Arama

Assassin's Creed (Playstation 3)

Güncelleme: 11 Nisan 2007 Gösterim: 9.697 Cevap: 1
Swash81 - avatarı
Swash81
Ziyaretçi
15 Şubat 2007       Mesaj #1
Swash81 - avatarı
Ziyaretçi
acaltairij2
altairlz0
Sponsorlu Bağlantılar

assassins creed 20060510005327089

instory1
Alıntı

Assasin's CreeD

Assassin,Hashshashin,Hashishin,Hashashiyyin ..(Suikastçiler) İsmail’i Müslümanlarının kurduğu Nizarı Alt tarikatı olarak adlandırılan dinsel bir tarikat.Bu gizli tarikat çeşitli siyasal ve dinsel maksatlarla tarikatlarında kullandırılmak üzere bir çok üyeyi gruplarına kabul edip onları yetiştirmiştir.14.yüzyılda bu grubun içerisinde bulunan militanları,korkusuzca uygulunan ve siyasal yönden de harekete geçirilen suikastlarda kullanılmak üzere eğitmiştir.

Bu mistik gizli örgüt o dönemlerde çok zengin ve varlıklı seçkin tabakayı korkutmakta uzmanlaştı ( Abbasid) “Suikastçı” onlara konulan isimlerden birisi,bu kişiler tarikat için hiçbir neden olmadan yaşamlarını feda edebilirler.

Oyunda bir Hashashin’in üyesi olan Altair (Yunan ve Arap kaynaklarında, kabaca "Uçucu" veya "Kuş" olarak bilinir). Suikastçi’yi oynuyoruz,oyunda 3 büyük şehirden bahsediyor,Kudüs şehrindeyiz ve etrafımızda bulunan insanların varlığımıza nasıl bir tepki gösterdiğini oyun boyunca görmekteyiz,Örneğin ne zaman kalabalık bir topluluğun içerisine girdiğimizde ve orda bir insanı iteklediğimizde aynı tepkiyi o insandan bize karşıda göreceğiz veya o kalabalıktan birisini yere atarsak veya öldürürsek,o kalabalık bize karşı birleşecek ve saldıracaktır.Bu durumda sen kendi yolunu bulmak zorundasın ,oyun içinde çok dikkat çekersen ,örneğin duvarlara tırmanırsan etrafta bulunan siviller etrafında toplanıp askerlerin oraya gelmesini sağlayacaklardır.Oyunu oynarken çok dikkatli olmalıyız sağa sola sataşmadan ve halkla fazla dalaşmadan bize verilen görevi yerine getirmeliyiz ,bazı bölümlerde sivillerden yardımda alabiliriz,askerlerden kaçarken orada bulunan halk tarafından kamufle edilip saklanabiliriz…



RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2007       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Assassin's Creed (Playstation 3)

jaquette assassins creed sur ps3
Sponsorlu Bağlantılar

Hitman'ın yeni meslektaşı Altair ile doyumsuz maceralara atılıyoruz

Prince of Persia'nın sona erişinin ardından karamsarlığa düşen oyunculara, Ubisoft'un yeni armağanı Assassin's Creed olsa gerek. Prince'in animasyonlarını aratmayacak yeteneklere sahip Altair ile yepyeni maceralara merhaba deyin.

Nasıl biri? Ne iş yapar?

Assassin's Creed'de çevik mi çevik, cesur mu cesur ve bir o kadar da gözü kara bir suikastçıyı canlandırıyoruz. Oyunumuz Kudüs'ü ele geçirmek isteyen Bizans Kuvvetleri ile şerefli İslam Ordusu'nun savaşını konu alıyor ve kan gövdeyi götürüyor. Bizim yapmamız gereken bu savaşın oluşuna engel olmak ve bunu yaparken Altair'in en profesyonel olduğu işi yapmak. Suikast'

