun olacak gibi. Şimdilik bir şey söylemek için erkeni ama içimde yine de ön yargı var. Yoksa bana mı öyle geliyor?



Benzer Konular

18 Mayıs 2008 / Misafir Oyunlar
14 Eylül 2011 / rambo3947 Oyunlar
13 Mayıs 2013 / Bombaxi Arşive Kaldırılan Konular