Arama

Cars (Playstation 2)

Güncelleme: 18 Temmuz 2007 Gösterim: 15.505 Cevap: 2
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
4 Mart 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Cars

Sponsorlu Bağlantılar
Cars (Playstation 2)

Animasyon filmler çeşitli firmalar tarafından birer ikişer beyaz perdeye taşınmaya devam ediyor. Oyun yapımcıları da fırsattan istifade, eğlenceli animasyonların oyunlarını birçok platforma uyarlamaktan geri durmuyor. Bu döngünün son örneği, Pixar yapımı Cars olarak gösterilebilir.

Yerinde duramayan, enerjik ve hırslı Nascar yarış arabası Lightning McQueen’in hikâyesine ortak olduğumuz yapımda, ayrıca beyaz perdede gördüğümüz diğer karakterleri de yönetme şansını yakalıyoruz. Sally Carrera, Mater, Doc Hudson, direksiyonunun başına geçtiğimiz araçların sadece bir kısmı. Film daha çok küçük yaştaki kullanıcılara hitap eden bir yapım olunca, uyarlanan oyun da bundan nasibini alıyor.

Kolay kontroller

Cars’ın kontrolleri gayet kolay ve basit. Aracı yolda tutmak veya virajları dönmek fazla problem teşkil etmiyor. Hikâyenin geçtiği Radiator Spring kasabasında serbestçe gezip, belirli noktalarda bulunan yarışlara veya etkinliklere katılabiliyoruz. Bu etkinlikler genelde orijinal senaryoda da bulunan bölümlerden oluşuyor. Yarışları kazandıkça yeni mücadeleler açılıyor. Örneğin; bir yarışı kazandığında Lightning McQueen’in etrafını saran dişi otomobilleri, Sally Carrera’yı yöneterek bertaraf ediyoruz. Tüm görevlerini yapıp her yarışa katıldığınızda, oyun süresinin kendinden beklenmeyecek kadar uzun olduğunu farkedeceksiniz.

Görseller konusunda yapımcılar gerçekten iyi iş çıkarmış. Filmin kalitesine yakın ara videolar ve rengarenk çevre dizaynı göz okşuyor. Araçların modellemeleri de kişilik kazandırmaya ve elbette eğlendirmeye yönelik yapılmış. Lightning McQueen ve arkadaşlarının gülüşleri, öfkelenmeleri, şaşkınlıkları sizi büyüleyecek. Bu gibi durumlarda verdikleri tepkiler de cabası. Öyle ki yarışta sağa sola çarptığınızda, otomobiller çeşitli ünlem sesleri çıkararak size sitemde bulunabiliyor. Kasabada dolanırken diğer arabaların selam vermesi de ilginç bir deneyim.

Country tarzı müziğin ağırlıkta olduğu bir şarkı listesine sahip olan Cars’ın seslendirmelerini de Owen Wilson, Larry ‘The Cable Guy’ gibi ünlü isimler tarafından yapılmış. Bu da skor tablosuna büyük bir artı puan olarak yansıyor. Araçların motor sesleri biraz daha baskın olabilirmiş sanki ama Cars öncelikli olarak küçük yaştaki kullanıcılara hitap ettiğinden çok fazla göze batmıyor bu durum.

Herkese göre

Neşeli karakterleri, kaliteli grafikleri ve kolay oynanışıyla Cars, her yaştan oyuncuya keyifli saatler vadeden bir oyun. Radiator Springs kasabasında gezerken, tekerleklerinizin havasının dolu, radyatör suyunuzun tam olduğuna emin olun.



nicomed - avatarı
nicomed
Ziyaretçi
4 Temmuz 2007       Mesaj #2
nicomed - avatarı
Ziyaretçi
teşekkürlerrrr
Sponsorlu Bağlantılar
Okan67 - avatarı
Okan67
Ziyaretçi
18 Temmuz 2007       Mesaj #3
Okan67 - avatarı
Ziyaretçi
tskMsn Grin

Benzer Konular

22 Ağustos 2008 / Misafir Oyunlar