Suikastçılık de zor iş olmalı

Oyunda en göze çarpan özellik suikastların işlenişi. Suikastlardan önce iyi bir plana ihtiyaç duyuyoruz. Aksi halde plansız yaptığımız işler bize zaman kaybı ve en kötü ihtimalle ölüm olarak geri dönüyor. Bu yüzden öncelikle öldüreceğimiz kişi hakkında bilgiler toplamalıyız. Ancak bunu yapmak için halk arasından birkaç kişiye ihtiyaç duyuyoruz. Ama tabii ki hiç kimse öyle babasının hayrına bize yardım etmiyor. Öncelikle zor durumda olan kişilere yardımlar yapabiliriz. Böylece halk arasında yavaş yavaş sevilen bir karakter olabiliriz. Bu kişilerden bilgileri aldıktan sonra, olay yerini önceden incelemeliyiz. Açık alanlarda işlenecek cinayetlerde kestirmeleri öğrenmek çok önemli. Çünkü planın herhangi bir yeri aksarsa, kaçmak zorunda kalıyoruz. Dört duvar arası mekanlarda işlenen cinayetlerde mekanın arka çıkış kapılarını, öldüreceğiniz kişinin nerelerde çok dolaştığını bilmek çok işinize yarayacaktır. Böylece ustalığınıza ustalık katacaksınız. Öldüreceğiniz şahıslar genelde savaşa "Start" verebilecek kişilerden oluştukları için çok iyi korunuyorlar. Bu yüzden kişilerin açığını yakalamak çok önemli. Az adamla yakalarsanız işinizi halletmeniz daha kolay oluyor. Aynı zamanda başladığınız işi daha erken halletmek, yardıma gelebilecek güçlerin bize verebileceği sıkıntıları da azaltıyor. Bu nedenle öldüreceğiniz kişileri sık sık takip edin.

Suikastları yaparken Altair'in asıl yetenekleri ortaya çıkıyor. Bu yeteneklerden en önemlisi Altair'in kılıç kullanma yeteneği. Belinden bir dakika bile ayırmadığı kılıcını bir şövalye gibi kullanıyor. Tıpkı Prince'in muhteşem yetenekleri gibi Altair'in de kendine has değişik bir kılıç kullanma yeteneği var. Reflekslerinden ve hızlılığından doğan bir diğer yetenekleri ile üstüne gelen askerleri kısa sürede yere seriyor ve kellelerini gövdelerinden ayırıyor. Ayrıca kılıç sahneleri oyuna bambaşka bir hava katıyor. Özellikle kılıçla savaştığınızı kesinlikle size hissettiriyor Assassin's Creed. Altair'in bir diğer özelliği ise çok yükseklerden tehlikeli atlayışlar yapabilmesi. Mesela Altair çok yüksek bir yerden aşağıya atlayabiliyor. Tabii olayı fazla abartırsanız, ölebiliyorsunuz. Ayrıca Altair binalardan binalara, duvarlardan duvarlara atlayabilen bir kahraman. Ayrıca Pirnce of Persia'da görülen duvarlara tırmanma özelliği Assassin's Creed'de daha gerçekçi. Biraz açarsak; dümdüz duvarlara tırmanma yeteneğimiz yok. Ancak duvarın herhangi bir yerinde olan girintiler ve çıkıntılar yardımıyla çok yüksek duvarlara tırmanabiliyoruz. Girintilerin bittiği yerde de öylece kalakalıyoruz.

Cinayetleri işledikten sonra gizliliğe önem vermek de çok önemli. Planda ters giden bir şeyler olduğunda ve bunu askerler hissettiklerinde peşinize düşüyorlar. Onlardan kısa sürede izinizi kaybettirmek için halkın arasına girip, onlardan biriymiş gibi kendi halinizde davranırsanız hiçbir şeyden huylanmıyorlar. Altair ile çevreyi incelerken vücudumuzu kontrol edebilmek güzel bir özellik. Örneğin çevreyi incelerken boynumuzu çevirebiliyoruz. Ya da durdurmak istediğiniz birini kolunuzla çekebiliyorsunuz. Aynı zamanda yürürken itebiliyor, kolunuzla durdurabiliyorsunuz. Bu özellik türe getirilen çok güzel bir özellik.

