Arama

Rage

Güncelleme: 30 Aralık 2011 Gösterim: 2.366 Cevap: 1
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
24 Aralık 2011       Mesaj #1
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
Rage - 2011
ragekpk
Sponsorlu Bağlantılar

Sistem Gereksinimleri;

Minimum Özellikler:


İşletim Sistemi: Win XP SP3, Vista, Win 7
İşlemci: Intel Core 2 Duo veya denk AMD
RAM: 2 GB
Boş harddisk alanı: 25 GB
Ekran Kartı: GeForce 8800, Radeon HD 4200


Önerilen Özellikler:

İşletim Sistemi: Win XP SP3, Vista, Win 7
İşlemci: Intel Core 2 Quad ya da denk AMD
RAM: 4 GB
Boş harddisk alanı: 25 GB
Ekran Kartı: GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550


İd software deyince aklımıza genellikle ilk gelen şeyler ayndır: Doom, Quake, Wolfenstein, hatta bir tür gelir aklımıza. Nedir o ? Tabi ki FPS. Bir türü başlatan firma, bir çağın kapanması ile yeni bir çağın başlamasına büyük katkı sağlamıştı. Pc oyunculuğunun en büyük mimarının elinden bu kez alışık olmadığımız, daha önce eşine rastlamadığımız bir proje ile karşı karşıyayız : RAGE


ragecv

Belki dikkatinizi çekmiştir. İd’in yaptığı tüm oyunların isimleri hep tek kelimeden oluşur orijinalinde. Bu gelenek RAGE ile de bozulmuyor ama FPS müdavimi yapımcımız bu kez bu çizgiyi aşarak bir ilke imza atıyor. Süre gelen yıllar boyunca FPS oyunlarından başka bir tür görmediğimiz İd, yine bir fps üzerine yoğunlaşmış ama bu kez diğerleri gibi değil. İçerisinde çizgisellik azaltılmış, özgür, çevre ile etkileşim içerisinde ve en önemlisi kullanımınıza sunulmuş araçlarla. İlk bakışta Motorstorm oynuyoruz havasına girebilirsiniz ama durum çok farklı. Birkaç yıl öncesinde John Carmack, yeni bir proje üzerinde çalıştığını, yeni teknolojilerle geleceğini ve yapımda belirli aşama kaydedene kadar bunun ne olduğunu açıklamayacağını söylemişti. Akıllara doğal olarak daha önceki oyunların devam yapımları geldi ilk olarak ama Carmack, kesin bir dille bunun yepyeni bir yapım olacağını söylemişti. İşte bu andan itibaren heyecan ve meraklı bir bekleyiş başladı. Çünkü uzun yıllar sonra İd software ilk defa alışılmışın dışına çıkarak, devam oyunlarından kurtularak yepyeni bir yapımla karşımıza gelecekti. Meraklı bekleyişimizi sonlandıran ilk adım geçtiğimiz “Oyun geliştiricileri Konferansında” atıldı ve oyunun ilk teknoloji videosu gösterimi yapıldı. Oyunumuz “ İd tech 5 “ grafik motoru ile geliştiriliyor. Motorun adının sonundaki “5” ibaresinin olması, “John Carmack’ın geliştirdiği beşinci grafik motoru olması sebebiyle bu ibareyi almış” diye yorumlanabilir.

rage1c

YİNE DÜNYA YAŞAMI YOK OLUYOR AMA BİZ SADECE HAYATTA KALMAK İÇİN DEĞİL, YENİ BİR DÜZEN OLUŞTURMAK İÇİN DE MÜCADELE EDİYORUZ…

Kuyruklu bir yıldızın güzel dünyamız ile çarpışması sonucu dünyadaki hayat büyük ölçüde sona erer. ( Genellikle hep öyle olur Gülümseme Geriye kalan az sayıda ki insan ise hem çetin şartlara karşı, hem de kötü güçlere karşı savaşmak zorunda kalır. Buraya kadar her şey oldukça klasik bir hikaye olarak görülebilir hatta oyunumuz klasik film Mad max ile de benzerlikler taşıyor ama hikaye oynanışa yansıdığı zaman oldukça farklı ve denenmemiş bir oyunla karşılaşacağımızdan eminim. “Baş karakterimiz yerli bir ırka mensup az sayıda insandan biri. O, gezegeni düzeltmek için uğraşanlardan biri. Yine de bir rejim var ama kötü bir rejim. İşte burada hem bu rejime hem de kötü güçlere ve yaratıklara karşı mücadele edecek bir karakter.” diyor Tim Willits ve sözlerine şöyle devam ediyor : “ Bu oyun sadece fps oyunu olmayacak, bunun yanında çizgisel bir oyunla da karşılaşmacağız.” Rage, oynanışın büyük bir kısmında fps öğelerine yer verecekken, diğer taraftan da Carmack’ın maceracı öğelerine yer verecek. Her hangi bir zamanda kullandığımız araçtan inip çevreyi keşfetme şansına sahip olabileceğiz, küçük mağaralara girip, çevre ile etkileşim içerisinde olabilecek ayrıca çevredeki insanlarla da konuşabileceğiz, geniş bir envanter sistemi var ama bu bir rpg oyunu olmayacak tabi ki. Tüm bu özellikler oyunun ne kadar kapsamlı olacağının birer göstergesi. Açık ve geniş mekanlar, Fps oynanış ve yarışlar. Bu faktörleri bir araya getirince İd’in şu ana kadar ki en farklı ve orijinal yapımı ile karşı karşıya olabiliriz. Söz konusu oyunumuzda devasa büyüklükte bir dünyada olacağız.

