Arama

Warhammer - Ulthuan

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 4.783 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
4 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Ulthuan oyun mekanı nerededir, özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Warhammer
Ulthuan
ulthuandw5sf6

Ulthuan kıtası, High Elfler'in anayurdudur. Eski Dünya ile Yeni Dünya arasında, okyanusun tam ortalarında doğru bir yerdedir. Yeri farklı olsa da Mu, Lemuria hikayelerindeki kayıp kıtalar ile ama daha çok Atlantis ile paralel bir durumdadır. Yıllarca burada tek olarak yaşamış elflerden bazıları cücelerle (dwarf) ahir zamandan beri olan savaşları dolayısı ile Eski Dünya'ya göçüp girdikleri ormanları sahiplenip Wood Elf adı ile anılmaya başlansalar bile bunun dışında Ulthuan'dan başka yerde Elf yok gibiydi, burası istisnalar haricinde Elflerin tek bulundukları yer olarak o zaman istisna haricinde tek ulus olan Elflerin tek diyarları idi. Ancak çıkan çatışmalar ile bazı elfler geleneklere değer göstermeye devam ederek Aristokrasi Elflerini oluşturmakta iken, High Elferin içinde olan ve özellikle High Elf Soylu Konseyi'nin saçmalaması ile iç karışıklıklar sebebiyle High Elflerin'den asi bir yüksek prensin komutasında ortak dilde "Dark Elfler" ya da kendi verdikleri ad ile "Druchii"ler ortaya çıktı. Tüm bunlar ise şiddetli bir iç savaşa yol açacak, bu savaş ise kıtanın tarihsel ve fiziksel kaderini belirleyecek idi.
High Elfler ile Dark Elfler arasında çıkan iç savaş sırasında; High Elfer'in, Aristokrasi Elfleri'nin en büyük büyücüleri tarafından yok edici bir büyü, Dark Elferi Ulthuan'dan silip çıkarmak için serbest bırakılır; ancak bu büyü sürgünü gerçekleştirirken kıtanın dışta kalan kara kısımları haricindeki tüm topraklarının batmasına neden olur ve kıta içi delik bir adaya dönüşür. Dark Elfler Ulthuan'dan kovulurken diğer bir deyişle sürülürken, High Elfler Ulthuan'daki hakimiyetlerini ilan ederler.

Ulthuan, son delik deşik hali ile 10 tane imparatorluktan oluşmaktadır:

Avelorn: Allarielle Everqueen'nin de evidir. Bu topraklar gür ve verimli ormanlar tarafından korunmaktadır ve bu topraklar Pegasuslara, Unicornlara ve Giant Eaglelara ev sahipliği yapar. Avelorn; Ulthuan'nın en eski imparatorluğudur ve Everqueen burayı yüzyıllardan beri Gaen Vale denilen Handmaidens of the Everqueen adı verilen güzel ve yeteneli kadın savaşçıların saray adamları ve nedimleri ile dans edip şarkı söylediği verimli topraklardan yönetmektedir.
Caledor: En savaşçı ve en gururlu diyar bu diyardır. Caledor bir zamanlar savaş prensleri ve haşmetleri Ejderha Dağları ile Ulthuan'nın savaştaki kalbiydi; ancak şimdilerde geride kalan savaş prensleri ejderha adına sadece atların giydiği ejderha zırhları ile savaş alanına gitmekteler.
Chrace: White Lions of Chrace'a ev sahipliği yapan bu topraklarda, wood-elfler anka kralına geleneksel oalrak korumalık yapmaktadırlar.
Cothique: Bir kıyı imparatolruğudur. Başlıca geçim kaynakları ise balıkçılık, balık, ticaret ve gene balıktır.
Eataine: Lothern'e yani Ulthuan'nın en görkemli şehrine ev sahipliği yapar bu diyar. 10,000 Lothernli Sea Guard ve sayısız anlışamayan güç ile korunur bu şehir.
Ellyrion: Başkenti Tor Elyr olan at-efendileriin diyarıdır. Buradaki elfler yürüdükleri anda ata da binerler.
Nagarythe: Gölgeler diyarıdır. Shadow Warriorlar; bu beş para etmez, yarasız topraklarda her daim dolanarak hiç değişmeyen Dark Elf tehtdinie karşı korurlar.
Tiranoc: Çökmüş, çökük içinde kalmış ve bu yüzden hiç gneş ışığı almayan bu diyar at arabalarının diyarıdır. Başşehri ise Tor Anrok'dur.
Saphery: Millerce yükselikteki, Eflerin tüm bilgilerinin saklandığı Tower of Hoeth'de barınan Ulthuan'nın büyücülerinin diyarıdır. Kılıç ustası Hoeth yani tüm dünyanın en becerekli kılıçustası tarafından korunur.
Yvresse: En az nüfusa sahip diyardır. Tek şehirden oluşur, Tor Yvresse.



Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:33
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

4 Mart 2009 / ThinkerBeLL Oyunlar
8 Ekim 2008 / NeutralizeR Oyunlar
15 Haziran 2012 / RuffRyders Oyunlar