Oyunun en can sıkıcı özelliği dövüş sistemindeki basitlik. Yapmamız gereken hareketlerde özgür davranamıyoruz. Yapmamız gereken hareketleri doğru zamanda yaparak düşmanları kolaylıkla alt edebiliyoruz. Bu yüzden bir süre sonra adam öldürmek can sıkabiliyor. Hatta üzerinize gelen birkaç deste askeri bile benzer hamlelerle öldürebiliyorsunuz. Bu bizlere biraz olsun Cüneyt Arkın filmlerini andırıyor. Neyse konudan fazla kopmadan geri dönelim. Daha önce sizlere anlattığım kılıç sahneleri biraz olsun dövüş sistemindeki monotonluğu bizlere unutturuyor. Bunun üzerine zaman zaman tekleyen, ama genelinde kaliteli olan yapay zeka eklenince daha eğlenceli bir oynayış gözümüze çarpıyor.

Hazır yapay zeka demişken biraz da ona değinelim. Yapay zeka dediğim gibi kaliteli. Örneğin askerler ölen bir arkadaşlarını yerde gördüklerinde hemen yanında geçmiyorlar. Hemen ölüm nedenini araştırmaya başlıyorlar. Çevrede ilgilerini çeken, garip davranışlar sergileyen birini gördüklerinde hemen yanına gidip araştırıyorlar. Sizin peşinize takıldıklarında sizi o kadar kolay bırakmıyorlar. Dövüş zamanları geldiğinde üzerinize aptalca koşarak saldırmıyorlar. Ama ölümün gelip onları bulmasını da beklemiyorlar. Tamamen zekice davranıyorlar. Ayrıca sizi ellerinden kaçırdıklarında sorup soruşturuyorlar.

Devasa bir şehir

Oyunun görüntülerine bakıp ne kadar büyülenseniz de oynayarak görmek bambaşka. Resimlerde gördüğünüz şehir gerçekten oyunu bırakıp güzelliklere odaklanmamıza sebep oluyor. Gerçekten çok güzel tasarlanmış bir şehir planı var. Kudüs'ün birkaç değişik yanı hariç tıpkı oyuna taşınmış kadar gerçekçi. Özellikle yüksek bir yere çıkıp şehrin güzel bir manzarasını seyrettiğimizde bir PlayStation 3'ünüz olduğu için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk hissediyorsunuz. Ayrıca oyunda modern hiç şeyin olmayışı çok güzel. Şehrin güzelliğini tamamlayanlar ise sağda solda ticaret yapmaya çalışan kişilerin tezgahları. Size çok hoş bir kasaba heyecanı yaşatıyor.

Yapımı dört haritanın belirlenmiş kısımlarında görev yaparak tamamlıyorsunuz. Bu haritalar gerçekten çok büyük. Zaten oyun bittiğinde açılan haritalarda serbest dolaşabiliyorsunuz. Bu sayede oyunda kendinizi özgür hissedebileceğiniz bir özellik oluyor. Görev yeriniz Şam'a düştüğünde çok güzel seslendirilmiş Türkçe diyaloglara şahit oluyorsunuz. Crysis'den sonra bir başka oyunda Türkçe sesler duymak gerçekten bizleri mutlu ediyor. Türkçe'yi konuşan kesim genellikle şehri koruyan kişiler. Çok güzel bir aksanla günümüz Türkçe'sini konuşuyorlar.

Sesler sadece Türkçe diyaloglardan ibaret değil tabi ki. Oyunun kendi müzikleri çok güzel. Şehirde dolaşırken yavaş işleyen, huzur verici müzikler çalıyor. Suikast anlarında ya da düşmanlardan kaçarken hızlı ve insanın içini kıpır kıpır eden müzikler size eşlik ediyor. Ama bunlar bir kenara kılıç sahnelerinde çarpışan metalleri görmek ve onlardan çıkan sesleri duymak daha güzel geliyor insana.

Sözün özü

Assassin's Creed başarılı bir oyun. Ancak dediğim gibi dövüş sistemindeki basitlikler nedeniyle kısa bir süre sonra monotonlaşabiliyor. Ama mükemmel senaryosu, temiz grafikleri ve kılıç sahneleri için bile oynamak gerekiyor. Bir yeni nesil konsolunuz varsa mutlaka deneyin.

Önemli Not: Konu Bilgilendirme Amaçlıdır Sitemizde kesinlikle Crack, Warez, Serial, Download... Bulunmaz!..
Bakınınız: Forum Kuralları

alıntıdır kaynak: Merlinin Kazanı


Benzer Konular

17 Ağustos 2011 / alponero Oyunlar
18 Kasım 2009 / RuffRyders Oyunlar