rage2l

ID TECH 5
En başta belirtmekte yarar var ki İd, grafik motoru denince en başarılı şirketlerin başında geliyor. Tabi ki bunda asıl başrolü oynayan John Carmack’ın imzası da önem taşıyor. Yeni grafik motorumuz “İd tech 5” için de yine başrolde John Carmack’ı görüyoruz. İlk bakışta çorak, dağlık bir arazide yarışan arabalar, garip binalar ve garip bir adam konuşup duruyor. Işıklandırmalar, karakter yüz mimikleri, dişler ve gözlerdeki ıslaklık ve parlaklık etkisi, toz duman, çevre tasarımları gibi faktörler çarpıyor gözümüze. Kaliteli bir iş çıkarıldığı belli. John Carmack, “İlk videoyu gösterdiğimizde insanlar bizim ne yaptığımızı anlamadı” diyor. Yeni yazılan IP içi ( Darkness adında ) tam bir yıl uğraştık ve bunun sonucunu koltuğumuza yaslanarak görüyoruz diyor. Oyun motorunun en büyük özelliklerinden biri ise dört farklı platformda da ( pc,ps3,xbox360,mac) 60 fps değerine ulaşması ve bu platformlar arasında birinin diğerine karşı avantaj ya da dezavantajının olmadığı gerçeği. Oyun dört platformda da aynı ve megatexture desteği ile devasa alanlar daha da kaliteli tasarlanacak. Oyunun yapım maliyeti ise kesin olarak söylenmese de milyonlarca doları geçiyor. Hatırlarsanız Doom3’ün yapım maliyeti yaklaşık 15 milyon dolar civarındaydı ve hala tüm zamanların en pahalı oyunlarından biri. Rage’nin de çok gelişmiş bir yapım olacağı kesin gibi. Yine bu oyunda da İd’in geleneği değişmiyor ve oyun Opengl destekli olarak geliştiriliyor. Dx10 kullanılmayacağı belirtilmiş durumda. (Yıllardır Carmack, Gates’e karşı Opengl’nin avantajlarından bahsederek Directx’e ne kadar karşı olduğunu söyleyip durur. Bu söylemlere de cevap veren Gates, bir bakıma Carmack’ın sözüne gelerek Opengl’ye de destek vermişti. )

rage3w

Diğer bir konu ise artık vazgeçilmez seçenek multiplayer. Rage'de multiplayer özelliklerde olacak. Tim Willits, multiplayer’de şimdilik en azında diğer bir oyuncu ile coop olarak oynanabileceğini doğruladı. Diğer özellikler de ilerleyen günlerde gün ışığına çıkacaktır. Bir diğer dikkat çekici husus ise oyunun derecelendirmesi. Bilindiği üzere İd’in yaptığı oyunlar yetişkin seviyesine hitap eden yapımlardır. Doğal olarak M yani Mature olarak derecelendirilir. Bu oyunda ise karşımıza T yani Teen ibaresi çıkıyor. Bu da demek oluyor ki oyun diğer yapımlara göre daha az şiddet içeriyor ama tabi daha yolun başındayız her an her şey olabilir ve tekrar M ibaresini görebiliriz.

rage4r

Rage, PC, PS3, XBOX360 ve MAC için geliştiriliyor. Yapımcıların da söylediği gibi oyun her platformda aynı özelliklere sahip olacak. Farklı bir platforma oyunun yapılması ise söz konusu değil. ( wii ). Henüz kesin olmayan bir konu ise oyunun dvd cd sayısı. Oyun pc için iki dvd ( çift katmanlı disk ), konsollar için ise Blueray disk gibi alternatiflerle gelebilir. Bu, oyunun boyutuna bağlı bir kavram ve ilerleyen günlerde bu da açıklığa kavuşacaktır.

Sonuç olarak devamlı fps görmeye alıştığımız ve yıllardır bilinen serilerini devam ettiren efsane İd software, bu kez ne bir seriyi devam ettiriyor, ne de aynı tür bir oyunla karşımıza gelmeyi planlıyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
RAGE 2011 Website Trailer

Sponsorlu Bağlantılar



Benzer Konular

7 Mart 2008 / Misafir Hayali Karakterler
30 Ocak 2009 / cettindir Soru-Cevap
 Rage
11 Kasım 2008 / A.Arda Taslak Konular