Arama

BlackSite: Area 51 (X-Box 360)

Güncelleme: 21 Şubat 2007 Gösterim: 2.265 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
BlackSite: Area 51 (X-Box 360)

Sponsorlu Bağlantılar
BlackSite: Area 51 (X-Box 360)

"Yazı için Orhan Bülbül'e teşekkür ederiz."

Bir söz vardır bilirsiniz, "İnsan hep bilmediği şeylerden korkar" diye. Gerçekten de çok doğru bir söz. Mesela hayaletler. Çocukken evde tek başıma kaldığım anlarda sürekli etrafı kolaçan ederdim ve hafif bir göz yanılmasında hemen paniklerdim. Gece susadığımda mutfağa gidip su içemezdim, "Yaratıklar gelir ve beni kaçırır" diye. Bunun yanı sıra, geceleri ise televizyonlarda kimilerine göre bilgilendirici, bana göre ise oldukça korkutucu UFO programları yayımlanırdı. Her seferinde "İzlemem" deyip, ama en nihayetinde merakıma dayanamayıp izlediğim belgesellerdi bunlar. Bunlardan korkardım, çünkü bilmediğim varlıklardı. Ne yiyip ne içtiklerini bilmiyordum veya nasıl yaşadıklarını.

Aaa, abi şunlar uzaylı mı yoksa ?

51. bölge bir çoğumuza göre hala çok ürkütücü bir yer. Büyük bir ihtimalle Amerika Birleşik Devletleri’nin uzaylılar üzerine çalıştığı bir mekan. Düşen UFO enkazlarını buraya götürüp inceledikleri ve üzerinde deneyler yaptıkları bir alan. Bunlardan Roswell olayı ise oldukça meşhurdur. 2005 yılında Area 51'in ilk oyunu çıktığında birçok kişi tarafından merakla oynanmıştı. Ancak oyun pek de parlak çıkmadı doğrusu. Sıkıcı oynanışı en büyük eksisi olarak gösterildi. En azından yapım çok iyi değil de, ortalama olmuştu. Aradan iki yıl geçti ve Midway oyunun devamını çıkaracağını açıkladı. Adı da, BlackSite: Area 51 olacaktı.

Yepyeni oynanış

Şimdiden ilk Area 51'i unutabilirsiniz, çünkü karşımızda ilk oyundan çok daha farklı bir yapım var. Öncelikle oynanıştan bahsetmek istiyorum. İlk oyunu oynayanlar bilir, dört kişiden oluşan bir ekiptik; ama nedense bütün işler hep bizim üzerimizde kalıyordu. Bir yere bomba mı yerleştireceğiz, hemen biz yapıyorduk. Diğerleri ölümsüzlüğün tadını çıkartıp boş boş dolanıyorlardı. Artık öyle değil. Bu sefer ekip bizim elimizde olacak. Tek bir tuşla "Burayı koru ya da şu binaya veya araca C-4 yerleştir" gibi komutları verebileceğiz. Bunların yanında oyunun can alıcı noktası ise “Yeni moral sistemi”. Yaptığınız hareketler takım arkadaşlarınız üzerinde psikolojik bir baskı yaratacak. Eğer oyunu iyi bir şekilde oynar, iyi isabetlerle düşmanları tek tek yere indirebilirseniz, takım arkadaşlarınız da gaza gelip daha iyi bir mücadele ortaya koyacak. Aksi halde sürekli yara alıp iyi bir oyun ortaya koyamazsanız, bu sefer de takım arkadaşlarınızın morali bozulacak ve onlar da kötü bir performans sergileyeceklerdir.

BlackSite: Area 51 (X-Box 360)

Yapımcıların açıklamalarına göre; oyunda tamamen etkileşimli bir çevre olacak. Düşmanları yok etmek için değişik stratejiler deneyebileceğiz. Bu geliştireceğimiz stratejilerde ilk oyunun aksine takım arkadaşlarımızın da büyük rolleri olacak. Mesela belli bir bölgedeki düşmanları yok etmek için; ya bir yerde pusuya yatıp sorunu gizlice çözeceğiz ya da direk sıcak çatışmaya gireceğiz. Hatta oyunda ekip çalışması o kadar önemli ki, BlackSite için yapımcılar "Rainbow Six'in yaratıklı versiyonu" bile diyorlar. Eh, böyle bir oyundan çok daha sıkı çatışmalar beklemek abes kaçmaz herhalde.

Oyunda birçok aracı kullanabileceğiz. Mesela yolda bulduğumuz herhangi bir sivil araca binebileceğiz. Ordunun bize sağladığı ağır taşıtları kullanabileceğiz. Bazı bölümlerde ise, arkasında makineli tüfek bulunan taşıtlara binip toplu kıyım yapabileceğiz veya tankları kullanıp stratejik bölgeleri havaya uçurabileceğiz.

Unreal Engine 3 ve nimetleri

Oyunumuz grafiksel olarak da çok başarılı gözüküyor. Ateş ederken boş kovanların fırlaması, gölgelerin keskinliği ve hem takım arkadaşlarımızın hem de diğer yaratıkların modellemeleri çok güzel gözüküyor. Zaten BlackSite'ın, Unreal Engine 3 grafik motorunu kullandığını öğrenince grafiklerin bu denli iyi olmasını çok doğal karşılamak lazım. Oyunun PS3 ve Xbox 360'ın bütün nimetlerinden yararlanacağı apaçık ortada. Aynı şeyleri PC için de söyleyebiliriz tabii ki. Şimdiden BlackSite, "Konfigürasyonunuzu yenileyin" diye bas bas bağırıyor. Grafiksel olarak BlackSite, diğer sağlam FPS'lerin gerisinde kalmaya hiç niyeti yok gibi gözüküyor.

Oyun online olarak da oldukça sağlam geliyor. Geleneksel online mod’ların yanında (Deatch Match, Team Deatch Match, Capture Flag vs.) BlackSite'a özgü mod’lar da yerini alacak. Humans vs. Aliens, ilk dikkat çeken nokta. Bu mod’da ister insanları seçip, isterse yaratıkları seçip karşılıklı olarak kapışabiliyoruz. Tabi her ırkın avantajları ve dezavantajları olacak. Anlayacağınız kazanmak için yine sağlam taktikler kurmamız gerekecek. Diğer bir mod ise Siege Mod (Kuşatma modu). Oldukça merak edilen bu mod için elimizde fazla bir bilgi yok. Ayrıca senaryo mod’unu iki kişi Cooperative olarak oynayabileceğiz.

Sonuç olarak

Evet, gördüğünüz gibi BlackSite: Area 51 şimdilik oldukça sağlam gözüküyor. Şu an ki bilgilere baktığımızda oyunun hit olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ama şunu unutmamalıyız ki oyunun çıkmasına belli bir süre daha var. Yani konuşmak için şu an erken. BlackSite: Area 51, bu yaz PS3, Xbox 360 ve PC için piyasada olacak. Hepinize bol oyunlu günler.





Benzer Konular

14 Eylül 2009 / MaKaLeLe Oyunlar
22 Şubat 2007 / MaKaLeLe Taslak Konular
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
22 Şubat 2007 / MaKaLeLe Taslak Konular
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar