Arama

ATV Offroad Fury: Blazin' Trails (Sony PSP)

Güncelleme: 2 Mart 2007 Gösterim: 9.710 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
2 Mart 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
ATV Offroad Fury: Blazin' Trails

Sponsorlu Bağlantılar
logo

Henüz Türkiye’de fazla yaygınlaşmamış olsa bile, PSP’de çok sayıda yarış oyunu var. Fakat Atv Offroad Fury: Blazin’ Trails, PSP’nin ilk ve tek off-road yarış simülasyonu. Tek kişilik oynanışı bizi pek tatmin etmese de Online olarak büyük bir zevkle oynayabilirsiniz. Eğer kirli pistlerde, kurumuş bataklıklarda doyasıya yarışmak ve akrobatik kombolar yapmak isterseniz, Atv Offroad Fury: Blazin’ Trails tam size göre!

Zoru sevenlere

Daha başlar başlamaz sizi ilk şok edecek şey, oyunun zorluk derecesi. Training oldukça zor. İşin doğrusu oyun genel olarak çok zor. Yapımcılar akrobatik hareketleri ön plana vermeye çalışmışlar fakat önemli olan yarışı birinci bitirmek. Bu yüzden hareketler boşuna düşünülmüş gibi. Tek sağladığı yarar; puan kazandırması ve bu puanlarla ünlü Atv yarışçıları ile Atv’lerin yer aldığı kartların açılması.

1 1 small Hız ve heyecan Tek kişilik oyunda ister tek başınıza yarışın, isterseniz de Championship turnuvasına katılın. Karar sizin ancak tek başına yarış bir süre sonra sıkıcı olacağından Championship’e girmenizi tavsiye ediyorum. Atv Offroad Fury: Blazin’ Trails’ın zorluğundan bahsetmiştim. Championship’e girince zorluk derecesi seçmeniz isteniyor. Hemen sevinmeyin çünkü Easy (Kolay) seçeneği yok J. Normal ve Hard (Zor) var. Ben oyunu “Normal”’de çok zor bitirdim. “Hard”’da ise bitiremeyeceğime eminim.

Özel hareketler renk katmış

1 2 small Hareket yapmayı unutmayın! Yön tuşları veya analog ile kontrol edebiliyorsunuz Atv’nizi. X tuşu ise tahmin ettiğiniz gibi gaz. Rakiplerinize çarparak onları düşürebilir ve geride bırakabilirsiniz. Düşüşler gerçeğe çok yakın. Ayrıca düştükten sonra kalkmanızda bir hayli zor ve uzun oluyor. Dolayısıyla otomatik olarak sonuncu oluyorsunuz. Dönüş tuşlarına çok uzun basarsanız Atv’niz çok fazla kayıyor ve yoldan çıkıyorsunuz. Tümseklerden zıplayınca R veya L tuşuna basılı tutup, Üçgen – Kare – Yuvarlak - X tuşlarından herhangi birine bastığınızda değişik akrobatik hareketler yapabiliyorsunuz. Pek fazla üst üste hareket yapmanız halinde ise yere çakılmanız kaçınılmaz.

Diğer Atv veya off-road yarış simülasyonlarında olduğu gibi, Atv Offroad Fury: Blazin’ Trails’da da pist dışına çıkıp başka bir yola girip devam edemiyorsunuz. 5 saniye içinde çıktığınız yola dönmeniz lazım yoksa oyun sizi çok daha geri bir yerden başlatıyor. Blazin’ Trails ilk başta çok zor gelse de, zamanla alışıyor ve oynamaktan çok büyük zevk alıyorsunuz. Bu yüzden “Bu oyun çok zor! En iyisi Need For Speed Underground: Rivals alıp oynayayım.” demeyin, yoksa çok üzülürsünüz.


atv offroad psp 05




PSP'nin gücünü yansıtıyor

Grafikler PSP’ye yakışır şekilde. Sürücü ve Atv’ler özenle hazırlanmış. Sağa veya sola dönüşlerdeki savrulmalar özellikle çok hoşuma gitti. Havada yapabileceğiniz 30’dan fazla muhteşem hareket bulunuyor. Bu hareketlerin bir kısmını Training’de, bir kısmını ise yarışlarda kendiniz öğreniyorsunuz. Herhangi bir kötü grafik detayı dikkatimi çekmedi. Stadyum ve taraftarlar özenle hazırlanmış olmasalar da fena değil. Atmosfer ve oyunun yapay zekası gayet iyi. Yarışa başlamadan önce tüm pisti yukarıdan izliyorsunuz. O zaman ne kadar gerçekçi olduğunu fark ediyorsunuz.

Müzik kısmına gelince... Harika! Yarışlara çok uygun, adeta size gaz veriyor. Joan Jett, Slipknot, Melissa Auf der Maur, Keith Urban gibi ünlü sanatçıların ve rock gruplarının şarkıları yer almakta. Atvnizin sesi de çok gerçeğe çok yakın. Düşüşlerde sürücünün çıkardığı seslerde bir hayli komik.

Yükleme süreleri uzun

Yazımın başında puan toplayarak kart kazanıyorsunuz demiştim. İşte bu kartları Online oyuncularla değişebilir veya kart karşılığı yarış yapabilirsiniz. Oyunumuzda her yarış ortalama 40 saniyede yükleniyor. Bu yüzden PSP’nizin şarz aletini yanınıza almayı unutmayın.

Çok iyi grafiklere, rahat oynanışa, güzel hazırlanmış soundtrack’e rağmen Atv Offroad Fury: Blazin’ Trails’ın tek kişilik oyun modu bize istenileni vermedi. “Ben online oynarım kardeşim!” ya da “Ben kolay kolay sıkılmam ve pes etmem!” diyorsanız, arşivinize ekleyebileceğiniz bir oyun. Ama ille de “Ben tek kişi oynarım ve çabuk pes eder, sıkılırım!” diyorsanız bir de NFSU: Rivals’a göz atın.





Benzer Konular

14 Kasım 2012 / DrAm3vLH Oyunlar
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
2 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
25 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
2 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar